Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bermans pat ar savainojumu satriec poļus, finālā arī Mols un Sērems

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bermans pat ar savainojumu satriec poļus, finālā arī Mols un Sērems
Stefans Bermans un Joriks de Grots. Foto: CEV

Eiropas čempionātā pludmales volejbolā fantastisku sniegumu pusfinālā parādījuši Nīderlandes pludmales volejbolisti Stefans Bermans un Joriks de Grots, Bermanam pat ar ceļgala savainojumu pārspējot Pjotru Kantoru un Bartošu Lošjaku. Finālā iekļuva arī norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems.

Norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems nonāca gana nopietnā izslēgšanas spēļu zarā. Astotdaļfinālā sīvā cīņā izdevās pieveikt itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo, bet ceturtdaļfinālā trīs setu cīņā pārspēja krievus Konstantīnu Semjonovu un Iļju Ļešukovu. Lai turpinātu cīņu par ceturto Eiropas čempionu titulu pēc kārtas, Molam un Sēremam vajadzēja apspēlēt nīderlandiešus Aleksandru Brauveru un Robertu Mēvsenu, kuriem ceļš līdz pusfinālam bija vieglāks, no tālākas cīņas izslēdzot arī Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču.

Spēles pirmajā setā dueti cīnījās ārkārtīgi līdzīgi. Pirmo punktu guva norvēģi, bet tad minimālu vadību pārņēma Nīderlandes duets. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad nīderlandiešiem izdevās kā pirmajiem iegūt divu punktu pārsvaru (7:5). Norvēģi uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet nespēja izvirzīties vadībā. Pēc tehniskā pārtraukuma Mols ar bloku panāca 13:12, bet uzreiz pēc tam kļūda uzbrukumā atdeva vadību pretiniekiem. Tuvojoties seta galotnei, pāris labas izspēles padevās nīderlandiešiem, ar sekmīgu darbību aizsardzībā izvirzoties vadībā ar 19:15. Ar to bija pietiekami, lai Brauvers un Mēvsens uzvarētu pirmo setu ar 21:17.

Otrā seta sākumā minimālu vadību turēja norvēģi, bet tad Mols raidīja bumbu Mēvsena blokā. Nākamā vadības maiņa bija, kad Mols atzīmējās ar eisu (7:6). Brīdi vēlāk nīderlandieši netika galā arī ar Sērema servi, Norvēģijas duetam iegūstot divu punktu pārsvaru (9:7). Norvēģu sekmīgās serves izšķīra otrā seta likteni. Pēc vēl viena Mola eisa rezultāts bija 16:12, bet pēc nākamā - 19:14. Nīderlandieši atspēlēja divas setbumbas, bet tad Mols lika punktu setam ar 21:17.

Trešajā setā pirmos divus punktus guva norvēģi, bet nīderlandiešiem nevajadzēja ilgu laiku, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo (4:4). Sēremam ar eisu izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, uzservējot pa tīkla malu (8:6). Pēc tam Brauvers divreiz raidīja bumbu autā, dubultojot pretinieku pārsvaru (11:7). Molam bija iespēja iegūt arī piecu punktu pārsvaru, bet Nīderlandes duetu ar bloku glāba Mēvsens. Seta galotnē Mols un Sērems pieļāva pāris kļūdas serves uzņemšanā, bet nosargāja pārsvaru un iesoļoja finālā - 2-1 (17:21, 21:17, 15:13).

Otrajā pusfinālā Pjotrs Kantors un Bartošs Lošjaks no Polijas sacentās ar Stefanu Bermanu un Joriku de Grotu no Nīderlandes. Abi dueti šosezon tikās Ostravas četru zvaigžņu turnīrā, ļoti pārliecinošu uzvaru svinot Polijas duetam - 2-0 (21:12, 21:18). Spēles sākumā divu punktu pārsvaru ieguva poļi, kad labi aizsardzībā nospēlēja Lošjaks, bet tad Kantors pastrādāja pie tīkla, liekot pretiniekam sist bumbu autā (6:3). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Bermans vienā izspēlē divreiz apturēja pretiniekus, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Nākamajā izspēlē bumbu autā raidīja Kantors, bet pirms tehniskā pārtraukuma De Grots atspēlēja bumbu aizsardzībā, izvirzot vadībā Nīderlandes duetu - 11:10.

