Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Titulētā kalnu slēpotāja Vona pēc sezonas noslēgs spožo karjeru

Agris Suveizda

Titulētā kalnu slēpotāja Vona pēc sezonas noslēgs spožo karjeru
Lindsija Vona. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Titulētā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindseja Vona pēc nākamās sezonas noslēgs savu sportistes karjeru.

33 gadus vecā Vona 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja nobraucienā, turklāt tajās pašās olimpiskajās spēlēs guva arī bronzu supergigantā. Savukārt šogad Phjončhanā viņa ieguva bronzu nobrauciena sacensībās. Karjeras laikā amerikāniete ir izcīnījusi septiņas pasaules čempionāta medaļas, no tām divas ir zelta.

Tāpat Vonas kontā ir 82 uzvaras Pasaules kausa sacensībās, kas tikai par četru panākumu tiesu atpaliek no rekordista Ingemara Stēnmarka no Zviedrijas. Iepriekš amerikāniete teica, ka nebeigs karjeru ātrāk, kamēr šo rekordu nebūs pārspējusi.

"Ja man tas izdotos, tas būtu sapņa piepildījums," intervijā NBC teica Vona. "Pat, ja man tas nesanāks, man bijusi neticami veiksmīga karjera." Vona karjeras laikā izcīnījusi četrus Lielos kristāla globusus, ko piešķir par uzvaru Pasaules kausa sezonas absolūtajā kopvērtējumā. Tiesa, pēdējo reizi viņa ko tādu ieguva 2012.gadā, jo amerikānietes karjeru krietni ietekmējušas arī nopietnas traumas.

Tāpat Vona 16 reizes uzvarējusi atsevišķu disciplīnu kopvērtējumos. Kalnu slēpotāja nākamajā sezonā plāno startēt visās nobrauciena un supergiganta sacensībās.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-10-12 13:08, pirms 6 gadiem
Lindseja Vona mana skatījumā ir paraugs gan sportā, gan dzīvē vispār! Daudzām citām sportistēm un arī sportistiem vīriešiem būtu ko pamācīties no viņas! Nav brīnums, ka par spīti traumām amerikānietei bijusi tik iespaidīga karjera! Lai izdodas pabīdīt no sava troņa arī titulēto zviedru. To arīdzan Lindsejai novēlu!

     [+] [-]

, 2018-10-12 13:30, pirms 6 gadiem
ak68 rakstīja: Lindseja Vona mana skatījumā ir paraugs gan sportā, gan dzīvē vispār! Daudzām citām sportistēm un arī sportistiem vīriešiem būtu ko pamācīties no viņas! Nav brīnums, ka par spīti traumām amerikānietei bijusi tik iespaidīga karjera! Lai izdodas pabīdīt no sava troņa arī titulēto zviedru. To arīdzan Lindsejai novēlu!
Nu nez ...
Avotus Tev tagad nenosaukšu, bet pirms gadiem trijiem lasīju, ka attiecībās ar citām sportistēm nekāds zelta gabaliņš šamā vis nav. Tas gan nemazina sportiskos sasniegumus un spēju piecelties pēc traumām.