Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Holanns: "Lai kurai komandai būtu pievienojies, viss tāpat izdotos sasodīti labi"

Rolands Eliņš

Holanns: "Lai kurai komandai būtu pievienojies, viss tāpat izdotos sasodīti labi"
Ērlings Holanns. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns dokumentālajā filmā "Lielais lēmums" ("Big decision") uzsvēra, ka nav pievienojies Mančestras "City" naudas dēļ, kā arī aprakstīja savu pārdomu procesu, izvēloties klubu, kam šovasar pievienoties, jo interese par viņa pakalpojumiem bija arī no citiem grandiem.

"Kas var noiet greizi?" Holannam tika vaicāts Viaplay dokumentālās filmas ievadā, kad viņš vēl bija izvēles priekšā par savu nākamo komandu. "Nekas nevar noiet greizi. Lai arī kurai komandai es pievienoties, tas tāpat būs sasodīti labi," jaunais norvēģis pašpārliecināti pasmējās.

"Domāju, ka tā ir intuīcija, kurai jāspēlē galvenā loma, pieņemot lēmumu," sacīja Holanns. "Mazliet līdzīgi bija, kad parakstīju līgumu ar Dortmundi. Es sēžu krēslā, aizveru acis un iztēlojos sevi. Spēlēju tajā vai tajā klubā, un es gūstu vārtus un svinu. Ir laba sajūta vai nav? Cenšos iztēloties lietas no šādas perspektīvas."

Jau iepriekšējās sezonas gaitā bija noprotams, ka Dortmundei neizdosies nosargāt Holannu savās rindās, jo viņa līguma izpirkšanas cena arvien vairāk atpalika no viņa reālās tirgus vērtības. Holannam tikai atlika izvēlēties, kurā no lielajiem klubiem viņš pats vēlēsies spēlēt.

Dokumentālajā filmā, kuras veidotājiem Holanna sadarbības ar "Viaplay" dēļ bija sniegta eksluzīva pieeja spēlētāja gaitām iepriekšējā sezonā un šovasar, norādīts, ka "City" bija viņa pirmā izvēle jau sezonas gaitā, kamēr vēl divas reālas kandidātes bija Minhenes "Bayern" un Madrides "Real". Tāpat tika atzīmēts, ka tiek apsvērti "Liverpool", "Chelsea", PSG un "Barcelona" varianti, taču, taujāts par šīm iespējām, Holanns smaidīja un atbildēja, ka reāli droši vien ir tikai pirmie trīs varianti.

"Es izvēlējos "City", jo uzskatu, ka tas labākais solis manai karjeras attīstībai," jau pēc lēmuma pieņemšanas teica Holanns. "Un jā, domāju, ka šobrīd tas ir labākais sporta projekts pasaulē. Premjerlīga ir spēcīgākā līga pasaulē, un "City" ir lielisks klubs."

Holannam tika vaicāts, ko viņš atbildētu cilvēkiem, kas apgalvo, ka viņš izvēlējās "City" galvenokārt naudas dēļ. "Tā nav taisnība - tā ir pirmā lieta, kas man jāuzsver. Tā nav tiesa, bet tu jau nekad nevari izlemt, ko citi cilvēki domās par tevi. To es esmu jau iemācījies. Tāpēc man tas arī nerūp."

Vismaz pagaidām "City" par Holanna pievienošanos nevar sūdzēties. Viņš jau guvis desmit vārtus Premjerlīgā, ātri noārdot visas runas par to, ka Anglijas futbols izrādīsies daudz grūtāks pārbaudījums nekā mači Vācijas Bundeslīgā, turklāt Holanns divus vārtus iesita arī savā debijā "City" sastāvā Čempionu līgā. Viņš šobrīd ir pārliecinoši rezultatīvākais Premjerlīgas spēlētājs - nevienam citam pagaidām nav vairāk par sešiem vārtu guvumiem.

Šonedēļ Holannu gaida satikšanās tieši ar savu bijušo komandu Dortmundes "Borussia", trešdien aizvadot savstarpēju maču Čempionu līgā.