Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Karalis ir kritis, par "Mr.Olympia" kļūst Šons Rodens

Juris Miņins
Juris Miņins

Karalis ir kritis, par "Mr.Olympia" kļūst Šons Rodens
Šons Rodens
Foto: Musculardevelopment.com

Šonakt noslēdzās 2018. gada "Olympia Weekend" sacensības, kur galvenajā pasākumā, vīru bodibildinga atklātajā svara kategorijā, par uzvarētāju kļuva Šons Rodens.

Lai arī profesionālais bodibildings mūsu dienās ir diezgan sadrumstalots, jo pat kādreiz šķietami nesatricināmā NPC un IFBB sadarbība ir beigusies, otrajiem sarīkojot savu profesionālo līgu, "Mr.Olympia" sacesnības vēl aizvien tiek uzskatītas par pašām prestižākajām visā profesionālajā bodibildingā un tās droši var saukt par profesionālā bodibildinga pasaules čempionātu.

Tam par iemeslu ir gan turnīra statuss, gan tā vēsture, jo savulaik par šī titula ieguvējiem bija kļuvuši tādi zināmi atlēti kā Larijs Skots, Arnolds Švarcenegers, Lī Heinijs, Ronijs Kolmens un citi, taču katrs no viņiem savu vārdu bodibildinga vēsturē ir ierakstījis zelta burtiem, kļūstot par sava laika bodibildinga ikonu.

Lai arī turnīrs notika kopš 1965. gada, līdz pat šim gadam par uzvarētājiem bija spējuši kļūt tikai trīspadsmit atlēti un pēdējos septiņus gadus "Olimpijā" vadīja Fils Hīts. Šogad gan notika tas par ko runāja jau daudzus gadus, proti, Hīts no troņa tika gāzts un viņa vietu ieņēma Jamaikas sportists Šons Rodens.

Jāpiebilst, ka 178 cm garajam un aptuveni 110 kg smagajam sportistam šogad palika 43 gadi un tādējādi viņš ir kļuvis par vienu no vecākajiem šo sacensību uzvarētājiem, dalot pirmo vietu ar 1982. gada čempionu Krisu Dikersonu.

Filam Hītam šoreiz bija jāsamierinās ar otro vietu, bet trešais palika Rulijs Vinklārs, kuram šis ir visu laiku labākais sasniegums šajā sacensībās. Jāsaka, ka visvairāk pārsteidza Mamdu Elsbiajs, kuru daudzi redzēja kā atlētu, kurš gāzīs Hītu, taču šogad "Lielais Ramijs" finišēja vien sestajā vietā, bet aiz viņa palika vecmeistars Deksters Džekosns, kurš pa ilgiem laikiem neiekļuva pirmajā sešiniekā.

No Eiropas atlētiem visaugstāk finišēja Nīderlandes pārstāvis Viljams Bonaks,kurš sasniedza ceturto labāko rezultātu.

Runājot par citām kategorijām, tad bodibildinga vieglajā svarā pie septītā titula tika Flekss Luiss. Klasiskajā bodibildingā uzvarēja Brendons Enslijs, bet "Men's Physique" labākais bija Brendans Hendersons.

Dāmu sacensībās par uzvarētāju figūras kategorijā kļuva Sidnija Gilona, fitnesa kategorijā uzvarēja Vitnija Džonsa, "Women's Physique" pirmo vietu ieguva Šaniga Granta, bet par bikini kategorijas uzvarētāju kārtējo reizi tika kronēta Andželika Tešera.

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League