Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistam Bērziņam septītā vieta Pasaules kausa 500 metru distancē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šorttrekistam Bērziņam septītā vieta Pasaules kausa 500 metru distancē
Reinis Bērziņš. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš svētdien Soltleiksitijā, ASV, izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa otrā posma otrajā 500 metru distancē.

Sestdien Bērziņš izcīnīja bronzu 1500 metros un tika pie savas pirmās godalgas Pasaules kausā, kamēr Roberts Krūzbergs bija desmitais pirmajā 500 metru distancē.

500 metru otrajā distancē Bērziņš piektdien uzreiz neiekļuva ceturtdaļfinālā, taču svētdien viņš veiksmīgi pārvarēja abas gandarījuma sacensības kārtas. Vispirms pirmajā kārtā viņš bija pārliecinoši pirmais visa slidojuma garumā, kas viņam izdevās arī otrajā kārtā, finišējot 40,616 sekundēs un ieņemot pirmo vietu savā slidojumā, kas ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu.

Savukārt ceturtdaļfinālā Bērziņš sākumā ierindojās ceturtajā pozīcijā, taču pēc tam pakāpās uz otro vietu, tajā pašā pozīcijā arī finišējot pēc 40,981 sekundes un nodrošinot vietu pusfinālā. Tajā Bērziņš sākumā bija beigu galā un aizcīnījās līdz trešajai vietai, no otrās pozīcijas jeb vietas A finālā atpaliekot 0,173 sekundes.

B finālā, cīnoties par sesto vietu, Bērziņš finišēja otrais 40,613 sekundēs, 0,085 sekundes zaudējot komandas biedram, Polijas izlases šorttrekistam Djanem Seljēram.

100 metros Krūzbergs piektdien piedzīvoja kritienu, kas nozīmēja, ka viņš varēs sacensties gandarījuma sacensībās. Pirmajā kārtā Latvijas šorttrekists savā slidojumā finišēja minūtē un 26,309 sekundēs, apsteidzot tuvāko sekotāju par vairāk nekā sekundi. Otrajā kārtā viņš distances vidusdaļā atkāpās uz ceturto vietu, taču pēdējos divos apļos spēja izraut uzvaru un nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā.

Cīņā par pusfinālu latvietis savā slidojumā bija pēdējais un nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Noslēgumā Krūzbergs tika klasificēts 18.pozīcijā.

Katrā distancē startēja vairāk nekā 40 sportisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem latvieši ir pirmā desmitnieka beigās. Krūzbergs iekrājis 172 punktus, bet Bērziņam ir par diviem punktiem mazāk.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē Krūzbergs Pasaules kausa pirmajā posmā triumfēja 1000 metros un sagādāja Latvijai pirmo zelta godalgu šajā līmenī. Bērziņš, startējot 1000 metru otrajā distancē, izcīnīja ceturto vietu.

Šajā sezonā Pasaules kausā iecerēti vēl četri posmi: 9.-11. un 16.-18.decembrī Almati, Kazahstānā, 3.-5.februārī Drēzdenē, Vācijā, un 10.-12.februārī Dordrehtā, Nīderlandē.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-11-07 09:48, pirms gada
Te fotofinišs no Krūzberga 1/4 fināla 1000m distancē. Sānācis atrasties īpatnējā pozīcijā pirms paša finiša

https://shorttrack.sportresult.com/...