Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola lielā diena: Latvijas duetiem priekšā divi pusfināli

Agris Suveizda

Pludmales volejbola lielā diena: Latvijas duetiem priekšā divi pusfināli
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Foto: olimpiadef64.lv

Ceturtdien Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies divi Latvijas pludmales volejbolisti, kuri plkst. 4:00 (Graudiņa/Kravčenoka) un 15:00 (Pļaviņš/Točs) pēc Latvijas laika aizvadīs pusfinālcīņas, kā arī trīs individuālie sportisti - Roberts Akmens cīnīsies smaiļošanas pusfinālā, Kalvis Kalniņš aizvadīs vismaz piecas cīņas karate, bet Pāvels Švecovs sāks modernās pieccīņas sacensības.

LaiksSportistsSporta veidsNotikums
3:30Roberts AkmensSmaiļošanaK1 200 metru pusfināls
4:00Graudiņa/KravčenokaPludmales volejbolsPusfināls pret Artačo del Solaru/Klensiju
5:35/5:42Roberts AkmensSmaiļošanaK1 200 metru A/B fināli
6:05-Kalvis KalniņšKaratePiecas grupu turnīra cīņas kumite līdz 67 kg
10:30Pāvels ŠvecovsModernā pieccīņaPaukošanas ranga raunds
?14:05Kalvis Kalniņš?KaratePusfināls kumite līdz 67 kg
?14:40Kalvis Kalniņš?KarateFināls kumite līdz 67 kg
15:00Pļaviņš/TočsPludmales volejbolsPusfināls pret Mūlu/Sērumu

# Abi Latvijas pludmales volejbola dueti ir sasnieguši pusfinālu, un abi spēlēs vienā dienā – tiesa, ar 11 stundu atstarpi. Dāmas Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka cīņu par finālu sāks jau plkst. 4:00 pēc Latvijas laika, tiekoties ar Austrālijas sportistēm Mariafi Artačo del Solaru, kura ir dzimusi Peru un uz Austrāliju pārcēlusies bērnībā, un Talikvu Klensiju. Abi pāri ceturtdaļfinālā trīs setos pieveica kanādietes – Latvijas duets tika galā ar Heteri Benzliju un Brendiju Vilkersoni, bet austrālietes pārspēja pasaules čempiones Sāru Pevanu un Melisu Umanu-Paredesu.

# Kamēr Graudiņa un Kravčenoka 2019. gadā kļuva par Eiropas čempionēm, pieredzējušākās austrālietes togad tika pie bronzas pasaules čempionātā. 1992. un 1993. gadā dzimušās Klensija un Artačo del Solara šogad triumfēja Kankunas četru zvaigžņu posmā, un nepilnu četru sezonu laikā viņas Pasaules tūrē ir triumfējušas septiņos posmos. Austrālietes pagaidām vienīgo zaudējumu Tokijas olimpiskajās spēlēs ir piedzīvojušas pret krievietēm Nadeždu Makroguzovu un Svetlanu Holominu, kuras astotdaļfinālā izslēdza Graudiņa un Kravčenoka. Latvietēm Tokijā ir četras uzvaras pēc kārtas.

# Pusfinālā pret 2019. gada pasaules bronzas medaļniekiem spēlēs arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuriem pretī stāsies ar pirmo numuru izliktie norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums. Londonas olimpiskās bronzas ieguvējs Pļaviņš kopā ar Toču izslēgšanas spēlēs šokēja brazīliešu pārus Evandru/Brunu un Alisons/Alvaru, abus uzvarot divos setos, bet norvēģi ceturtdaļfinālā revanšējās krieviem Konstantinam Semjonovam un Iļjam Ļešukovam, kuri bija pārāki cīņā par pirmo vietu apakšgrupā.

# Pļaviņš/Točs vēl nekad nav pieveikuši spēcīgo Norvēģijas duetu, un Mūls/Sērums bija pārāki arī jau pieminētā 2019. gada pasaules čempionāta astotdaļfinālā. Mūls/Sērums kopš 2018. gada ir uzvarējuši vairāk nekā desmit Pasaules tūres posmos, bet šosezon viņu rēķinā ir divi uzvarēti posmi – abi Kankunā. Medaļu spēles dāmām paredzētas jau piektdien, bet kungi medaļu komplektu pludmales volejbolā sadalīs sestdien.

