Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētājs Mihaiļuks steidz uz Rīgu un palīdzēs Bagatska vadītajai Ukrainas izlasei

Agris Suveizda

NBA spēlētājs Mihaiļuks steidz uz Rīgu un palīdzēs Bagatska vadītajai Ukrainas izlasei
Svjatoslavs Mihaiļuks. Foto: FIBA

Ukrainas Basketbola federācija pavēstījusi, ka Toronto "Raptors" aizsargs Svjatoslavs Mihaiļuks ir ceļā uz Latviju, lai ierastos valstsvienības rīcībā un palīdzētu Pasaules kausa atlasē. Paziņojumā gan netika precizēts, vai viņš piedalīsies visās trijās jūlijā paredzētajās spēlēs vai tikai dažās no tām.

Gan Sakramento "Kings" centrs Oleksijs Leņs, gan Toronto "Raptors" uzbrūkošais aizsargs Svjatoslavs Mihaiļuks ir saņēmuši atļauju no Nacionālās basketbola asociācijas šovasar piedalīties Pasaules kausa atlasē, un viņu abu līgumu apdrošināšanu segs NBA. Tiesa gan, ja Mihaiļuks jau dodas uz Rīgu, tad Leņs grasās spēlēt tikai augustā – ja vien Ukraina, protams, iekļūs nākamajā posmā.

Latviešu speciālista Ainara Bagatska vadītā Ukrainas izlase vakar pārbaudes spēlē ar 76:77 zaudēja Portugālē, bet jūlijā aizvadīs Pasaules kausa atlases pirmā posma otro apli. Vispirms 1. jūlijā Ukraina uzņems Gruziju, tad 4. jūlijā viesosies Skopjē, bet 7. jūlijā uzņems Spāniju. Abas mājas spēles Ukraina aizvadīs Rīgā. Gruzija (3-1) un Spānija (3-0) jau ir garantējušas vietu nākamajā posmā, bet pēdējo ceļazīmi sadalīs Ukraina (1-2) un Ziemeļmaķedonija (0-4).

25 gadus vecais Mihaiļuks aizvadītajā sezonā "Raptors" rindās piedalījās 56 spēlēs, piecas no tām sāka starta pieciniekā un vidēji 12,8 minūtēs sakrāja 4,6 punktus un 1,6 atlēkušās bumbas. Mihaiļuks iepriekšējā vasarā ar "Raptors" vienojās uz 1+1 gadu par 3,6 miljoniem ASV dolāru un šovasar izmantoja spēlētāja iespēju tikt pie līguma otrā gada. Leņam ar "Kings" ir divu gadu līgums par 7,7 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/news/svyatoslav-miha...