Pēc pārtraukuma ar kļūdu uzbrukumā vadību pretiniekiem atdeva Bermans. Nīderlandiešus pievīla serves uzņemšana, par ko poļi sodīja, izvirzoties vadībā ar 17:14. De Grots centās atspēlēt bumbas aizsardzībā, bet arī Lošjaks bija līmenī, palīdzot noturēt trīs punktu pārsvaru. Tad nīderlandiešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pēc paņemtā pārtraukuma Kantors raidīja bumbu autā un atdūrās Bermana blokā. Pirmās setbumbas izspēlē De Grots atspēlēja bumbu aizsardzībā un noslēdza Nīderlandes dueta izrāvienu - 21:19.

Otrā seta sākumā Nīderlandes pludmales volejbolisti turpināja spēlēt stabili un sodīt pretiniekus par viņu neprecizitātēm (8:4). Pēc Bermana un Kantora sadursmes zem tīkla nīderlandietis savainoja ceļgalu, kam bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums. Noklibojis malā, Bermans ļāva vaļu emocijām, saprotot, ka savainojums ir gana nopietns. Mediķi vēl centās noteipot ceļgalu, lai Bermans varētu pabeigt spēli.

Bermans ar grūtībām atgriezās laukumā un jau pirmajā izspēlē bloķēja pretinieku. Video atkārtojums gan fiksēja skartu tīklu. Nākamajā piegājienā Bermanam bija tīrs bloks, panākot 10:5. Bermans turpināja rādīt brīnumus, palielinot rezultāta starpību arī līdz sešiem punktiem. Nīderlandieši uz emocijām turpināja dominēt laukumā, kamēr poļi bija pilnībā pazaudējuši spēles pavedienu. Tehniskais pārtraukums neko nemainīja, nīderlandiešiem turpinot uzvarot izspēles (18:7). Nīderlandes duets nospēlēja spēli līdz uzvarai un iekļūšanai finālā - 2-0 (21:19, 21:10).

Līdz ar to par bronzas godalgām šodien, plkst. 17:30 spēlēs Brauvers/Mēvsens un Kators/Lošjaks, bet lielajā finālā vajadzētu spēkiem mēroties Molam/Sēremam un Bermanam/De Grotam, ja vien Bermans finālam būs gatavs.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, pusfināli vīriešiem

SpēleRezultāts
Kantors/Lošjaks (Polija) - Bermans/De Grots (Nīderlande)0-2 (19:21; 10:21)
Mols/Sērems (Norvēģija) - Brauvers/Mēvsens (Nīderlande)2-1 (17:21; 21:17; 15:13)

  +2 [+] [-]

, 2021-08-15 15:28, pirms 3 gadiem
Auziņš turpina spridzināt. Lieto vārdus draņķīga, traģiska serves uzņemšana, kā var tā izdomāt pateikt???. Epizodē, kur satraumējās Nīderlandes bloķētājs Auziņš saka, ka uzkāpa uz pretinieka kājas un tāpēc satraumējās, bet atkārtojumā bija ļoti labi redzams, ka abi spēlētāji sadūrās ar ceļiem, un tāpēc satraumējās. Es nezinu, kāpēc ltv7 dot šim cilvēkam komentēt spēles, tā ir viena liela traģēdija.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-15 16:14, pirms 3 gadiem
Auziņš jau sevi pierādijis,ka nevar komentēt sporta pārraides.Vollejbola terminus nezin.Olimpiāde vispar daudz brīnumus sarunāja.Mēğija toļiku attēlot.Domāju vakance ir brīva,čalis pārgudru tēlo.

     [+] [-]

, 2021-08-15 18:09, pirms 3 gadiem
Par auziñu tiešām ltv būtu jāpadomā,nu nejēdz viñš komentēt nevienu sporta veidu,ziemā skatījos kamaniñu braukšanu tur tieši tas pats,pilnīgus murgus runā 😡