Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā pludmales volejbolā triumfē šveicietes Huberli un Betšarta

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Eiropas čempionātā pludmales volejbolā triumfē šveicietes Huberli un Betšarta
Tanja Huberli un Nina Betšarta. Foto: CEV

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā sievietēm noslēdzies ar Tanjas Huberli un Ninas Betšartas triumfu. Šveices pludmales volejbolistes finālā ar 2-0 (21:15, 21:) pārspēja nīderlandietes Katju Stamu un Raisu Šonu.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka nespēja uzvarēt bronzas spēlē, ierindojoties ceturtajā vietā. Tādējādi pie bronzas godalgām tika Karla Borgere un Jūlija Zūde no Vācijas. Finālā spēkiem mērojās Šveices pludmales volejbolistes Tanja Huberli/Nina Betšarta un nīderlandietes Katja Stama/Raisa Šona. Abi dueti līdz šim nopietnos turnīros nebija tikušies, bet nesenajās Tokijas olimpiskajās spēlēs tālāk aizspēlējās šveicietes, kuras varēja uzskatīt par fināla favorītēm.

Spēli ļoti labi sāka šveicietes, izvirzoties vadībā ar 5:2. Huberli kļūda uzbrukumā ļāva pretiniecēm pietuvoties, bet pēc tam Šona labi nostrādāja aizsardzībā, sadeldējot deficītu līdz minimumam (7:8). Brīdi vēlāk nīderlandietes sagaidīja vēl vienu pretinieču kļūdu, bet Stamai vajadzēja spēli turpināt ar plaukstas saiti. Šveices duetam trīs punktu pārsvaru ar diviem blokiem atjaunoja Huberli, apturot tieši Stamas uzbrukuma sitienus (12:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma Šona ar labu spēli aizsardzībā sadeldēja deficītu līdz minimumam. Tikmēr Stama raidīja bumbu autā, atmetot nīderlandietes atpakaļ. Betšarta ar diviem eisiem pēc kārtas palielināja Šveices dueta pārsvaru, kam sekoja pretinieču ņemts pārtraukums (16:11). Nīderlandietes nepadevās, cīnoties katrā izspēlē, bet šveicietes nekļūdījās gana bieži, lai ļautu atspēlēt visu deficītu. Huberli un Betšarta seta izskaņā pat spēja palielināt pārsvaru, uzvarot ar 21:15.

Otro setu ļoti laba sāka Šveices duets, ar labu spēli aizsardzībā un blokā izvirzoties vadībā ar 7:1. Stamai bija lielas problēma ar Huberli bloka atspēlēšanu, bet garāki māņu sitieni deva iespējas Betšartai aizsardzībā. Šonas darbības aizsardzībā deva nelielu cerību uz pakāpenisku atspēlēšanos, bet tad šveicietes atguva iniciatīvu un iekrāja septiņu punktu pārsvaru (13:6). Pēc tehniskā pārtraukuma nīderlandietēm, bet jo īpaši Stamai, spēle nevedās, kamēr šveicietes strauji tuvojās uzvarai spēlē un triumfam čempionātā. Seta galotnē vēl ar eisu atzīmējās Betšarta, Šveices duetam kļūstot par Eiropas čempioni - 2-0 (21:15, 21:12).

Jāatceras, ka otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionātā uzvar Šveices duets. Huberli un Betšarta Eiropas pludmales volejbola tronī nomainīja tautietes Anouku Vergi-Deprē un Joanu Haidrihu.

EČ pēdējo gadu finālistes

GadsZelta medaļniecesSudraba medaļnieces
2007Vasiliki Arvaniti/Vaso Karantasiu (GRE)Laura Ludviga/Sāra Gollere (GER)
2008Laura Ludviga/Sāra Gollere (GER)Nila Hekegala/Ingrīda Terlena (NOR)
2009Inese Jursone/Inguna Minusa (LAT)Laura Ludviga/Sāra Gollere (GER)
2010Laura Ludviga/Sāra Gollere (Vācija)Katrīna Holtvika/Ilka Zemlere (GER)
2011Marta Menegati/Grēta Kikolari (ITA)Barbara Hanzela/Sāra Montanjoli (AUT)
2012Sanna Keizere/Marlēna van Jersela (NED)Vasiliki Arvaniti/Marija Ciarciani (GRE)
2013Dorisa Šveigere/Stefānija Šveigere (AUT)Elsa Bakeriso/Liliana Fernandesa (ESP)
2014Madeleina Mepelinka/Marlēna van Jersela (NED)Tanja Huberli/Tanja Goričaneča (SUI)
2015Laura Ludviga/Kira Valkenhorsta (GER)Jekaterina Birlova/Jevgeņija Ukolova (RUS)
2016Laura Ludviga/Kira Valkenhorsta (GER)Barbora Hermanova/Marketa Slukova (CZE)
2017Nadja Glencke/Jūlja Grosnere (GER)Mihala Kvapilova/Kristīna Kolocova (CZE)
2018Sanna Keizere/Madeleina Mepelinka (NED)Tanja Huberli/Nīna Bečarta (SUI)
2019Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (LAT)Kinga Vojtasika/Katažina Kocioleka (POL)
2020Joana Heidriha/Anuka/Veržē-Deprē (SUI)Kima Bērensa/Sinja Tilmane (GER)
2021Tanja Huberli/Nīna Bečarta (SUI)Katja Stama/Raisa Šona (NED)