Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Olimpiskā zelta iegūšana ir viens no karjeras spožākajiem brīžiem"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Džokovičs: "Olimpiskā zelta iegūšana ir viens no karjeras spožākajiem brīžiem"
Novaks Džokovičs pēc triumfa Parīzes olimpisko spēļu turnīra finālā. Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP/Scanpix

Viens no pasaules visu laiku labākajiem tenisistiem Novaks Džokovičs intervijā pēc ASV atklāto meistarsacīkšu jeb "US Open" pirmās kārtas spēles izteicies, ka šomēnes Parīzē izcīnītais zelts Olimpisko spēļu turnīrā ir viens no viņa karjeras spožākajiem brīžiem.

Olimpiskie turnīri tenisā parasti netiek uzskatīti par prestižākajiem – tajos nenotiek cīņa par ranga punktiem un milzu naudas balvām, tomēr arī tajos ik pa laikam tiek gūtas ilgi gaidītas uzvaras. Tāda tā izvērtās Džokovičam, kurš karjeras laikā 24 reizes izcīnījis "Grand Slam" titulus, tomēr pirms tam uz olimpiskā goda pjedestāla bija kāpis vienīgi 2008. gadā Pekinā, toreiz 21 gada vecumā vienspēļu sacensībās izcīnot bronzu.

Ņujorkā pirmajā kārtā moldāvu Radu Albotu (ATP 134.) pārspējušais Džokovičs par triumfu Parīzē izteicās: "Tas [olimpiskais zelts] bija vienīgais, kā manā karjerā trūka, tādēļ bija liels atvieglojums beidzot to iegūt. Beidzot varēju atbrīvoties no sevī apspiestām sāpēm, kuras radās no zaudējumiem iepriekšējos olimpiskajos turnīros. Tieši Olimpiskajās spēlēs esmu piedzīvojis vienus no sāpīgākajiem zaudējumiem savā karjerā. 37 gadu vecumā man bija pēdējā iespēja iegūt olimpisko zeltu."

"Tas bija kā filmas sižets. Spēlēt pret [Karlosu] Alkarasu, kurš pirms pāris nedēļām mani sakāva Vimbldonas turnīra finālā. Šķiet, tas zaudējums man pat palīdzēja, jo sapratu, ka droši vien sliktāk nekā todien nenospēlēšu. [Parīzē] man netrūka pārliecības un motivācijas. Visu turnīru spēlēju pārliecinoši, kā arī ir liels gods pārstāvēt savu valsti senākajā un svarīgākajā sporta forumā pasaulē. Jutu lielu atbalstu no citiem Serbijas olimpiešiem, kuri pēc zelta iegūšanas mani vareni sagaidīja olimpiskajā ciematā. Olimpiskā zelta iegūšana ir viens no karjeras spožākajām brīžiem, vēl nebiju kortā izjutis tādas emocijas."

Džokovičs Parīzes olimpisko spēļu finālā Alkarasu pārspēja ar 7:6 (3), 7:6 (2).

     [+] [-]

, 2024-08-27 19:01, pirms 3 nedēļām
Vēl spožāks ir veids KĀ viņš šo medaļu ieguva. Tas bija kaut kas fenomenāls un neticams, protams, pateicoties arī sudraba medaļas īpašnieks, bez kura šī ģeniālā izrāde diez vai būtu tik ģeniāla.

     [+] [-]

, 2024-08-27 19:12, pirms 3 nedēļām
Ļoti laba intervija kopumā, arī ar Makinroju.

     [+] [-]

, 2024-08-27 19:25, pirms 3 nedēļām
Mans alltime mīļakais tenisists!

     [+] [-]

, 2024-08-27 20:15, pirms 3 nedēļām
ja nebutu dabujis vel varetu strideties par goat statusu. tagad nav variantu vienigais kurs izcinijis visu ieppejamo topaa

     [+] [-]

, 2024-08-27 20:33, pirms 3 nedēļām
FEDERERS-NADALS -DZOKOVIC tenisa zelts uz muziem