Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Žirū no Čempionu līgas uzvarētājas pievienojas Itālijas vicečempioniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Žirū no Čempionu līgas uzvarētājas pievienojas Itālijas vicečempioniem
Olivjē Žirū. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas klubs "AC Milan" pavēstījis par 34 gadus vecā Francijas izlases uzbrucēja Olivjē Žirū iegādi no Londonas "Chelsea". Transfēra summa lēšama viena miljona eiro apjomā, bet ar bonusiem tā var sasniegt divus miljonus.

Olivjē Žirū pievienojās Londonas "Chelsea" 2018. gada janvārī, kad tika nopirkts no Londonas "Arsenal" par 20 miljoniem eiro. Aizvadītajā sezonā uzbrucējs kopā ar komandu triumfēja UEFA Čempionu līgā. Laukumā dodoties 31 spēlē, Žirū kopā guva 11 vārtus. Tomēr Anglijas Premjerlīgā viņš starta sastāvā devās vien astoņas reizes. Līdz ar Tīmo Vernera un Kaja Hāverca iegādi Žirū loma "Chelsea" rindās samazinājās.

Kopā Žirū "Chelsea" kreklā aizvadīja 119 spēles un guva 39 vārtus. Viņš kļuva ne tikai par Čempionu līgas, bet arī par Eiropas līgas un FA kausa ieguvēju. Kopā ar Francijas izlasi Žirū ieguvis Pasaules kausu. "Arsenal" rindās viņa kontā ir trīs FA kausi.

"AC Milan" aizvadītajā sezonā ierindojās otrajā vietā, par 12 punktiem atpaliekot no Milānas "Inter".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...