Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Bičevskis: "Ja domā, ka sitīs ar labo, bet sit ar kreiso, tad dabū pa tāfeli"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bičevskis: "Ja domā, ka sitīs ar labo, bet sit ar kreiso, tad dabū pa tāfeli"
Māris Bičevskis
Foto: Jeļena Ļevšina, LHF

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas maija ievadā startēs Ķelnē un Parīzē, pirmās pārbaudes spēles aizvadījusi Latvijas hokeja izlase. Šodien atkārtoti tika zaudēts Krievijas olimpiskajai komandai – 1:2. Centra uzbrucējam Mārim Bičevskim kautiņa dēļ duelis beidzās jau pirmās trešdaļas beigās.

Minūti līdz pirmās trešdaļas noslēgumam Latvijas izlases uzbrucējs Miks Indrašis mēģināja izlauzties līdz krievu vārtu priekšai, tomēr ar spēka paņēmienu viņu sagaidīja sāncenšu aizsargs Jaroslavs Dibļenko. Trieciens pa ceļgalu lika Indrašim nonākt uz ledus, tāpēc palīgā partnerim devās Māris Bičevskis.

"No mugurpuses izskatījās, ka viņš pret Miku nospēlēja celī. Noslidoju gar viņu, kaut ko saķērāmies, un tā arī sanāca," pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Bičevskis. "Vairs pat neatceros, kurš pirmais aizmeta cimdus."

Komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc dueļa jokoja, ka Bičevskis, iespējams, iedvesmojies no Maira Brieža uzvaras boksa ringā. Centra uzbrucējs atklāja, ka cīņu ir skatījies, bet ne tiešraidē – no rīta vērots atkārtojums.

"Piekritīšu, ka bija kautiņš bez aizsardzības. Kamēr sapratu, ka viņš ir kreilis, jau biju dabūjis pats. Taču arī kaut ko pretī iedevu," norādīja 25 gadus vecais Bičevskis. "Ja domā, ka sitīs ar labo, bet sit ar kreiso, tad dabū pa tāfeli."

Bičevska augums ir 1,80 metri un svars – 82 kilogrami. Savukārt Maskavas "Spartak" aizsargs Dibļenko ir gan raženāks (1,86 metri), gan smagāks (94 kilogrami). Hārtlijs cīņu pielīdzināja Rokija duelim ar Ivanu Drago – satikušies divi no dažādām svara kategorijām.

Latvieša degunu pēc mača klāja plāksteri, bet pieres labo pusi un deniņus – zilumi. Tomēr šuves nebija nepieciešamas un arī sāpes pārgājušas, teica Bičevskis, kurš nebaidījās arī no sievas rājiena. "Viņa jau redzēja. Nav ne pirmā, ne pēdējā reize. Protams, priecīga nav, bet saprot, ka tā ir daļa no hokeja," norādīja uzbrucējs.

"Vakar pēc 0:5 zaudējuma Hārtlijs teica, ka jāsaņemās un jāpilda tas, ko viņš prasa. Domāju, šodien plānu pildījām labāk, tāpēc arī rezultāts ir labāks," teica Bičevskis, kurš tāpat kā Rīgas "Dinamo" rindās turpināja spēlēt vienā virknējumā ar Lauri Dārziņu un Indraši. "Pašā sākumā nebijām vienā maiņā, bet pēc tam atkal salika. Nav runājis vai skaidrojis, kāpēc tā. Kā salika, tā divus mačus esam aizvadījuši kopā."

"Komandas biedri pārtraukumā teica, ka esmu maločiks. Ceru, ka tas deva papildus emocijas. Varbūt pamodināja komandu un bija vieglāk spēlēt," teica Bičevskis. "Jāprasa Hārtlijam, vai man kautiņš ir pluss. Tobrīd nebija laika par to domāt. Bija situācija, kurā vajadzēja aizstāvēt komandas biedru."

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 21:54, pirms 7 gadiem
Visi sagurushi pirmaja puslaikaa bija, bet nu saprotams- naktii bokss bija, nevareja neskatities.
otrais periods jau bija loti cieniigs

  +4 [+] [-]

, 2017-04-02 22:04, pirms 7 gadiem
respect!
Slēpts komentārs: StopItNowOrIShutUpY

  +4 [+] [-]

, 2017-04-02 22:44, pirms 7 gadiem
StopItNowOrIShutUpY rakstīja: atkal latviesi dabuja pa muti no vareniem krieviem
Tev kā sū.abrālim ne ir kam iesist, ne citi grib gar tevi rokas smērēt.Pelē tālāk...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 23:50, pirms 7 gadiem
riktīgi labs
Atleik vien piekrist un nominēt 2017. gada spārnotajiem teicieniem

  +3 [+] [-]

, 2017-04-03 00:45, pirms 7 gadiem
laikam video kopsavilkumus nav vērts gaidīt šajā portālā, pašam jāiet pa jūtūbi jārakājās, ko entuziasti salikuši kopā.. ķipa ja kāds portāls nenoliks priekšā gatavu video ko nospert un kam uzlikt savas reklāmas pa virsu, SC pirkstu nepakustinās

  +1 [+] [-]

, 2017-04-03 01:18, pirms 7 gadiem
Nezinu, vai Hardijam kautiņš ir pluss, bet man noteikti. Pluss un prozit, Māri!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-03 06:59, pirms 7 gadiem
Turpmāk tevi būs saukt "Mairis Bičevskis."

     [+] [-]

, 2017-04-07 11:48, pirms 7 gadiem
Vot Māris Bičevskis tas ir Džeks ar aknām !!! Nemīž nemaz ! Esmu ievērojis jau agrāk...RESPEKT !!! Malacis Māri, turi latiņu !!!