Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs pārvar 1000m kvalifikāciju, Bērziņš tālāk tiek 1500m

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krūzbergs pārvar 1000m kvalifikāciju, Bērziņš tālāk tiek 1500m
Roberts Krūzbergs. Foto: isu.org

Šodien Nīderlandē sācies pasaules čempionāts šorttrekā, kas risināsies līdz svētdienai. 1000 metros pirmo kārtu pārvarēja Roberts Krūzbergs, bet 1500 metros tālāk tika Reinis Bērziņš.

Dāmu sacensībās 17 gadus vecajai Annai Jansonei nevienā no distancēm neizdevās pārvarēt kvalifikācijas kārtu. 500 un 1000 metros viņa palika sava skrējiena pēdējā vietā, 1500 metros viņa savā skrējienā ierindojās piektajā vietā, apsteidzot vienu pretinieci.

"Anna pirmo reizi startēs šāda mēroga mačos, tāpēc būs svarīgi parādīt visu, ko viņa spēj, lai varētu saprast, kā viņa jau jūtas šādā konkurencē. Pēc tam arī spriedīsim, ko darīt ar olimpisko kvalifikāciju," pirms sacensībām teica treneris Jēkabs Saulītis.

Vīriešiem 500 metros Reinis Bērziņš saņēma sodu, kas liedza tikšanu tālāk, bet Roberts Krūzbergs savā skrējienā palika bez laika. 1000 metros Krūzbergs bija otrais labākais savā skrējienā un nopelnīja vietu nākamajā kārtā, bet Bērziņš savā skrējienā palika pirmais aiz svītras. 1500 metros Krūzbergs saņēma sodu, bet Bērziņš kvalificējās nākamajai kārtai. Skrējienā viņš bija trešais, paliekot aiz robežas, taču kvalificēties palīdzēja ātrais laiks.