Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā slalomā Noels izcīna pirmo uzvaru šosezon

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Aizraujošā slalomā Noels izcīna pirmo uzvaru šosezon
Beidzot uzvar Noels, turklāt savās mājās. Foto: archyde.com

Pirmo Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā Šamonī (Francija) notikušajā Pasaules kausa posmā slalomā vīriešiem pirmo uzvaru šajā sezonā beidzot izcīnīja francūzis Klemens Noels, spraigā cīņā apsteidzot savus tuvākos konkurentus un kļūstot par septīto kalnu slēpotāju, kuram šajā sezonā slalomā izdevies tikt pie augstākā panākuma. Tikmēr ļoti lielu uzmanību piesaistīja šveicieša Lukas Aerni milzīgais kāpums no 29.vietas uz ceturto divu braucienu summā.

Pirmajā braucienā līderu starpā izveidojās ne tikai ārkārtīgi blīvi rezultāti, trijnieku šķirot trīs sekundes simtdaļām, bet arī ļoti interesanta situācija, proti, pirmajās divās vietās atradās šīs sezonas iepriekšējā un arī pirmā slaloma uzvarētāji – Marko Švarcs un Ramons Cenhauzerns, austrietim esot vadībā ar 0,02 sekunžu pārsvaru. Turklāt trešajā vietā, atpaliekot no otrās nieka 0,01 sekundi, atradās viena no lielākajām mājinieku cerībām, pagājušā sezonā trīs uzvaras izcīnījušais Klemens Noels, kurš šosezon divas reizes ticis trijniekā, bet pie uzvaras vēl nav ticis. Intriģējošāku otro braucienu cīņā par uzvaru bija grūti izdomāt.

Pēc otrā brauciena pirmajā trijniekā palika tie paši sportisti, tikai citādā izvietojumā. Pēc divām otrajām, vietām un beidzot pirmo uzvaru šajā sezonā un septīto karjerā varēja svinēt mājinieks Klemens Noels, kurš pēdējo reizi bija uzvarējis pirms gada tieši Šamonī un pagājušajā sezonā trīs reizes bija nepārspēts. Ramons Cenhauzerns saglabāja otro pozīciju, kas pēc uzvaras sezonas pirmajā slalomā pirms Ziemassvētkiem Itālijā bija otrā reize Olimpiskajam čempionam paralēlajā slalomā šosezon trijniekā. Marko Švarcam, kurš ir vienīgais vairāk par vienu uzvaru šosezon slalomā izcīnījušais kalnu slēpotājs, neizdevās tikt pie trešās pirmās vietas, taču ar iegūto trešo vietu viņš turpināja izcilo šīs sezonas sēriju – astoņos startos septiņas reizes trijniekā, tādējādi šajā sezonā iegūstot tikpat daudz godalgotās vietas kā iepriekšējos visos gados kopā. Tikmēr pēc pirmā brauciena 29.vietā atrodošais Aerni pat nenojauta, ka ar pārliecinoši ātrāko laiku otrajā braucienā veiks 25 pozīciju kāpumu un ka vairāk nekā pēc trīs gadu pārtraukuma būs pavisam tuvu savai karjeras otrajai godalgotais vietai.

Neveiksmes turpināja vajāt šo sezonu ne visai sekmīgi aizvadošo pagājušā gada mazā kristāla globusa ieguvēju slalomā un milzu slalomā Henriku Kristofersenu (Norvēģija), kurš izstājās jau pirmā brauciena pašā sākumā, atkārtojot pērn Šamonī piedzīvoto. Starp citu, Kristofersens bija vienīgais no pirmajiem četrdesmit startējušajiem, kas nepabeidza 1.braucienu, kas ir ārkārtīgu reti sastopams. Šoreiz nebija manāms Šladmingā piedzīvotais negaidītais amerikāņu „uzlidojums”, kad trīs viņu pārstāvji tika uz otro braucienu, bet šoreiz viss atgriezās ierastajās sliedēs, nevienam no ASV pirmajā braucienā neiekļūstot trīsdesmitniekā. Sezonas pirmajos divos slalomos 3. un 4.vietu ieguvušais itālis Aleks Vinacers pārrāva četru startu neveiksmju sēriju bez rezultāta, taču 29.vieta viņam ir pavisam mazs mierinājums.

Pasaules kausa posms slalomā vīriešiem, Šamonī (Francija), 69 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Klemens NoelsFrancija1:38.58
2.Ramons CenhauzernsŠveice+0.16
3.Marko ŠvarcsAustrija+0.19
4.Luka AerniŠveice+0.47
5.Mihaels MatsAustrija+0.63
6.Luks MeijārsŠveice+0.72