# No Latvijas sportistiem pirmais uz starta dosies smaiļotājs Roberts Akmens, kuram plkst. 3:30 paredzēts pusfināls 200 metru sprintā vieniniekiem. Vakar viņš ierindojās otrajā vietā savā priekšbraucienā un pa taisno tika pusfinālā, kamēr trīs apsteigtie smaiļotāji sacensības turpināja ceturtdaļfinālā, ko nepārvarēja vienīgi kanādietis Marks de Jonge – 2012. gada Londonas olimpiskās bronzas ieguvējs.

# Cīņu par medaļām turpina 16 no 25 smaiļotājiem, kuri ir sadalīti divos pusfinālos. Finālā iekļūs katra pusfināla četri ātrākie smaiļotāji, bet pārējie B finālā cīnīsies par 9. vietu. Akmens startēs pirmajā pusfinālā, kurā piedalīsies arī Riodežaneiro olimpisko spēļu pirmo divu vietu ieguvēji – brits Līems Hīts, kurš pirms pieciem gadiem tika pie zelta vieniniekos un sudraba divniekos un kurš ir 2017. un 2019. gada pasaules čempions vieniniekos, un franču veterāns Maksims Bomons, kurš Brazīlijā kļuva par vicečempionu. Ierindā būs arī 2019. gada pasaules vicečempions Strahiņa Stefanovičs no Serbijas un 2013. gada pasaules čempions Peters Mennings no Zviedrijas.

# Olimpisko debiju plkst. 6:05 piedzīvos 30 gadus vecais Jelgavas karatists Kalvis Kalniņš, kurš šogad kļuva par Eiropas vicečempionu. Kalniņš startēs vieglākajā kumite svara kategorijā līdz 67 kilogramiem, kas apvienota ar viņa ierasto 60 kilogramu svaru kategoriju, un 11 dalībnieki tika sadalīti divās apakšgrupās, kurās aizvadīs apļa turnīru un noskaidros pusfinālistus – katrā grupā būs divas ceļazīmes uz pusfinālu. Kalniņš pirmajā cīņā tiksies ar jordānieti Abdelrahmanu Almasatfu, un pēc tam viņam pretī stāsies arī venecuēlietis Andress Madera, francūzis Stīvens da Kosta (2018. gada pasaules čempions līdz 67 kilogramiem, trīskārtējs Eiropas čempions un pasaules ranga līderis), itālietis Andželo Krešenco (2018. gada pasaules čempions līdz 60 kilogramiem) un irānis Hamūns Derafšipurs, kurš pārstāv bēgļu izlasi. Pusfināli un finālcīņas paredzētas tajā pašā dienā. Tokijā olimpisko debiju piedzīvo ne tikai Kalniņš, bet arī karate kā sporta veids.

# Plkst. 10:30 debitēs arī nepilnus 27 gadus vecais modernais pieccīņnieks Pāvels Švecovs, kurš martā pārsteidzoši triumfēja Pasaules kausa posmā Budapeštā. Vīriešu galvenā sacensību diena būs sestdien, taču 5. augustā modernās pieccīņas sacensības sāksies ar paukošanas ranga kārtu. Tajā visi sportisti sacentīsies ar katru, pelnīs punktus un tiks sarindoti atbilstoši rezultātiem, bet šis rangs sestdien savukārt tiks izmantots paukošanas bonuskārtā, kas sāksies ar ranga pēdējo vietu savstarpējo dueli – šīs cīņas uzvarētājs saņems bonuspunktu un tiksies ar nākamo vājāko sportistu utt. Pirms pieciem gadiem Latviju modernajā pieccīņā pārstāvēja naturalizētais ukrainis Ruslans Nakonečnijs, kurš starp 36 sportistiem ieņēma 28. vietu.

# Visbeidzot, plkst. 14:00 liels notikums būs arī latviešu basketbola tiesnesim Mārtiņam Kozlovskim, kuram ir uzticēts vīriešu pusfināls starp Francijas un Slovēnijas valstsvienībām. Viņš to tiesās kopā ar dienvidamerikāņiem – brazīlieti Giljermi Lokatelli un argentīnieti Huanu Fernandesu. Kozlovskim šis ir pirmās olimpiskās spēles, un FIBA un ULEB konflikta dēļ Tokijā nav vadošo tiesnešu, ieskaitot Oļegu Latiševu, kurš tiesāja vīriešu pusfinālu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 22:12, pirms 3 gadiem
Soļošana 23:30 ? Atcelta vai kā ?

