Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC3 čempions šogad varētu tikt noskaidrots tiesas zālē

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC3 čempions šogad varētu tikt noskaidrots tiesas zālē
Joans Rosels. Foto: Honza Fronek

Ņemot vērā, ka galīgais lēmums Joana Rosela diskvalifikācijas lietā varētu tikt pieņemts ne tik ātri, pastāv iespēja, ka šī gada pasaules rallija čempions WRC3 ieskaitē kļūs zināms kādu laiku pēc sezonas beigām tiesas zālē.

“Saintéloc Racing” komandas pilota Rosela ekipāža tika izslēgta no Grieķijas posma rezultātiem par to, ka “Citroën C3 Rally2” mašīnas priekšējais apakšrāmis bijis smagāks nekā homologācijā noteiktajā specifikācijā. Līdz ar to Rosels zaudēja šajā rallijā izcīnīto uzvaru.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Apelācijas tiesa otrdien uzklausīja Rosela pusi, kas bija nolēmusi pārsūdzēt šo lēmumu. Nav zināms, kad būs zināms galīgais tiesas spriedums, taču tas varētu tikt paziņots jau pēc Moncas rallija, kas ir nākamnedēļ plānotais sezonas noslēguma posms.

“Tā ir liela problēma,” atzīst “Saintéloc Racing” vadītājs Vinsents Dušērs. “Varbūt tikai kādu laiku pēc Moncas rallija mēs zināsim, kurš ir pasaules čempions. WRC promoters un FIA gan mēģina panākt, lai lēmums kļūtu zināms pirms Moncas posma starta.”

Pirms noslēdzošajām sacīkstēm Žoanam Roselam un Kajetanam Kajetanovičam ir vienāds punktu skaits. Ja tiesa lēmumu vēl nebūs paziņojusi, pat tad, ja Kajetanovičam pēc šī posma būs vairāk punktu, tas vēl nenozīmē, ka viņš varēs sākt svinēt titula izcīnīšanu.

WRC3 kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Kajetans KajetanovičsPolija127
2.Joans RoselsFrancija127
3.Emils LindholmsSomija73
4.Kriss IngramsApvienotā Karaliste64
5.Nikolā KjaminsFrancija57
6.Pepe LopessSpānija52

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-11-11 15:44, pirms 2 gadiem
Ko tur vēl pētīt? Ja kaut kas sver vairāk kā noteikts, tad tas ir bijis pretlikumīgi. Trases saīsināšanas iemeslus varētu izskatīt, bet ne kādas detaļas vai komponenšu svaru. Varbūt svari nebija veritificēti...