Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka pasaules čempionātā skiatlona distancē pirmo reizi iekļūst četrdesmitniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka pasaules čempionātā skiatlona distancē pirmo reizi iekļūst četrdesmitniekā
Patrīcija Eiduka.

Pasaules čempionātā distanču slēpošanā sievietēm 15km skiatlonā (7,5km klasikā+7,5km slidsolī) Latvijas vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka 59 dalībnieču vidū finišēja 38. vietā (+5:18.7), sasniedzot savu otro labāko rezultātu pasaules čempionātos un pirmo reizi distancē tiekot četrdesmitniekā, kur neviens Latvijas slēpotājs nekad nav bijis tuvumā. Titulu pārliecinoši nosargāja norvēģiete Terēze Juhauga.

Vienīgo skiatlonu karjerā Patrīcija Eiduka bija veikusi tieši pirms gada pasaules kausa posmā turpat Oberstdorfā, kur 56 dalībnieču vidū ierindojās 44.vietā, uzvarētājai Terēzei Juhaugai zaudējot gandrīz četras minūtes – 3:57,9. Mūsu slēpotājai no Kokneses novada šīs sezonas laikā panākumu gūšana bija prasījusi ļoti daudz, un uzkrātais nogurums diemžēl spēcīgi izpaudās jau pašā sākumā, neļaujot pacīnīties par Latvijas pirmo trīsdesmitnieku pasaules čempionātos.

Karjeras otrajā un pasaules čempionātu pirmajā skiatlonā pirmo daļu klasikā viņa pabeidza ceturtā desmita beigās – 38.vietā, no līderēm atpaliekot nedaudz vairāk par divām minūtēm. Trīsdesmitajā vietā esošā slēpotāja bija 40 sekundes priekšā, un tobrīd bija skaidrs, ka līdz trīsdesmitniekam neizdosies aizsniegties. Turpinājumā vietu ziņā sanāca noturēties ceturtā desmita pašās beigās, bet laika ziņā Patrīcija sāka straujāk zaudēt līderei Juhaugai nekā klasikas daļā, taču arī citas pat par medaļām cīnošās no norvēģietes strauji atpalika. Beigas Eiduka ļoti labi veica un spēja apsteigt komandas biedreni Izabellu Marcišu, kas latvietei pēc klasikas daļas bija gandrīz minūti priekšā, un arī japānieti, finišējot 38.vietā. Līdz ar to tas ir viņas un arī Latvijas labākais rezultāts pasaules čempionātos distancē, par divām vietām atpaliekot sava sasnieguma sprintā 2019.gadā.

Cīņā par uzvaru intriga saglabājās tikai līdz pusdistancei, kur vadībā atradās Juhauga ar zviedrieti Ebu Andersoni, par 10 sekundēm apsteidzot pakaļ dzenošo duetu ar krievieti Tatjanu Sorinu un Frīdu Karlsoni, kas ar Juhaugu klasikas daļas vidū saķērās, abām nokrītot, bet labāk no situācijas izejot norvēģietei. Juhaugai. Jau pašā slidsoļa daļas sākumā Juhauga, kas ļoti veikli izmantoja slēpju maiņu, atrāvās no Andersones un savu pārsvaru palielināja līdz pusminūtei, svinot pārliecinošu uzvaru skiatlonā otro čempionātu pēc kārtas. Finiša sprintā par sudrabu Karlsone bija nedaudz ātrāka par Ebu Andersoni, nodrošinot Zviedrijai divas medaļas, kas pietrūka šajā disciplīnā pirms diviem gadiem, jo Karlsone Zēfeldē bija labākā zviedriete ar 5.vietu.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, skiatlons (7,5km klasikā+7,5km slidsolī) sievietēm, Oberstdorfa (Vācija), 59 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Terēze JuhaugaNorvēģija38:35.5
2.Frīda KarlsoneZviedrija+30.0
3.Eba AndersoneZviedrija+30.2
4.Terēze ŠtadlobereAustrija+1:11.4
5.Šarlote KallaZviedrija+1:12.1
6.Helēna Marija FossesholmaNorvēģija+1;15.6
38.Patrīcija EidukaLatvija+5:18.7

  +4 [+] [-]

, 2021-02-27 14:02, pirms 3 gadiem
Un kā ar rītdienas komandu sprintu? Eiduka/Bendika startēs? Tāpat jau izskatās, ka īsti nav ko taupīt 10 km slidsoļa distancei 2. martā.

Ja Eiduka izlaiž, varbūt Bendika var izskrieties ar Auziņu vai kādu no jaunajām?

     [+] [-]

, 2021-02-27 14:49, pirms 3 gadiem
Atkal nepilnīga informācija! Biatlonā autori pat spējīgi uzrādīt apļu laikus, bet šeit pat nevar uzrakstīt, kā Patrīcijai veicās slidsoļa daļā (skaidrs, ka zaudēja labākajām)! Tas, ka apsteidza divas un zaudēja divām, nenozīmē, ka viņa slidsoļa daļā bija tieši 38.!!! Un par to komandu sprintu runājot-varētu arī mums, tiem dumjajiem, paskaidrot- distances garumu, komandu skaitu(no vienas valsts tikai viena komanda?), starta iespējamību(startē visas valstis,kuras ir spējīgas pieteikt sastāvu vai atkal kāda kvalifikācija?), bonusi valstu slēpošanas reitingā!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-27 16:34, pirms 3 gadiem
Vīgants arī ļoti labs- 42. vieta!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-27 16:46, pirms 3 gadiem
Paldies par rakstiem!

Bet lūdzu ielikt arī linku uz avotu, lai varam apskatīties pilnu protokolu!

     [+] [-]

, 2021-02-27 16:53, pirms 3 gadiem
38.Patrīcija un 37. latviešu izcelsmes amerikāniete Heilija Zvirbule

  +1 [+] [-]

, 2021-02-27 16:56, pirms 3 gadiem
Malači mūsējie!
Rezultāti šeit pieejami:http://live.fis-ski.com/cc-2064/results-pda.htm
Žēl ka tāpat kā biatlonā izlases dalībniekiem vienādas formas nesanāk

     [+] [-]

, 2021-02-27 20:59, pirms 3 gadiem
Rīt tomēr skrien Kitija Auziņa un Samanta Krampe. Kura no zvaigznēm uzmeta?