Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Snikus trenere Tihomirova: ''Zirgs bija sagatavots nevainojami''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Snikus trenere Tihomirova: ''Zirgs bija sagatavots nevainojami''
Darja Tihomirova un Rihards Snikus. Foto: Ekrānšāviņš

LETA. Latvijas parasportista Rihards Snikus sacensību zirgs "King of the Dance" startam Parīzes paralimpisko spēļu pirmajos mačos bija sagatavots nevainojami, sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK) atzina trenere Darja Tihomirova.

Jau ziņots, ka Snikus otrdien izcīnīja zelta medaļu Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās "Grade I" grupā, pirmo reizi kļūstot par paralimpisko čempionu.

Snikus ar "King of the Dance" saņēma vērtējumu 79,167%, vien iejādes pēdējās komponentēs pārspējot iepriekšējo līderi Roksanu Trannelu no ASV, kura ar "Fan Tastico H" guva vērtējumu 78,000%. Bronzas godalgu izcīnīja itāliete Sāra Morganti ar "Mariebelle", saņemot vērtējumu 74,625%.

Kā atzina Tihomirova, iesildīšanās bijusi perefekta un arī starts bijis lielisks. "Zirgs bija sagatavots nevainojami - ļoti aktīvs, kas noteikti ne katram ir piemērots, bet mēs kā profesionāļi zinām, kāds zirgs Rihardam ir nepieciešams. Rihards lieliski veica savu darbu kopā ar "King of the Dance", stāstīja Tihomirova.

"Viņam ir izcila mentālā noturība, un arī laikapstākļi bija ideāli, lai gan mēs spējam labi startēt gan karstā, gan lietainā laikā. Sacensību kārtība bija ļoti laba, startēt uz beigām, lai nav nekāda stresa. Rihards lūdza, lai nesakām, kā nostartējuši konkurenti, un mēs to ievērojām, jo bijām pārliecināti, ka viņam izdosies. Arī par sestdienas sacensībām nešaubāmies - Rihards startēs fantastiski," turpināja trenere.

Astoņu labāko rezultātu īpašnieki no 22 parasportistiem kvalificējās sestdien gaidāmajām sacensībām brīvajā stilā.

Snikus Tokijas paralimpiskajās spēlēs ar "King of the Dance" izcīnīja sudraba medaļas abās šajās disciplīnās.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.


Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-09-03 22:42, pirms 2 nedēļām
Malači.

     [+] [-]

, 2024-09-03 22:59, pirms 2 nedēļām
cik liela prēmija pienākas zirgam?

     [+] [-]

, 2024-09-04 10:25, pirms 2 nedēļām
pūce rakstīja: cik liela prēmija pienākas zirgam?
100 auzu tarbas!