Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lebrons MVP, Kolē labākais treneris, OS turnīra pieciniekā iekļauj superzvaigznes

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lebrons MVP, Kolē labākais treneris, OS turnīra pieciniekā iekļauj superzvaigznes
Lebrons Džeimss. Foto: FIBA

Sestdienas vēlā vakarā noslēdzās Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrs, kura finālā ASV ar 98:87 apspēlēja Franciju. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts ASV līderis Lebrons Džeimss, bet franču stratēģis Vensāns Kolē izpelnījās labākā trenera balvu.

39 gadus vecais Lebrons Džeimss finālā iekrāja 14 punktus, sešas atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, bet visā turnīrā kopumā vidēji mačā izcēlās ar 14,2 punktiem, 6,8 atlēkušajām bumbām un 8,5 rezultatīvām piespēlēm. Pusfinālā pret Serbiju Lebronam arī triple-double – 16 punkti, 12 atlēkušās bumbas un desmit piespēles.

Līdzās vērtīgākajam spēlētājam Džeimsam turnīra simboliskajā pieciniekā iekļāva arī viņa komandas biedru Stefenu Kariju, kurš visspilgtāk uzmirdzēja pusfinālā un finālā, divās spēlēs trāpot 17 no 26 trejačiem. Turnīrā kopumā visu laiku labākajam trīspunktnieku izpildītājam caurmērā 14,8 punkti, trāpot 47,8% trejaču, 3,2 atlēkušās bumbas un divarpus rezultatīvas piespēles.

Vieta simboliskajā pieciniekā arī Francijas līderim Viktoram Vembanjamam, kurš 20 gadu vecumā savās pirmajās olimpiskajās spēlēs atzīmējās ar 15,8 punktiem, 9,7 atlēkušajām bumbām, 3,3 rezultatīvām piespēlēm, 2,0 pārtvertām bumbām un 1,7 bloķētiem metieniem. 224 centimetrus raženais francūzis arī tika atzīts par turnīra uzlēcošo zvaigzni – viņš reizē bija arī jaunākais basketbolists vīriešu olimpiskajā turnīrā.

Tāpat olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļauti arī divi bronzas spēles dalībnieki – Nikola Jokičs no Serbijas un Deniss Šrēders no Vācijas. Trīskārtējam NBA MVP Jokičam turnīrā vidēji 18,8 punkti, 10,7 atlēkušās bumbas un 8,7 piespēles, bet Vācijas saspēlniekam ik maču 17,2 punkti, 2,5 atlēkušās bumbas un septiņarpus rezultatīvas piespēles.

Otrajā simboliskajā pieciniekā iekļāva Geršonu Jabuseli no Francijas, Bogdanu Bogdanoviču no Serbijas, Francu Vāgneru no Vācijas, Janni Adetokunbo no Grieķijas un Šeju Gildžesu-Aleksandru no Kanādas.

Par Parīzes spēļu basketbola sacensību labāko treneri tika atzīts Francijas galvenais stratēģis Vensāns Kollē, kura vadībā franči otrās olimpiskās spēles pēc kārtas cīnījās finālā. Viņa trenētā izlase Parīzes spēlēs tika pie četrām uzvarām sešās spēlēs.

Labākā aizsardzības spēlētāja balvu izpelnījās serbu aizsargs Aleksa Avramovičs.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/en/even...
https://www.fiba.basketball/en/even...
https://www.fiba.basketball/en/even...
https://www.fiba.basketball/en/even...
https://www.fiba.basketball/en/even...

  -1 [+] [-]

, 2024-08-11 09:11, pirms mēneša
Kollē😂😂😂Tik pat labi Pesičam varēja iedot.😂😂😂Bet ja nopietni nav neviens tāds trenneris vai komanda kas baigi uzspidēja lai būtu par ko pelnijuši uzslavas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-11 10:08, pirms mēneša
Chris_Drury rakstīja: Kollē😂😂😂Tik pat labi Pesičam varēja iedot.😂😂😂Bet ja nopietni nav neviens tāds trenneris vai komanda kas baigi uzspidēja lai būtu par ko pelnijuši uzslavas.
Vispār jau Kolē spēja turnīra gaitā ļoti izmanīt un uzlabot komandas spēli. Grupā izskatījās pēc nekā, beigās tika finālā.

     [+] [-]

, 2024-08-11 10:17, pirms mēneša
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vispār jau Kolē spēja turnīra gaitā ļoti izmanīt un uzlabot komandas spēli. Grupā izskatījās pēc nekā, beigās tika finālā.
Novāca Gobēru un pukstošo Furkadu. Baigais uzlabojums. Kaut kas bija jāiedot varžēdājiem. Pieciniekā neielika Bogdanovicu, bet Šrēderu. Politkorekts joks.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-11 10:50, pirms mēneša
Nu kā var iedot Lebronam, nevis Karijam. Manuprāt "when the most matters" Karijs vienkārši vienatnē izvilka komandu.

     [+] [-]

, 2024-08-11 10:53, pirms mēneša
Bērziņ tur viņš vienkārši ķērās pie pedējā salmiņa.nebūtu vembijam spēle aizgājusi būtu pilnīgi katastrofa.kā var iedot balvu trenerim kas laicīgi zinot savu grupu nespēj spelētājus sagatvot trim spēlēm.visa turnīra garumā pus otra normāla spēlē kamēr tiem pašiem ASV tikai viena sūdīga.

     [+] [-]

, 2024-08-11 12:23, pirms mēneša
Karijs bija īstais MVP. Lebronam par atvadām no izpases un citiem pagātnes sasniegum iedeva.

     [+] [-]

, 2024-08-11 13:22, pirms mēneša
Jums tak izpratne par basi nav, ja gribējāt dot kaut ko Karijam. Kurš tos pasus atdeva viņam? Kurš visu turnīru bija līmenī? Un kurš pirmās trīs spēles smirdēja pa gabalu? Ja balvu butu jādod par playoffiem, tad vēl par Kariju varētu parunāt

     [+] [-]

, 2024-08-11 14:38, pirms mēneša
One Man Show! rakstīja: Nu kā var iedot Lebronam, nevis Karijam. Manuprāt "when the most matters" Karijs vienkārši vienatnē izvilka komandu.
Karijs nebija slikts, bet tādā ļoti nozīmīgā aspektā tās bija divas spēles pa 3 truļu strīkiem. Jā punkti bija daudz, un pēc izvirzīšanās vadībā tā teikt pāris naglas zārkā pa voirsu vēl...
Bet es ar dotu LBJ. Jo tad, kad komandai negāja, viņš bija tieši tas, kurš ar savu caurgājienu vnk bija neapturams, un dažādoja truļu mešanas māniju, lika iespringt treneriem utt.
Tas principā ir tuvu abiem, bez viņiem vispār laukumā nekas nenotika, abi spēlēja baos laukuma galos kā nu māk un var savā vecumā...