Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par MVP atzīts čempionu kapteinis, Itālijas televīzijā triumfu vērojuši 3,4 miljoni cilvēku

Agris Suveizda

Par MVP atzīts čempionu kapteinis, Itālijas televīzijā triumfu vērojuši 3,4 miljoni cilvēku
Simone Džannelli. Foto: AP/Scanpix

Pēc ceturtdaļfināla Tokijas olimpiskajās spēlēs Itālija uz Eiropas čempionātu devās ar citu galveno treneri un krietni atjauninātu sastāvu. Un izcīnīja pirmo titulu kopš 2005. gada. Mēneša sākumā Eiropas zeltu ieguva arī Itālijas sieviešu izlase.

"Tas ir neizsakāms prieks, ļoti gribēta un iekārota uzvara, kuru ieguvām ļoti sarežģīta ceļa noslēgumā. Ļoti sarežģīta ceļa, kurā puiši spēja ciest ilgus laika posmus, bet ne mirkli nepadevās," teica Itālijas izlases galvenais treneris Ferdinando De Džordži. "Šovakar viņi apliecināja, ka patiesi ir vienots kolektīvs, kas prot dalīties un apvienoties sarežģītākajos brīžos. Jebkurš spēlētājs, kurš iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa, izrādījās izšķirošs, pierādot manus vārdus: šī ir brīnišķīga spēlētāju kopa."

Gandarīts bija arī federācijas prezidents Džuzepe Manfredi: "Šī man ir ļoti īpaša diena. Jau savā pirmajā gadā šajā amatā abas nacionālās izlases man ir devušas jau divus lieliskus prieka mirkļus. Pirms divām nedēļām Belgradā izcilu panākumu guva meitenes, bet šis zelts simbolizē pilnīgi jauna ceļa sākumu vīriešu izlasē. Tokijas olimpiskais cikls bija ļoti nogurdinošs, tādēļ bija nepieciešams likt jaunus pamatus Parīzes olimpiskajām spēlēm. Zināju, ka šajā grupā ir augstākā līmeņa spēlētāji, taču jāatzīst, ka viņi ar šo panākumu cerībām pasteidzās krietni pa priekšu."

Itālija uzvarēja visās deviņās spēlēs – trijos setos Baltkrieviju, Melnkalni, Slovēniju, Latviju un Vāciju, četros setos Bulgāriju, Čehiju un Serbiju un piecos setos Slovēniju. Par Itālijas rezultatīvāko spēlētāju ar 133 jeb vidēji 14,8 punktiem kļuva Alesandro Mikjeleto, simtu pārsniedza arī Daniele Lavija (119) un Džulio Pinali (109), bet par čempionāta vērtīgāko spēlētāju tika atzīts 25 gadus vecais cēlājs Simone Džannelli, kurš pēc deviņiem gadiem "Trentino" šosezon spēlēs "Perugia". Itālijas izlases kapteinis sakrāja 41 punktu jeb vidēji 4,6.

Itālijas Volejbola federācija ziņo, ka Itālijā finālspēli vērojuši 3,4 miljoni skatītāju un tika sasniegti 15,84% auditorijas. Nav gan piebilsts, vai tie ir vidējie vai maksimālie rādītāji.

Izmantotie resursi:
https://eurovolley.cev.eu/en/articl...
https://www.federvolley.it/node/118604
https://www.federvolley.it/node/118598

     [+] [-]

, 2021-09-20 17:48, pirms 3 gadiem
To pārliecību un spēku dod ģimene un itāļiem tā ir...nebaidīties kļudīties,spēlēt savu spēli kaut vai esi bandito

     [+] [-]

, 2021-09-20 18:14, pirms 3 gadiem
Tas nekas nav
Hokeja čempi miljards skatījas

     [+] [-]

, 2021-09-20 22:27, pirms 3 gadiem
zinātājs ar milzigām olām rakstīja: Tas nekas nav
Hokeja čempi miljards skatījas
Bobsleju vispār 6 miljardi skatās