  +4 [+] [-]

, 2021-08-04 22:27, pirms 3 gadiem
tuktuk rakstīja: Soļošana 23:30 ? Atcelta vai kā ?
Pēc Tokijas laika tas jau sanāk dienu vēlāk.

  -4 [+] [-]

, 2021-08-04 22:28, pirms 3 gadiem
Kurs ielika Tinas un Nastjas speli tada laika? Tapat lielaka dala LV gul taja laika. Vareja uz kadiem 11 likt

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 22:34, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Pēc Tokijas laika tas jau sanāk dienu vēlāk.
Pec Tokijas - jā laikam

  +6 [+] [-]

, 2021-08-04 22:36, pirms 3 gadiem
un par LIELO DIENU atkal nekāds preview ar ekspertu prognozēm,analīzi raksta vai video formātā

Celmiņ,kāpēc tu tā ienīsti bīču?

  +2 [+] [-]

, 2021-08-04 22:51, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: un par LIELO DIENU atkal nekāds preview ar ekspertu prognozēm,analīzi raksta vai video formātā

Celmiņ,kāpēc tu tā ienīsti bīču?
Viņam pietiek, ka ar VV parunāja par bīču pirms 1/4 fināliem.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-04 22:58, pirms 3 gadiem
Mūsējās končas, vinnēs, jo ir seksīgas, skaistas un izskatīgas... Pauļuts var iet nogriezt sev aputus un apsēt sīriešu bēgļu marinētus peņus

  -2 [+] [-]

, 2021-08-04 23:02, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: un par LIELO DIENU atkal nekāds preview ar ekspertu prognozēm,analīzi raksta vai video formātā

Celmiņ,kāpēc tu tā ienīsti bīču?
Melno asins desu apēdi? Gatavojies finālam labāk, paskaties kā tavi kolēģi izgāzās. Izbaudi savu kartona gultu, nevis lien te 24/7 sporta centrā rakstīt komentus.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 23:05, pirms 3 gadiem
Rafaello rakstīja: Mūsējās končas, vinnēs, jo ir seksīgas, skaistas un izskatīgas... Pauļuts var iet nogriezt sev aputus un apsēt sīriešu bēgļu marinētus peņus
Skaistas gan, bet vai Tu saki, ka mūsējās tika pusfinālā nevis savu prasmju dēļ, bet gan tāpēc, ka viņām smuki dupši?

     [+] [-]

, 2021-08-04 23:27, pirms 3 gadiem
izraktenis rakstīja: Skaistas gan, bet vai Tu saki, ka mūsējās tika pusfinālā nevis savu prasmju dēļ, bet gan tāpēc, ka viņām smuki dupši?
Ja jā, tad Pavļuta kungs būs dusmīgs!

     [+] [-]

, 2021-08-04 23:31, pirms 3 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Ja jā, tad Pavļuta kungs būs dusmīgs!
Piekritīšu augsti godātajam Kirova kungam šoreiz

  -4 [+] [-]

, 2021-08-04 23:33, pirms 3 gadiem
izraktenis rakstīja: Skaistas gan, bet vai Tu saki, ka mūsējās tika pusfinālā nevis savu prasmju dēļ, bet gan tāpēc, ka viņām smuki dupši?
tu vari iet un padarīt sev galu jau tagad, jo tie irākieši un sīrieši finālā mielosies ar tavām un tavas ģimenes agonijā izdalītajām fekālijām

Ja par mūsējām ,viņas ir super duper ekstra šmuper un vinnēs gan tāpēc, ka ir skaistas, smukas, izskatīgas, seksīgas un iekārojamas un vnk foršas, gan tāpēc, ka māk labi spēlēt pludmales volejbolu

P.S. tu pipeļsūd izrakteni sāc labāk skatīties pār plecu laicīgi... lai gan tas tev nepalīdzēs tik un tā kverpļvēmien

     [+] [-]

, 2021-08-04 23:53, pirms 3 gadiem
Rafaello rakstīja: tu vari iet un padarīt sev galu jau tagad, jo tie irākieši un sīrieši finālā mielosies ar tavām un tavas ģimenes agonijā izdalītajām fekālijām

Ja par mūsējām ,viņas ir super duper ekstra šmuper un vinnēs gan tāpēc, ka ir skaistas, smukas, izskatīgas, seksīgas un iekārojamas un vnk foršas, gan tāpēc, ka māk labi spēlēt pludmales volejbolu

P.S. tu pipeļsūd izrakteni sāc labāk skatīties pār plecu laicīgi... lai gan tas tev nepalīdzēs tik un tā kverpļvēmien
Nesaprotu, kāpēc Tev šķiet nepieciešami runāt par fekālijām pēc mana jautājuma
Kā aizskāru? Izlēksi no slēpņa un man uzbruksi pie Mārupes ledus halles?

