Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Apmaldījās trijās priedēs: Romas talants Dzaniolo Premjerlīgas vietā nonāk Turcijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Apmaldījās trijās priedēs: Romas talants Dzaniolo Premjerlīgas vietā nonāk Turcijā
Nikolo Dzaniolo. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

23 gadus vecais itāļu uzbrucējs Nikolo Dzaniolo parakstījis līgumu un kļuvis par Stambulas "Galatasaray" futbolistu. Viņš noraidīja iespēju doties uz Anglijas Premjerlīgu, vēlāk pārdomāja, bet pats tika atraidīts.

"Bournemouth", kas Premjerlīgā atrodas priekšpēdējā vietā un cīnās par izdzīvošanu, bija gatava likt galdā 30 miljonus eiro, lai iegūtu Nikolo Dzaniolo. Tika panākta vienošanās ar "AS Roma" par uzbrucēja pārdošanu, taču darījumu izjauca pats Dzaniolo, atsakoties pārcelties.

Dzaniolo lēmums noraidīt pārcelšanos uz "Bournemouth" saniknoja Romas vadību, kas bija gatava futbolistu sezonas turpinājumā atstāt ārpus sastāva. Apzinājies reālo situāciju, 23 gadus vecais futbolists tomēr piekrita pārcelties uz Premjerlīgu. Taču – "Bournemouth" paziņoja, ka transfēros jau iztērējusi visus pieejamos līdzekļus.

Anglijas klubs pēc Dzaniolo atraidījuma iegādājās arī Itālijā spēlējošo Kotdivuāras izlases uzbrucēju Hamedu Traorē.

Šodien Dzaniolo parakstījis četru ar pusi gadu līgumu ar Stambulas "Galatasaray", kas par futbolistu samaksāja 20 miljonus. Tas kļuvis par jaunu Turcijas futbola rekordu. Līgumā iekļauta izpirkuma summa par 35 miljoniem.

Savulaik Dzaniolo tika uzskatīts par vienu no Itālijas futbola jaunajām cerībām, taču savainojumu un izklaidīgā dzīvesveida dēļ viņam nav izdevies piepildīt savu potenciālu.