Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mols un Sērems ceturto reizi pēc kārtas triumfē Eiropas čempionātā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mols un Sērems ceturto reizi pēc kārtas triumfē Eiropas čempionātā
Kristians Sērems un Anders Mols. Foto: CEV

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Austrijas galvaspilsētā Vīnē noslēdzies ar norvēģu Andersa Mola un Kristiana Sērema triumfu. Norvēģi trīs setu cīņā pieveica nīderlandiešus Stefanu Bermanu un Joriku de Grotu, ceturto reizi pēc kārtas kļūstot par kontinenta čempioniem.

Vēl pusfināla cīņas laikā bija bažas, vai viena no medaļu spēlēm notiks. Tas saistījās ar Stefana Bermana gūto ceļgala savainojumu. Viņš spēja atgūties un palīdzēt Nīderlandes duetam iekļūt finālā, kur to jau gaidīja norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, kuri vēlējās ierakstīt savus vārdus vēstures grāmatās kā pirmie, kuri četras reizes pēc kārtas triumfējuši Eiropas čempionātā.

Spēles sākumā tika likvidētas visas bažas par Bermana veselības stāvokli, jo viņš spēja pilnvērtīgi veikt savus pienākumus laukumā, izceļoties arī ar pāris blokiem. Arī Mols bija līmenī, kurš divreiz bloķēja De Grota uzbrukumus un izvirzīja Norvēģijas duetu vadībā ar 9:7. Pēc tehniskā pārtraukuma De Grots pacēla bumbu aizsardzībā un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (11:11). Ar sekmīgu servi divu punktu pārsvaru atjaunoja Mols, bet tad uzbrukumā kļūdījās Bermans (15:12). Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Mols ar gremdservi tika pie vēl viena eisa. Seta galotnē norvēģi pāris reizes atdūrās Bermana blokā, bet tomēr spēja nosargāt uzvaru - 21:19.

Otrā seta sākumā uzbrukumā kļūdījās Mols, dodot pretiniekiem divu punktu pārsvaru (3:1). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad atkal bumbu autā raidīja Mols. De Grots atzīmējās ar labu darbību aizsardzībā, dodot nīderlandiešiem arī četru punktu pārsvaru (10:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Sērems ar labu servi un darbību aizsardzībā palīdzēja Norvēģijas duetam piecu punktu deficītu samazināt līdz diviem punktiem (13:15). Rezultāta starpība sadila arī līdz minimumam, bet izlīdzinājumu norvēģi vēl nepanāca. Nīderlandes duetam bija divas setbumbas, bet tad savu darbiņu paveica Mols (20:20).

Ceturtās setbumbas izspēlē Mols vien ar video izaicinājuma palīdzību tika pie punkta, bet pēc tam pats pie tīkla neizmantoja iespēju izvirzīt Norvēģijas duetu vadībā. Punktu setam tomēr lika Bermans, kurš bloķēja Mola uzbrukumu pie tīkla, dodot nīderlandiešiem trešo setu - 26:24.

Trešajā setā dueti cīnījās punkts punktā, bet tad Mols nerealizēja savu uzbrukumu, dodot nīderlandiešiem divu punktu pārsvaru (5:3). Norvēģi panāca izlīdzinājumu, bet tad garākā izspēlē vēlreiz kļūdījās Mols (7:9). Īsi pēc tam viņš vēlreiz raidīja bumbu autā, dodot nīderlandiešiem jau trīs punktu pārsvaru. Arī De Grots pieļāva kļūdu uzbrukumā, bet uzreiz pēc tam arī raidīja bumbu Mola blokā (11:11). Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, bet uzreiz zaudēja vēl divus punktus. Norvēģi tika pie divām mačbumbām, bet jau pirmās izspēlē Mols bloķēja De Grota uzbrukuma sitienu, atnesot uzvaru ar 2-1 (21:19, 24:26, 15:13). Līdz ar to Anders Mols un Kristians Sērems ceturto reizi pēc kārtas triumfēja Eiropas čempionātā.

Cīņā par bronzas godalgām nīderlandieši Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens mērojās spēkiem ar poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Lošjaku. Ja nīderlandieši pusfinālā spēja parādīt gana sīvu pretestību norvēģiem Andersam Molam un Kristianam Sēremam, tad poļi nespēja atrast savu spēli, atzīstot Stefana Bermana un Jorika de Grota pārākumu. Abi dueti šosezon tikušies trīs reizes, divas uzvaras izcīnot poļiem, bet pagājušā gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā Kantors un Lošjaks uzvarēja nīderlandiešus trīs setu cīņā.

Spēli sekmīgi sāka Brauvers un Mēvsens, izvirzoties vadībā ar 4:1. Poļi paņēma pārtraukumu, drīz vien atspēlējoties aizsardzībā un panākot izlīdzinājumu pēc Mēvsena nesekmīgās spēles uzbrukumā (5:5). Nākamos divus punktus paņēma nīderlandieši, bet poļi atbildēja ar to pašu. Pirms tehniskā pārtraukuma Polijas duets sagaidīja pretinieku kļūdu, bet pēc tā jau spēja izvirzīties vadībā ar 15:10. Līdz seta beigām Mēvsens vēl pāris reizes kļūdījās savās darbībās, kas poļiem ļāva pārliecinoši uzvarēt pirmo setu ar 21:14.

Otrā seta sākumā ar diviem blokiem atzīmējās Mēvsens, nīderlandiešiem izvirzoties vadībā ar 4:1. Arī šoreiz sekoja pārtraukums, pēc kura Polijas duets vēlreiz atspēlējās un pārņēma vadību (8:7). Pirmā seta scenārijs atkārtojās arī turpinājumā, kad ar Lošjaka agresīvajām servēm pretinieki netika galā (12:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Mēvsens atspēlēja divus punktus, bet tad nīderlandieši izrādīja neapmierinātību ar nefiksētu Lošjaka kļūdu piespēlē, kas palīdzēja poļiem saglabāt divu punktu pārsvaru. Turpinājumā dueti cīnījās punkts punktā līdz pat seta galotnei. Nīderlandieši ar grūtībām neatdeva pretiniekiem trīs mačbumbas pēc lieliskas Lošjaka serves, bet ar divām mačbumbām poļiem bija gana, lai izcīnītu uzvaru ar 2-0 (21:14, 21:19) un tiktu pie bronzas godalgām.

     [+] [-]

, 2021-08-15 20:32, pirms 3 gadiem
Ideāls fināla mačs. Apsveicu norvēģu bukus, bet jaunie nīderlandieši vēl liks par sevi runāt.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-15 21:37, pirms 3 gadiem
Mols vienkārši dzīvnieks.Trešā seta beigās likās ka čau.
Džeks pārslēdza robus in viss bummbās.Holandiešiem cepums.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-15 21:45, pirms 3 gadiem
Slavenais kūlenīts bija?

  -1 [+] [-]

, 2021-08-15 22:04, pirms 3 gadiem
Nebija, laikam vairs nebija spēka.

     [+] [-]

, 2021-08-16 01:04, pirms 3 gadiem
Larryking rakstīja: Mols vienkārši dzīvnieks.Trešā seta beigās likās ka čau.
Džeks pārslēdza robus in viss bummbās.Holandiešiem cepums.
Nevis dzīvnieks, bet VIKINGS! Dzīvnieki ir afropērtiķi un citi neBaltie čorti!