Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistiem Bērziņam un Krūzbergam neveiksmīgs PK posma noslēgums

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šorttrekistiem Bērziņam un Krūzbergam neveiksmīgs PK posma noslēgums
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Kazahstānas pilsētā Almati turpinās Pasaules kausa izcīņas trešais posms šorttrekā. To neveiksmīgi noslēguši latvieši Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbergs, paliekot bez rezultāta attiecīgi 500 metru ceturtdaļfinālā un 1500 metru pusfinālā.

Bērziņš 500 metru distances otrajā kārtā palika bez rezultātu, kas lika turpināt cīņu par vietu ceturtdaļfinālā gandarījuma kārtās. Latvijas šorttrekists pārliecinoši uzvarēja kā pirmajā, tā otrajā, sasniedzot kāroto ceturtdaļfinālu. Tajā latvietis slidoja ceturtajā slidojumā, kura galvenais favorīts bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis šajā distancē, kanādietis Stīvens Dubuī.

• Ceturtdaļfinālā Bērziņam neizdevās starts, latvietim uzreiz nonākot pēdējā vietā. Divus apļus līdz beigām viņš centās pa iekšmalu uzlabot savu pozīciju, nedaudz sasvērās un piedzīvoja kritienu. Tādējādi Bērziņš palika bez rezultāta, uzvaru slidojumā izcīnīja Kazahstānas pārstāvis Deniss Nikiša, bet Dubuī palika ceturtais, netiekot pusfinālā. Sacensībās latvieti klasificēja 18. Vietā.

Krūzbergam pēdējais starts šajā Pasaules kausa posmā bija 1500 metru distancē. Posma pirmajā dienā viņš uzvarēja savā ceturtdaļfināla slidojumā un iekļuva pusfinālā. Tajā vajadzēja iekļūt starp diviem labākajiem septiņu šorttrekistu konkurencē, lai iekļūtu A finālā, vai arī būt ātrākajam starp trešo vietu ieguvējiem.

• Distances pirmajos apļos Krūzbergs izvirzījās vadībā, bet 10 apļus pirms beigām vadību pārņēma kanādietis Paskāls Dions. Vēl divus apļus vēlāk konkurenti centās apsteigt Krūzbergu, bet viņš veica paātrinājumu un izvirzījās vadībā. Trīs apļus pirms finiša sākās izšķirošā cīņa par vietu finālā. Krūzbergs it kā bija drošā otrajā vietā, bet tad pieļāva nelielu kļūdu, ko steidza izmantot ķīnietis Venlons Li. Notika neliela sadursme, kuras rezultātā Krūzbergs izstūma ķīnieti no iekšmalas. Tas ļāva Dionam droši uzvarēt, bet otro vietu izraut japānim Šogo Mijatam. Latvietis finiša līniju šķērsoja vien piektais, bet pēc video atkārtojuma noskatīšanās saņēma sodu un palika bez rezultāta. Sacensībās Krūzbergu ierindoja 19. vietā.

• Pēc trim posmiem 1000 metru distancē Krūzbergs ar 132 punktiem ieņem ceturto vietu kopvērtējumā, bet Bērziņš ir 17. vietā ar 60. Uz pusi īsākajā 500 metru distancē Krūzbergs ar 64 punktiem ir 16. vietā, bet Bērziņš ar 48 punktiem divas vietas zemāk. 1500 metru distances kopvērtējumā 14. vietā ar 76 punktiem ir Bērziņš, bet Krūzbergs ar vien sešiem punktiem ir 46. pozīcijā.

• Pēc nedēļas, 16. decembrī Almati risināsies arī Pasaules kausa ceturtais posms, kas būs pēdējās sacensības šajā kalendārajā gadā.