Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

M.Zvejnieks: "Komitejas, federācijas turpina piekopt savu vienaldzīgo attieksmi"

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

M.Zvejnieks: "Komitejas, federācijas turpina piekopt savu vienaldzīgo attieksmi"
Miks Zvejnieks trasē
Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

Kristapa Zvejnieka brālis Miks pēc Kristapa paziņojuma, ka šosezon sacensībās nestartēs finansējuma trūkuma dēļ, publiski nācis klajā ar savām pārdomām par valstī notiekošo sporta finansēšanas jomā.

Miks Zvejnieks raksta ne tikai par jauno nodokļu reformu, par kuru neapmierinātību ir izteikušas dažādas ar sportu saistītas organizācijas un cilvēki, bet arī par to, ka valstī ir sadalīti ‘prioritārie’ un ‘neprioritārie’ sporta veidi un, neesot šo ‘prioritāšu’ sarakstā, ir grūti tikt pie valsts un Latvijas Olimpiskās vienības atbalsta. Gan Miks, gan citi slēpošanas sporta veidu pārstāvji, arī norāda uz negodīgajiem apstākļiem iekļūšanai LOV sastāvā, jo ir sporta veidi ar kuriem pasaulē nodarbojās vien pārsimts atlētu, kamēr kalnu slēpošanā pasaules rangā atrodas gandrīz 10’000 sportistu.

Mika Zvejnieka pārdomas par radušos situāciju:

Skumji apzināties skaudro realitāti, ar ko jāsaskaras augstu sasniegumu sportistiem, kas iegulda tikpat lielu darbu un sasniedz tikpat augstus rezultātus kā citu “prioritāšu” sporta veidu pārstāvji, tomēr tieši brīdī, kad visvairāk vajadzīgs atbalsts no sportu pārstāvošām organizācijām un motivējošs “grūdiens” mērķu sasniegšanai, atbalsts tiek noraidīts un komitejas, federācijas turpina piekopt savu vienaldzīgo attieksmi.

Jā, nodokļu reforma nenoliedzami ir apgrūtinājusi privāta finansējuma piesaisti sportisko mērķu sasniegšanai, tomēr ar sporta funkcionāru un to pārvaldīto organizāciju palīdzību tādi sporta veidi kā kalnu slēpošana un citi ne “prioritāšu” sarakstā esoši sporta veidi diezgan droši nākotnē tiks iznīdēti un to attīstība apturēta.

Par ko mēs runājam, ja Kristapam Zvejniekam pat uz austriešu, itāļu un šveiciešu fona esot konkurētspējīgam un vērā ņemamam pretiniekam, federācijai un komitejai Latvijā tas neinteresē? Pat Nīderlandē, kur liela daļa teritorijas ir zem jūras līmeņa, labākie sportisti tiek atbalstīti un motivēti pārstāvēt savu valsti un turpināt nest tās vārdu pasaulē.
Kā jaunam un perspektīvam kalnu slēpotājam, viņa vecākiem Latvijā skatīties uz nākotni šajā sportā, ja pat labākie un tiešām perspektīvi sportisti, kuri ar savu darbu iedvesmo un rāda piemēru, saņem nulle atbalstu un motivāciju tiekties uz sasniegumiem?

LOK noteiktie kritēriji iekļūšanai A, B vai C sastāvā ir absurdi, izdevīgi tikai dažiem, bet ne iespējami visiem uz vienlīdzīgiem un godīgiem nosacījumiem.

Kā jau ziņots, Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks vakar intervijā "Latvijas Radio" apstiprināja, ka šajā sezonā finansējuma trūkuma dēļ izlaidīs Pasaules kausu sezonu.

     [+] [-]

, 2018-10-30 09:01, pirms 5 gadiem
Protams labāk ir līdzvērtīgās daļas visu sporta piķi nodedzināt starp 96 federācijām "ka valstī ir sadalīti ‘prioritārie’ un ‘neprioritārie’ sporta veidi".

     [+] [-]

, 2018-10-30 10:00, pirms 5 gadiem
Saprotu džeka sāpi, bet te tiešām izlijis personīgais rūgtums - beidzot jāapzinās realitāte!

Ko viņš grib - vienlīdzīgu attieksmi? Tad jāizpilda kritēriji un jātiek tajā top6 vai 10. Vai tomēr īpašu izņēmuma attieksmi, tāpēc, ka elitāra disciplīna? Kāpēc piesaukta Nīderlande? Jauniešu spirtu atbalsta un pēc tam labākos lielos arī atbalsta. Valsts NEVAR pavilkt visus sportus, to nevajag un mēs negribam!

     [+] [-]

, 2018-10-30 10:18, pirms 5 gadiem
Konkrēts nopēlums un nepārdomātās rīcības norādījums aizejošai valdībai . Ja jau PREMJERS publiski solīja ,ka tiks kompensēts privāto līdzekļu piesaistes mehānisma radušos zaudējumu kompansācija ,tad tas ir jāpilda.Ņemot vērā ,kā rit jaunās valdības izvede,domāju to vēl var izdarīt valdība ar futbolu mīlošu premjeru un lieliski šahu spēlējušu finanšu ministri priekšgalā.Tā kā uz populismu balstītai jaunajai koalīcijai neredzu ilgu mūžu ,tad pēc vēlākais 4 gadiem atgriežoties pie ne visai patīkamām ,bet stabilām un pārbaudītām vērtībām ,šis gājiens var izdarīt "lāča pakalpojumu " zaļzemniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-30 12:32, pirms 5 gadiem
Pilnīga taisnība džekam! Futbols saņem no valsts simtus tūkstošu gadā un kur ir!!?? Pilnīgā pakaļā...apsmiekls!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-30 12:37, pirms 5 gadiem
Respektīvi, viņš grib pateikt, ka, piemēram, 6. vieta kamaniņu sportā ir tas pats, kas 36. vieta kalnu slēpošanā? Grūti novērtē, un, pat ja tā būtu, tad parastajam sporta līdzjutējam tāpat tā 6. vieta šķiet krietni augstāks sasniegums un sagādā vairāk pozitīvu emociju nekā 36., lai arī cik trakā konkurencē tā tiktu sasniegta.

     [+] [-]

, 2018-10-30 12:44, pirms 5 gadiem
kukaramba rakstīja: Pilnīga taisnība džekam! Futbols saņem no valsts simtus tūkstošu gadā un kur ir!!?? Pilnīgā pakaļā...apsmiekls!
Vajadzēja 500 dot. Būt kaut kur citur. Lielāka jēga.

     [+] [-]

, 2018-10-30 14:44, pirms 5 gadiem
Jāsaprot ka Kristapu Zvejnieku ,var redz­ēt tikai titru formā ap 50 vietām pirms otrā brauciena

     [+] [-]

, 2018-10-30 21:14, pirms 5 gadiem
Puikiņ, salīdzināt Nīderlandes un Latvijas iespējas ir muļķīgi un nekorekti. Bet trešā/ceturtā desmita kalnu slēpotājiem arī holandieši naudu pakaļ nemet, tas nu ir pilnīgi droši.