     [+] [-]

, 2021-08-05 00:01, pirms 3 gadiem
Rafaello rakstīja: Mūsējās končas, vinnēs, jo ir seksīgas, skaistas un izskatīgas... Pauļuts var iet nogriezt sev aputus un apsēt sīriešu bēgļu marinētus peņus
Perversion alert

  -4 [+] [-]

, 2021-08-05 00:02, pirms 3 gadiem
izraktenis rakstīja: Nesaprotu, kāpēc Tev šķiet nepieciešami runāt par fekālijām pēc mana jautājuma
Kā aizskāru? Izlēksi no slēpņa un man uzbruksi pie Mārupes ledus halles?
vari trolli ar saviem multipl akauntiem iet mirt.... cauri redzu, netēlo politkorekto kaimiņu no rindu mājas blakus ielā, turpināsi tiražēt šitādus akauntus, tavu kuslo miesu allāhs vai viņa rietumu ekvivalents uzšķērdēs ātri

  -2 [+] [-]

, 2021-08-05 00:03, pirms 3 gadiem
ivario rakstīja: Perversion alert
adīšanas pulciņš ceturtdienās no 14tiem sparģeļu ielas interešu centrā memmīt

  -1 [+] [-]

, 2021-08-05 00:13, pirms 3 gadiem
Rafaello rakstīja: vari trolli ar saviem multipl akauntiem iet mirt.... cauri redzu, netēlo politkorekto kaimiņu no rindu mājas blakus ielā, turpināsi tiražēt šitādus akauntus, tavu kuslo miesu allāhs vai viņa rietumu ekvivalents uzšķērdēs ātri
galvā jāts jau nesapratīs, ka manis teikto kāds cits ar var atbalstīt, nevajag 50 slepenus nikus. allāha sūtni, steigšus atpakaļ uz čurkestānu!

     [+] [-]

, 2021-08-05 00:24, pirms 3 gadiem
izraktenis rakstīja: galvā jāts jau nesapratīs, ka manis teikto kāds cits ar var atbalstīt, nevajag 50 slepenus nikus. allāha sūtni, steigšus atpakaļ uz čurkestānu!
labi saprotu, ka galvā jātie tavus sūdus var apjūsmot, nebij pat ilūzijas, ka tādu nebūs..., bet nelolo domas, ka esi baigi fanī čalis ar grūpiju pulku, fināls tev būs smags, pat ja esi rižijs latvju bāliņš, kurš iedomājies feini jokot. Laikimets liks nostāties kāda pusē, un tavu id atradīs un pat nebūs gari viss, čiks un viss, kā faizer. uzliec vēl staļina vai leopolda otrā avataru mīlīgais sovjet

  +1 [+] [-]

, 2021-08-05 01:01, pirms 3 gadiem
Bukmeikeri karatē venecuēlieti un bēgli novērtē krietni zemāk nekā Kalniņu, bet jordānieti kā līdzīgu. Da Kosta visa turnīra favorīts. Četriniekā jātiek.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-05 01:04, pirms 3 gadiem
Ticu un ceru, ka abi mūsu bīča pāri uzvarēs un tiks finālā! Par meitenēm lielāka pārliecība.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-05 02:48, pirms 3 gadiem
Visu cieņu dāmām, vienalga kāds būs beigu iznākums, un cik ļoti gribētos redzēt medaļas viņu kaklos! Viņas jau izdarīja vairāk kā jebkurš no viņām gaidīja, un ticu ka daudzi tikai pāris dienas atpakaļ ieguva interesi un cieņu pret pludmales volejbolu 🤟

     [+] [-]

, 2021-08-05 14:54, pirms 3 gadiem
Tūlīt sāksies!
Sorums jau sildoties vienu iepirda

     [+] [-]

, 2021-08-05 14:58, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ticu un ceru, ka abi mūsu bīča pāri uzvarēs un tiks finālā! Par meitenēm lielāka pārliecība.
Meičas diemžēl netika😩
Bet ceram uz puikiem
Ja MP vilks ārā tos mola seruma pirdienus un ET savukārt labi iepirdīs uzbrukumā, tad latvji būs finālā

     [+] [-]

, 2021-08-05 15:10, pirms 3 gadiem
Baigais kapiņš iet vaļā!