Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mols/Sērems pēc slikta sākuma iekļūst pusfinālā un turpina cīņu par ceturto titulu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mols/Sērems pēc slikta sākuma iekļūst pusfinālā un turpina cīņu par ceturto titulu
Anders Mols un Kristians Sērems. Foto: CEV

Eiropas čempionātā pludmales volejbolā vīriešiem aizvadītas ceturtdaļfināla spēles. Cīņu par savu ceturto čempiontitulu pēc kārtas turpina norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, kuriem konkurenci sastādīs Nīderlandes un Polijas pāri.

Eiropas čempionātā pirmo lielo pārsteigumu sagādāja pieredzējušie spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri astotdaļfinālā revanšējās par zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālā nākamajiem sudraba medaļas ieguvējiem Oļegam Stojanovskim un Vjačeslavam Krasilņikovam (2-1 (21:16, 19:21, 15:12)). Ceturtdaļfinālā revanšu par zaudējumu "Lucky Loser" kārtā alka poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Lošjaks, kuri Tokijā piekāpās spāņiem ar 1-2 (29:31, 21:19, 7:15).

Jau spēles sākumā spāņi ieguva divu punktu pārsvaru, bet poļi uzreiz panāca izlīdzinājumu. Drīz vien Spānijas duets atkal izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet poļi spēja atbildēt ar savu izrāvienu, pārņemot minimālu vadību. Arī tehniskajā pārtraukumā vadībā devās Kantors un Lošjaks (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma dueti labu laiku punktus krāja pārmaiņus, bet tad Polijas duetam izdevās izvirzīties vadībā ar 17:15. Ar sekmīgu spēli pie pretinieku serves Polijas duets tika pie divām setbumbām, bet Lošjaka eiss, servējot bumbu pa tīkla malu, deva tam panākumu ar 21:18.

Otrā seta sākumā abi dueti labi nospēlēja aizsardzībā, bet vairāk kā minimālu pārsvaru neieguva ne vieni, ne otri. Pirmie divu punktu pārsvaru ieguva Polijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 9:7. Spāņi nepalika atbildi parādā, Gaviram ar meistarīgu sitienu pēc garākas izspēles panākot izlīdzinājumu (10:10). Seta otrajā pusē uz brīdi vadībā izvirzījās spāņi, bet Lošjaks ar netveramu servi panāca 17:15. Seta galotnē Polijas duets tika pie trim mačbumbām, no kurām pirmo spāņi ar grūtībām atspēlēja. Otrās mačbumbas izspēlē Kantors raidīja bumbu autā, bet trešās izspēlē Kantors sekmīgi noslēdza uzbrukumu, ievedot poļus pusfinālā - 2-0 (21:18, 21:19).

Dienas noslēgumā pēdējo trīs Eiropas čempionātu uzvarētāji un jaunie olimpiskie čempioni Anders Mols un Kristians Sērems no Norvēģijas mērojās spēkiem ar krieviem Konstantīnu Semjonovu un Iļju Ļešukovu. Norvēģi astotdaļfinālā aizvadīja fināla cienīgu cīņu ar itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, uzvarot ar 2-0 (21:18, 29:27). Tikmēr krievi divos setos pārspēja nīderlandiešus Kristianu Vārenhorstu un Stevenu van de Veldi. Jāpiezīmē, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs abi dueti tikās divreiz, panākumus dalot uz pusēm.

Spēli ar diviem punktiem sāka krievi, kļūdu uzbrukumā pieļaujot Molam. Tad ar bloķētiem uzbrukumiem apmainījās Mols un Semjonovs, Krievijas duetam izvirzoties vadībā ar 6:3. Īsi pēc tam uzbrukumā kļūdījās Semjonovs, raidot bumbu tīklā (7:6). Norvēģiem neizdevās panākt izlīdzinājumu, bet pašu kļūdas noveda pie piecu punktu deficīta (7:12). Sekoja pārtraukums, pēc kura vēl vienu bloku uzlika Semjonovs. Pēc tehniskā pārtraukuma Semjonovs turpināja dominēt divcīņās ar Molu pie tīkla, palielinot pārsvaru līdz septiņiem punktiem. Līdz seta beigām Mols un Sērems saņēmās, krievi sāka kļūdīties, rezultāta starpībai sadilstot līdz diviem punktiem. Semjonovam tomēr izdevās likt punktu setam - 21:18.

Otrā seta sākumā dueti cīnījās līdzīgi, nespējot iegūt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Seta pirmajā pusē notika vairākas vadības maiņas, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika norvēģi, kad bumbu autā raidīja Semjonovs (10:8). Brīdi vēlāk viņš reabilitējās ar lielisku spēli pie tīkla, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (10:10). Pēc tehniskā pārtraukuma Mols atzīmējās ar bloku, bet brīdi vēlāk Norvēģijas duetam izdevās pirmo reizi tikt pie trīs punktu pārsvara (14:11). Ar labu spēli aizsardzībā Ļešukovs palīdzēja samazināt deficītu, bet neizmantoja lielisku iespēju panākt neizšķirtu. Semjonovs slikti uzņēma servi, atkal saņemot trīs punktu deficītu (15:18). Seta beigās Mols vēlreiz bloķēja Semjonova uzbrukumu, Norvēģijas duetam esot pārākiem ar 21:18.

Trešo setu ar aktīvu spēli aizsardzībā sāka Sērems, palīdzot Norvēģijas duetam izvirzīties vadībā ar 4:1. Drīz vien krievi pieļāva vēl vairākas kļūdas, kā arī atzīmējās ar nepārliecinošām darbībām. Tas principā lika izkārt balto karogu, jo rezultāta starpība sasniedza septiņus punktus (3:10). Mols pēc krievu paņemtā pārtraukuma atzīmējās ar vēl vienu eisu. Dueti nepiespiesti aizvadīja spēli līdz galam, Molam un Sēremam turpinot savu kampaņu ceļā pretī ceturtajam Eiropas čempionu titulam pēc kārtas - 2-1 (18:21, 21:18, 15:8).

Līdz ar to norvēģi svētdien pusfinālā plkst. 13:00 cīnīsies ar nīderlandiešiem Aleksandru Brauveru un Robertu Mēvsenu, bet otrā pusfinālā plkst. 14:00 Kantors un Lošjaks spēlēs pret citu Nīderlandes pāri Bormanu/de Grotu.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, ceturtdaļfināli vīriešiem

SpēleRezultāts
Erera/Gavira (Spānija) - Kantors/Lošjaks (Polija)0-2 (18:21; 19:21)
Bormans/De Grots (Nīderlande) - Perušičs/Švainers (Čehija)2-1 (21:16; 16:21; 15:10)
Brauvers/Mēvsens (Nīderlande) - Ēlers/Pfrecšners (Vācija)2-1 (21:19; 13:21; 15:11)
Mols/Sērems (Norvēģija) - Semjonovs/Ļešukovs (Krievija)2-1 (18:21; 21:18; 15:8)