Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistiem Krūzbergam un Bērziņam neizdodas tikt 1000 un 1500 m finālos

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šorttrekistiem Krūzbergam un Bērziņam neizdodas tikt 1000 un 1500 m finālos
Reinis Bērziņš. Foto: Rino Vanhooren.

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš Kazahstānas pilsētā Almati notiekošajā Pasaules kausa posmā nespēja iekļūt finālos attiecīgi 1000 un 1500 metru distancēs. Krūzbergs 1000 metros ierindojās 11. vietā, bet Bērziņš 1500 metros palika 19. vietā.

Krūzbergs vakar 1000 metru distancē spēja uzvarēt abos slidojumos, kuros ņēma dalību, droši kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Tajā viņam bija jāiekļūst starp diviem labākajiem piecu slidotāju konkurencē, lai iekļūtu pusfinālā.

• Latvijas šorttrekists veica lielisku startu, pirmajos apļos arī slidojot drošā vadībā. Septiņus apļus līdz finišam latvietis kļūdījās pagriezienā, zaudēja ātrumu un atkāpās uz pēdējo pozīciju. Trīs apļu laikā Krūzbergam izdevās atgriezties grupā un cīņā par vietu finālā. Divus apļus līdz finišam viņš pa iekšmalu centās izrauties trešajā pozīcijā, bet ungārs Bense Nogradi nosedza to, atstājot latvieti aiz sevis. Vēlāk gan ungāru par citu pārkāpumu sodīja, latvietim ar laiku 1:25.263 minūtes ierindojoties trešajā vietā.

• Ar to šoreiz izrādījās par maz, jo pēdējais laiks, ar kuru trešās vietas īpašnieks varēja iekļūt pusfinālā, bija 1:24.291 minūte. Līdz ar to Krūzbergs 1000 metru distancē šajā posmā ierindojās 11. vietā. Rīt, plkst. 10:58 Krūzbergs startēs pēc skaita otro 1500 metru sacensību pusfinālā.

Bērziņš pēc skaita pirmās 1500 metru sacensības sāka ar otro vietu savā ceturtdaļfināla slidojumā, kas ļāva iekļūt pusfinālā. Tajā vajadzēja iekļūt starp diviem labākajiem astoņu dalībnieku konkurencē vai arī uzstādīt labāko laiku starp trešās vietas ieguvējiem, lai iekļūtu A finālā.

• Bērziņš distances sākumā atradās grupas vidū, bet tad izvirzījās trešajā pozīcijā. Cenšoties izvirzīties otrajā vietā, latvietis nedaudz sadūrās ar poli un zaudēja ātrumu. Vēlāk Bērziņš iekļuva vēl vienā sadursmē, kas izdzēsa viņa iespējas šajā slidojumā. Latvietis finišēja pārliecinoši pēdējais, nespējot iekļūt ne A, ne B finālā un sacensības noslēdzot 19. vietā. Svētdien, plkst. 5:26 Bērziņš turpinās cīņu 500 metru distancē.

• Visām sacensībām tiešraidē iespējams sekot līdzi ISU YouTube kontā.