Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.

MXGP klasē pirmo vietu izcīnīja Tims Gajsers (43 punkti), otrais Romēns Fevrs (42 punkti), trešajā vietā Džefrijs Herlingss (40 punkti), ceturtais Horhe Prado (38 punkti), bet piektais Pauls Jonass (36 punkti).

Pēc pasaules čempionāta septītā posma Francijā, Jonass stāsta, ka nedēļas nogale neiesākās tik labi, jo sestdien kvalifikācijas braucienā startā piedzīvoja kritienu. "Sadūros ar Herlingsu un Gajseru, kā rezultātā motociklam nolauzu priekšējo bremžu diska turētāju un līdz ar to bloķējās priekšējais ritenis. Bija jāizstājas. Tas deva sliktu starta pozīciju svētdienas braucieniem," stāsta Pauls.

Neskatoties uz to, latviešu profesionālajam motokrosa braucējam sanāca ļoti labi finālbraucieni. "Pirmā brauciena starts nebija veiksmīgs, bet aizcīnījos līdz piektajai vietai. Otrajā braucienā starts bija labāks, aizbraucu kā trešais. Bija dažas apdzīšanas, bet finišēju trešais. Šoreiz kopvērtējumā piektais. Esmu apmierināts, kopumā nedēļas nogale izdevusies, jo sevišķi svētdiena. Pēc ilgākiem laikiem tā kārtīgi izbaudīju braukšanu," saka Jonass.

Kopvērtējuma rezultāti pēc septiņiem pasaules čempionāta posmiem, kuri norisinājušies Argentīnā, Spānijā un Itālijā, Portugālē un Francijā līdera pozīcijā ar 348 punktiem ir Gajsers, otrais ir Prado ar 343 punktiem, bet trešais - Fevrs ar 319 iegūtiem punktiem. Ceturto vietu ar 287 punktiem saglabā Herlingss, bet MXGP klases "Top 5" noslēdz Pauls Jonass, kurš līdz šim ir sakrājis 253 punktus.

MXGP kopvērtējums pēc 7. posma:

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

Pasaules čempionāta astotais posms norisināsies 1. un 2. jūnijā Vācijā, "Teutschenthal" mototrasē, bet nedēļu pēc tam, 8. un 9. jūnijā, Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" startēs pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā.

     [+] [-]

, 2024-05-20 19:57, pirms 4 nedēļām
Pagaidām viss ļoti skaisti, krājam piķi, lai dotos uz Ķegumu.