Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Herberts Vasiļjevs: "Somiem nezaudējām ne ātrumā, ne spēka spēlē"

Herberts Vasiļjevs: "Somiem nezaudējām ne ātrumā, ne spēka spēlē"
Latvijas izlases hokejisti pie somu vārtiem. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien Pekinas olimpisko spēļu otrajā mačā spēcīgajai Somijai nezaudēja ne ātrumā, ne spēka spēlē, Sportacentrs.com raidījumā “Hokeja pēcgarša” izteicās kādreizējais valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs.

Pekinas olimpisko spēļu C grupas mačā Latvijas hokejisti piektdien ar 1:3 piekāpās Somijai, izšķirošos divus vārtus ielaižot tikai pašā pamatlaika izskaņā. Līdz ar to pirmajās divās spēlēs latviešiem ir divi zaudējumi, jo ceturtdien ar 2:3 nācās piekāpties zviedriem.

“Patika, ka somiem nezaudējām ne ātrumā, ne spēka spēlē. Visā spēles garumā bijām ātrumos vienādi ar pretiniekiem. To redzējām arī mačā pret Zviedriju,” sacīja Vasiļjevs. “Vēl patika, ka veidojām momentus, un tas bija tādēļ, ka vārtu priekšā bija cilvēki, kuri traucēja vārtsargam. Bija spēle viņu zonā un bīstami metieni.”

“Žēl, ka neizdevās izspēlēt labākas kombinācijas vairākumā, ko redzējām pret Zviedriju. Tomēr varēja redzēt, ka individuālā meistarība Somijai bija nedaudz augstāka. To īpaši varēja manīt, kad uz laukuma bija viņu pirmā maiņa. Tā mūs nedaudz iespieda zonā,” Vasiļjevs gan uzskata, ka kopumā spēle līdz pēdējām minūtēm bijusi tāda, kādu Latvijas izlase vēlējusies.

Vērtējot Somijas sniegumu, kādreizējais hokejists norādīja, ka olimpiskajā turnīrā šī izlase nepārbrauks pāri nevienam, taču būs prasmīga savu iespēju izmantošanā.

“Redzējām, ka pret Latviju somiem pirmajā periodā bija divas trīs vārtu gūšanas iespējas, kādas pirmajā mačā pret Slovākiju viņi izmantoja. Pret Latviju viņi to nespēja, tāpēc spēle ievirzījās citādākā gultnē,” skaidroja Vasiļjevs.

“Latvijas izlase ir fiziski spēcīga un ar lieliem ātrumiem. Tiek līdzi visām komandām. Tā būs visa turnīra gaitā,” sprieda eksperts. “Otrajā periodā somi mūs zonā iespieda tikai tāpēc, ka tur zaudējām iemetienus. Nevarējām tikt ārā no zonas, jo laicīgi nepaguvām nomainīties, mums laukumā bija noguruši spēlētāji.”

Pilns "Hokeja pēcgarša" raidījums:

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-12 08:26, pirms 2 gadiem
Bet nu zaudējām tāpat.

     [+] [-]

, 2022-02-12 09:51, pirms 2 gadiem
Zaudējums ir zaudējums. Protokolā un turnīra tabulā paliek rezultāts, lai cik cerīgi vai pašaizliedzīgi spēlēts. Mūsu gadījumā jāspēj no minimuma izspiest maksimums, bet Vītoliņam tas neizdodas.

     [+] [-]

, 2022-02-12 11:16, pirms 2 gadiem
Pandora rakstīja: Zaudējums ir zaudējums. Protokolā un turnīra tabulā paliek rezultāts, lai cik cerīgi vai pašaizliedzīgi spēlēts. Mūsu gadījumā jāspēj no minimuma izspiest maksimums, bet Vītoliņam tas neizdodas.
Tas, draudziņ, arī bija maksimums, vai nu tev ir bērnišķīgas cerības, vai arī neesi īsti erudīts hokejā.