Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Austrālijas superzvaigzne Kembedža nespēlēs Tokijā mentālās veselības dēļ

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Austrālijas superzvaigzne Kembedža nespēlēs Tokijā mentālās veselības dēļ
Elizabete Kembedža 2011. gada 21. oktobrī Lielbritānijas karalienes Elizabetes Otrās pieņemšanā Kanberā. Foto: AP/Scanpix

Austrālijas labākā basketboliste Elizabete Kembedža izstājusies no valstsvienības mentālās veselības problēmu dēļ un nestartēs Tokijas spēlēs, piektdien, 16. jūlijā, informēja Austrālijas Olimpiskā komiteja (AOC).

Austrālijas delegācijas vadītājs Īens Čestermans pauda izpratni par Kembedžas lēmumu. “Liza devusi lielu ieguldījumu Austrālijai divās Olimpisko spēļu kampaņās (Londonā un Rio). Mēs cienām viņas lēmumu un vēlam atgūt pilnu veselību.”

“Tagad koncentrēsimies darbam ar Opāliem (Opals – sieviešu basketbola valstsvienības iesauka), lai sasniegtu Tokijas spēlēs izvirzītos mērķus. Zinām, ka viņām piemīt absolūta apņēmība gūt panākumus Tokijā un Japānā ieradīsies neticami stipra komanda,” noslēdza Čestermens.

Kembedža vēlēja komandai labu veiksmi. “Katrs, kurš mani pazīst, zina, ka viens no maniem lielākajiem sapņiem ir izcīnīt zelta medaļu Olimpiskajās spēlēs. Katram sportistam, kurš sacenšas Olimpiskajās spēlēs, jābūt mentālo un fizisko spēku virsotnē. Šobrīd esmu tālu no tā, kur gribu un vēlos būt.”

“Nav noslēpums, ka pagātnē cīnījos ar savu mentālo veselību un esmu patiešām uztraukta par došanos uz “burbuļa” spēlēm,” turpināja spēlētāja. "Bez ģimenes. Bez draugiem. Bez faniem. Nekāda atbalsta, izņemot komandu. Tas mani biedē. Pagājušajā mēnesī man uznāca panikas lēkmes – nevarēju pagulēt un paēst."

“Paļaušanās uz medikamentiem, lai kontrolētu manu nemieru, nav tas, kur tagad vēlos būt. Īpaši, piedaloties sacensībās uz pasaules lielākās sporta skatuves,” teica Kembedža. “Pazīstu sevi un zinu, ka nevaru būt tā Liza, kuru ikviens pelnījis redzēt Opālu rindās. Vismaz ne tagad. Man jāparūpējas par sevi mentāli un fiziski.”

"Ir sirdi plosoši paziņot, ka izstājos no Olimpiskajām spēlēm, taču domāju, ka tas ir labākais risinājums Opāliem un man. Novēlu viņām Tokijā neko citu kā veiksmi. Ceru, ka viņas dosies uz priekšu un izcīnīs zelta medaļu. Mīlestība un gaisma."

AOC izskatīs iespēju pēdējā brīdī piesaistīt kādu citu spēlētāju. Austrālijas latviete Sāra Blicavs 26. maijā netika iekļauta komandā.

Izmantotie resursi:
https://australia.basketball/blog/2...
https://www.espn.com/olympics/story...
Latviete netiek iekļauta Austrālijas sastāvā Tokijas spēlēm

     [+] [-]

, 2021-07-16 15:19, pirms 3 gadiem
Iesaku piesekot viņas instagramam. nepateiksi, ka būtu kādas problēmas.

     [+] [-]

, 2021-07-16 23:39, pirms 3 gadiem
Diez vai Sāra Blicavs varētu tikt komandā! Kembedža tomēr ir centra spēlētāja. Ka jau tur tik piesaistīta kāda šāda ampluā spēlētāja. Ja Austrālija arī turpmāk Sāru Blicavs konsekventi neņems izlasē, iesaku Latvijas basketbola vadībai painteresēties par šo spēlētāju. Viņa ir Austrālijas un Latvijas dubultpilsone. Nekas tur nav jānaturalizē. Jautājums ir tikai par viņas bakstebolistes statusu.