Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR atkārtoti zaudē Austrālijai, Jaunzēlande kļūs par Pasaules ranga līderiem

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR atkārtoti zaudē Austrālijai, Jaunzēlande kļūs par Pasaules ranga līderiem
Austrālijas izlases regbisti, Foto:AP/Scanpix

Austrālijas regbija izlase šodien Regbija čempionāta ietvaros ar 30:17 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas komandu, sagādājot Pasaules kausa čempioniem otro zaudējumu pēc kārtas.

Uz šīs dienas maču DĀR un Austrālijas izlases gatavojās ar dažādiem noskaņojumiem. Iemesls tam bija pirms nedēļas aizvadītā spēle, kurā, pateicoties Kveida Kūpera realizētam soda sitienam mača izskaņā, uzvaru izcīnīja Austrālija (28:26). Līdz ar to, protams, ka "Springboks" vienība vēlējās revanšēties, bet Austrālija – pierādīt, ka uzvara nebija nejaušība.

Revanšs DĀR komandai neizdevās, jo mājinieki, kas šoreiz šajā statusā bija arī pēcspēles protokola, ne tikai mača norises vietas, nodemonstrēja vēl iespaidīgāku spēli kā pirms nedēļas un nedeva afrikāņiem daudz cerību uz panākumu.

Spēles sākumā gan nekas neliecināja par izteiktu austrāliešu pārākumu, jo uzbruka viesi, taču spēles 12. minūtē viss mainījās līdz ar Fafa de Klerka nopelnīto dzelteno kartīti. "Wallabies" zināja ko darīt nākošajās 10 minūtēs un Lens Ikitau divreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā. Šo pārsvaru, kā izrādījās vēlāk, austrālieši arī veiksmīgi noturēja līdz pat mača beigām.

Tiesa, protams, nebija jau tā, ka rezultāts nemainījās, jo ar vēl diviem piezemējumiem uzvarētāju rindās izcēlās Marika Koroibetī, bet DĀR vienīgo piezemējumu 42. minūtē veica Lukanjo Āms. Trešais austrālietis, kurš spēli noslēdza ar 10 gūtiem punktiem bija Kveids Kūpers, kura kontā pa diviem realizētiem sodiem un realizācijas sitieniem, bet par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Handrē Polards, kurš četras reizes raidīja bumbu vārtos no soda situācijām.

Interesanti, ka Austrālijas izlasei pirmo reizi kopš 2019. gada ir izdevies uzvarēt divās spēlēs pēc kārtas pret pirmā ešelona komandām, kad, gatavojoties Pasaules kausam, Regbija čempionātā tika pieveiktas Argentīna un Jaunzēlande. Savukārt DĀR divas spēles pēc kārtas zaudējusi nebija kopš 2018. gada, kad viņi divās secīgās spēlēs piekāpās Jaunzēlandei un Anglijai.

Pati Jaunzēlande šodien arī aizvadīja maču, tiekoties ar Argentīnu. Šeit gan iztika bez pārsteigumiem, jo "All Blacks" faktiski jau pirmajā puslaikā nodrošināja uzvaru, gūstot trīs piezemējumus, bet kopumā jaunzēlandieši piecas reizes svinēja panākumu, spēli noslēdzot ar rezultātu 36:13. Divreiz bumbu ieskaites zonā piespieda Tupou Vāi.

Argentīniešiem visus punktus guva Emiliano Bofeli, kura kontā piezemējums, realizācija un divi soda sitieni. Jāsaka arī, ka pēc divu maču "sausās" sērijas, šī bija pirmā spēle pret Jaunzēlandi, kurā argentīnieši spēja gūt punktus.

Jaunzēlandes uzvara pār Argentīnu apvienojumā ar DĀR komandas diviem zaudējumiem pret Austrāliju ir atnesušas arī izmaiņas Pasaules ranga galvgalī, proti, pēc šīm spēlēm ranga līderu godā pēc ilgākas pauzes atgriezīsies Jaunzēlande, bet dienvidāfrikāņi būs otrie.

Šis notikumu pavērsiens ir interesants ne tikai dēļ paša līderu maiņas fakta, bet arī tāpēc, ka divās gaidāmajās nedēļas nogalēs abas komandas izspēlēs divas savstarpējās cīņas. Tajās, iespējams, izšķirsies Regbija čempionāta liktenis un, iespējams, būs jauni pagriezieni Pasaules reitinga kontekstā.

2021. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande440020
2.DĀR420210
3.Austrālija42029
4.Argentīna40040