Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Čempions un sezonas līderis Odermats ātrākais supergigantā un uzvar gada pēdējās sacensībās

Agris Suveizda

Čempions un sezonas līderis Odermats ātrākais supergigantā un uzvar gada pēdējās sacensībās
Marko Odermats. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Šveices sportists Marko Odermats ceturtdien Itālijā Pasaules kausa izcīņas (PK) posmā kalnu slēpošanā svinēja uzvaru supergiganta sacensībās.

Pašreizējais Pasaules kausa īpašnieks Odermats uzvarēja gada pēdējās PK sacensībās. Viņš trasi veica minūtē un 29,27 sekundēs, par 0,64 sekundēm apsteidzot austrieti Vinsentu Krīhmairu un par 1,22 sekundēm - tautieti Loiku Meijāru. 12 no 54 sportistiem trasi līdz galam neveica.

Odermatam tā 2022.gadā bija astotā uzvara PK posmos, par vienu apsteidzot norvēģi Aleksanderu Omodu Kildi, kurš finišēja astotais. Pagājušajā sezonā otro vietu aiz Kildes šajā disciplīnā izcīnījušais Odermats tagad supergiganta sezonas vērtējumā ar 180 punktiem ar Kildi dala pirmo vietu, bet austrietis Matiass Majers, kurš ceturtdien bija paredzējis startēt, bet nestartēja, ar 86 punktiem ir trešais.

25 gadus vecais šveicietis visu disciplīnu kopvērtējumā ir sakrājis 846 punktus un palielināja pārsvaru pār Kildi līdz 261 punktam. Trešais kopvērtējumā ar 385 punktiem ir Kildes tautietis Henriks Kristofešens.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-29 17:50, pirms 2 gadiem
Zviedru valoda atķiras no norvēģu valodas. Arī izruna. Būtu labi, ja Sportacentrs jaunie endzelīni to ievērotu, jai jau tik ļoti vēlas latviski rakstīt tieši tā, kā izrunā attiecīgās valsts iedzīvotāji. Tiešām - Kristofešens?

     [+] [-]

, 2022-12-29 22:44, pirms 2 gadiem
Ja gribam precīzu norvēģu izrunu, tad pirms "š" tomēr ir dzirdams arī "r", tāpēc kā minimums būtu jāraksta "Kristoferšens". Tomēr, domāju, paliksim pie "Kristofersens". Tā pierasts, un faktiski visās valodās ārpus Norvēģijas tā šo uzvardu arī izrunā. Vienlaikus jāpiezīmē, ka, ja vēlamies būt pilnīgi precīzi ārzemju uzvārdu pareizrakstības pielīdzināšanā oriģinālai izrunai, tad mums jaatsakās arī no "s" burta uzvārdu galotnēs. Daudzos gadījumos oriģinālā nekā tāda nav.

     [+] [-]

, 2022-12-29 22:47, pirms 2 gadiem
Cik vēl stundas jāgaida līdz SC uzrakstīs, ka Šifrina šodien izcīnījusi 80 uzvaru PK posmos un 50 uzvaru slaloma posmos?

     [+] [-]

, 2022-12-29 23:41, pirms 2 gadiem
Kempess rakstīja: Cik vēl stundas jāgaida līdz SC uzrakstīs, ka Šifrina šodien izcīnījusi 80 uzvaru PK posmos un 50 uzvaru slaloma posmos?
Tā ir mazākā bēda. 2 USA šļūcējas uzreiz uz pjedestāla nav redzētas nez kad.

Šogad tikai 2 var nobraukt - Godža un Šifrina, pārējās nekādas.
Īsti nav arī jaunatnes, kas varētu augt un stāties pretī gan Odermatam, gan Šifrinai.