Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Latvijas līdzjutējus Parīzē aicina uzmanīties no zagļiem un cienīt vietējos likumus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas līdzjutējus Parīzē aicina uzmanīties no zagļiem un cienīt vietējos likumus
Foto: Māris Vancevičs/LOK

LETA. Ārlietu ministrija aicina Latvijas līdzjutējus Parīzē uzmanīties no zagļiem un cienīt vietējos likumus un tradīcijas.

Ministrija aicina būt uzmanīgiem sabiedriskajā transportā, tūrisma objektu vietās, restorānos, kafejnīcās, kā arī uz ielas, kur iespējamas zādzības.

Līdzjutējus mudina neturēt personu apliecinošus dokumentus kopā ar mobilo tālruni, izmantot somas, kuras var droši aizvērt, un turēt tās redzamā vietā, kā arī neglabāt maku un mobilo tālruni apģērba kabatās.

Ministrija norāda, ka Parīzē zagļi nereti darbojas grupās - kamēr viens novērš uzmanību, cits atver somu. Zagļi aktīvi darbojas Parīzes metro, kā arī stacijās.

Ceļotājiem, kuriem ir noformēta pase un personas apliecība, ministrija iesaka ņemt līdzi abus dokumentus, bet tos neglabāt kopā un neatstāt automašīnās.

Ja ir zudis personu apliecinošs dokuments, jāvēršas tuvākajā policijas iecirknī, lai saņemtu izziņu par dokumenta zudumu.

Ministrija arī aicina sekot līdzi olimpisko spēļu oficiālajai tīmekļvietnei un Francijas varasiestāžu paziņojumiem par plānotajiem ierobežojumiem spēļu laikā.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle