Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks sezonu noslēdz ar pjedestālu milzu slalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks sezonu noslēdz ar pjedestālu milzu slalomā
Miks Zvejnieks

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks Čehijā aizvadījis sezonas pēdējos startus, noslēdzošajā no tiem izcīnot trešo pozīciju Starptautiskās Slēpošanas federācijas jeb FIS kategorijas sacensībās milzu slaloma disciplīnā.

Pēc gana veiksmīgi aizvadītas marta mēneša pirmās puses (uzvara FIS sacensībās slalomā), Miks Zvejnieks mēneša otrajā pusē aizvadīja vēl vairākas FIS līmeņa sacensības gan sev ierastajā slaloma disciplīnā, gan arī milzu slalomā.

Pēdējās divās sacensību dienās Miks startēja tieši milzu slaloma disciplīnā Čehijas nacionālajā čempionātā Špindleruvā Mlinā. Pirmajā dienā divu braucienu summā Miks ieņēma ceturto pozīciju, sacensību uzvarētājam Marekam Mulleram divu braucienu summā zaudējot 0,85 sekundes un nopelnot 52,39 FIS ranga punktus. Līdz pjedestālam Zvejniekam pietrūka vien 0,02 sekundes, bet priekšā finišēja otrs latvietis šajās sacensībās – Žaks Gedra.

Savukārt otrajā dienā Latvijas kalnu slēpotājam izdevās pakāpties arī vietu augstāk, sezonu noslēdzot ar pjedestāla vietu. Abu braucienu koplaikā “World Racing Academy” komandā startējošais Miks no pirmās vietas, kuru ieguva arī pirmajā dienā uzvarējušais Mullers, atpalika par 0,96 sekundēm. Uzrādītais laiks ļāva iegūt 50,85 FIS punktus, kas milzu slaloma disciplīnā Mikam Zvejniekam ir jauns rekords. Šoreiz Žaks Gedra piekāpās Mikam, no viņa atpaliekot par 0,07 sekundēm.

Pēc aizvadītajām sacensībām Miks Zvejnieks pastāstīja: “Jūtams, ka ir pavasaris, sezona ir bijusi ļoti gara, tomēr patīkami, ka tieši sezonas noslēdzošajā startā izdodas paradīt labu sniegumu un pacīnīties par medaļām, turklāt ne savā spēcīgākajā disciplīnā. Laikapstākļi bija silti, kā jau marta mēnesī tas ir visur, tomēr organizatori kārtīgi pacentās trasi saglabāt labā stāvoklī, līdz ar to arī otrajā braucienā trase bija gana laba.

Pārsvarā visu sezonu es koncentrējos tieši uz slaloma disciplīnu, un sākotnēji plāns milzu slalomā startēt bija tikai Pasaules un Latvijas čempionātos. Tomēr izdevās arī milzu slalomā uzķert tādu labu sajūtu un ieiet azartā. Ar katrām sacensībām ieguvu pārliecību, ka varu konkurēt ar stipriem džekiem arī milzu slalomā.”

Arī atskatoties uz aizvadīto sezonu, 26 gadus vecais kalnu slēpotājs Zvejnieks atzīst, ka tā ir bijusi gana veiksmīga un pilnvērtīga: “Kopumā sezona bija īpatnēja, pavisam citādāka kā ierasts. Prieks, ka viņa bija pilnvērtīga, turklāt visos līmeņos – gan FIS sacensību un Eiropas kausa līmeņos, gan arī Pasaules kausa līmenī. Šī bija sezona pirms gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm, uz ko ir jātiecas, tāpēc šosezon daudz strādāju pie dažādām niansēm savā tehnikā. Esmu pilnībā motivēts, lai nokļūtu tur, tāpēc šī bija lieliska gatavošanās sezona Olimpiskajām spēlēm. Arī Eiropas kausu pieredze ir daudz devusi, jo, lai arī tur sezona nebija viegla, vairākas reizes atsevišķu braucienu ietvaros līderiem zaudēju salīdzinoši maz. Es ticu, ka nākamajā sezonā tas viss saliksies kopā, un šogad ieguldītais darbs rezultēsies lieliskās sacensībās un rezultātos.”

Mika Zvejnieka starti 2020./21. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, “Klīnika Piramīda”, „BTA Baltic Insurance Company”, “FANS”, SK “Virsotne”, “K-uguns”, “Muesli Graci”.