Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krastiņa vadītā Ukrainas izlase EČ sāk ar uzvaru, Krievijai negaidīta sakāve

Rolands Eliņš

Krastiņa vadītā Ukrainas izlase EČ sāk ar uzvaru, Krievijai negaidīta sakāve
Foto: Ukrainian Volleyball Federation

Eiropas čempionāta volejbolā otrajā dienā cīņas tika sāktas arī A apakšgrupā, kur latviešu speciālists Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas valstsvienība ar 3:2 pārspēja Grieķiju. Savukārt Turcija pārsteidzoši pieveica Krieviju ar 3:1.

Uģis Krastiņš Ukrainas izlases galvenā trenera amatā atrodas kopš 2017. gada izskaņas un kopā ar to piedalījās arī iepriekšējā Eiropas čempionātā, kad Ukraina iekļuva ceturtdaļfinālā un ierindojās septītajā vietā Eiropā.

Šodien Ukraina aizvadīja spēli pret Grieķiju, kas iepriekšējā EČ iekļuva astotdaļfinālā, neskatoties uz tikai vienu izcīnītu uzvaru grupu turnīrā. Ukraina bija spēles favorīte, taču maksimumu paņemt neizdevās, turklāt Krastiņa komanda bija arī tuvu zaudējumam.

Grieķija pēc pirmajiem trim setiem bija vadībā ar 2:1 (25:22, 24:26 un 25:22) un soļa attālumā no uzvaras. Taču ceturtajā setā Ukraina visu laiku turējās vadībā un uzvarēja ar 25:19, bet pēc tam piektajā setā dominēja, uzvarot ar 15:6.

Jāpiemin, ka viens no spēles tiesnešiem bija Latvijas arbitrs Salvis Kurtišs.

Par uzvaru piecu setu spēlē Ukraina ieguva divus punktus. Vēl šajā apakšgrupā, kas tiek izspēlēta Polijā, mačus aizvadīja arī Polija-Portugāle un Beļģija-Serbija. Mājiniece Polija netika galā ar pretiniekiem otrajā setā, bet pārējos trīs uzvarēja droši, tiekot pie uzvaras 3:1. Savukārt serbi pēc pirmajiem diviem pārliecinoši uzvarētajiem setiem trešajā setā piekāpās Beļģijai, bet beigās visu nokārtoja, arī uzvarot ar 3:1.

Savukārt C apakšgrupā par pārsteigumu parūpējās Turcijas izlase, kas apspēlēja vienu no turnīra favorītēm Krieviju. Krievijas izlase pavisam nesen ieguva sudraba medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs, turklāt Krievija OS zemāk par ceturto vietu nav bijusi ne reizi kopš 1992. gada, kamēr Turcija tā arī ne reizi vēl nav iekļuvusi Eiropas čempionāta astotniekā.

Pirmajā setā Turcija, kas bija izsēta kā pārliecinoša mača pastarīte, ar lielām pūlēm uzvarēja 29:27, bet otrajā setā Krievija dominēja ar uzvaru 25:16 it kā ievirzīja visu savās vietās. Taču turki turpināja ar vēl diviem uzvarētiem setiem (25:21 un 25:19) un ierakstīja savā rēķinā trīs punktus.

C grupā vēl spēlē Somija, kas vakar pieveica Ziemeļmaķedoniju, un Spānija un Nīderlande, kuru savstarpējā mačā šodien ar 3:0 uzvarēja Nīderlande, tiesa, visos trīs setos Spānija parūpējās par sīvu cīņu, katrā setā gūstot vismaz 22 punktus.

EČ volejbolā, 2. septembris

KomandasRez.
Grieķija – Ukraina2:3
Krievija – Turcija1:3
Polija – Portugāle3:1
Nīderlande – Spānija3:0
Beļģija – Serbija1:3

Izmantotie resursi:
https://eurovolley.cev.eu/en/men-2021/