Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

43+18,7 miljoni: "West Ham" par kluba rekordsummu iegādājas brazīlieti Paketu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

43+18,7 miljoni: "West Ham" par kluba rekordsummu iegādājas brazīlieti Paketu
Lukass Paketa. Foto: whufc.com

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "West Ham" pirmdienas vakarā apstiprinājis 25 gadus vecā brazīliešu pussarga Lukasa Paketas iegādi. Par viņu samaksāti 43 miljoni eiro, bet ar bonusiem summa var sasniegt 61,6 miljonus.

Sestdien dzimšanas dienu atzīmējušais Lukass Paketa ar "West Ham" parakstījis līgumu uz pieciem gadiem, bet kontraktā ietverta iespēja sadarbību pagarināt uz vēl sezonu. Londonas klubs apstiprinājis, ka Brazīlijas izlasē 33 mačus aizvadījušais Paketa ir rekordpirkums.

Brazīlijas kluba "Flamengo" talants, kurš 20 gadu vecumā tika atzīts par vietējā čempionāta labāko spēlētāju, uz Eiropu pārcēlās 2019. gada janvārī, kad pievienojās "AC Milan". Itālijas kluba rindās pavadījis pusotru gadu, Paketa pārcēlās uz Lionas "Olympique". Divās Francijā aizvadītajās sezonās viņš 80 mačos guva 21 vārtus un pievienoja 14 piespēles.

Liona 15% no savas peļņas pārskaitīs "AC Milan". Tāpat darījumā ietverts punkts, kas paredz, ka 10% no Paketas nākamās pārdošanas pienāksies Francijas klubam.

Izmantotie resursi:
https://www.whufc.com/news/west-ham...
https://www.ol.fr/en/news/lucas-paq...