Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistei Jansonei ceturtā vieta trijos slidojumos EČ ievadā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šorttrekistei Jansonei ceturtā vieta trijos slidojumos EČ ievadā
Anna Jansone. Foto: Sporta skola ''Spars"/Ventas Balss

Latvijas šorttrekiste Anna Jansone sākusi dalību Polijas pilsētā Gdaņskā notiekošajā Eiropas čempionātā. Latviete 500, 1000 un 1500 metru distances pirmajā kārtā savā slidojumā ierindojās ceturtajā vietā, nespējot uzreiz kvalificēties nākamajai kārtai.

• Anna Jansone pēdējā notikušajā Eiropas čempionātā 2021. gadā nevarēja lepoties ar augstvērtīgiem rezultātiem, ierindojoties 25. vietā 1500 un 500 metru distancē, bet 1000 metros ieņemot 28. vietu. Šo čempionātu latviete sāka ar startu 1500 metru ceturtdaļfinālā, kurā bija jātiek starp trim labākajām piecu dalībnieču konkurencē, lai iekļūtu pusfinālā.

• Slidojuma pirmā puse bija izteikti taktiska, bet septiņus apļus līdz finišam sākās īstā cīņā. Drīz pēc tam notika sadursme, kuras rezultātā krita Vācijas sportiste Anna Zaidela, bet tad skaidri izkristalizējās labāko trijnieks, kamēr Jansone finišēja ceturtajā vietā ar laiku 2:44.897 minūtes. Lai tiktu tālāk, vajadzēja slidots vairāk nekā divas sekundes ātrāk. Līdz ar to šajā distancē Latvijas šorttrekistei būs tālāk jācīnās par vietu pusfinālā caur tajā vēl neiekļuvušo šorttrekistu sietu. Pirmā kārta paredzēta sestdien, plkst. 11:47.

• Dienas turpinājumā Jansone stājās uz starta 500 metru distances priekšsacīkstēs, kur vajadzēja būt starp divām labākajām piecu sportistu konkurencē, lai tiktu ceturtdaļfinālā. Jau pirmajā aplī bija skaidrs, ka latvietei neizdosies cīnīties par vietu labāko divniekā, jo uzreiz trīs sportistes ļoti atrāvās. Jansone par ceturto vietu cīnījās ar Lietuvas pārstāvi Gabiju Astrauskaiti, kuru izdevās finiša taisnē noturēt aizmugurē (47.327). Tādējādi arī šajā distancē Jansone turpinās dalību caur tālāk netikušo šorttrekistu sietu. Pirmā kārta sestdien, plkst. 12:15.

• Pirmo sacensību dienu Jansone noslēdza ar startu 1000 metru ceturtdaļfinālā. Arī šajā distancē latviete nespēja iesaistīties cīņā par vietu labāko trijniekā, bet par ceturto vietu vēlreiz spēkojās ar lietuvieti Astrauskaiti. Šoreiz Jansone lietuvieti pārspēja pārliecinošāk, uzstādot laiku 1:38.797 minūtes. Svētdien, plkst. 11:30 vēl būs iespēja arī šajā distancē pacīnīties par vietu pusfinālā.