Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šifrinai trešā uzvara Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas

Agris Suveizda

Šifrinai trešā uzvara Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas
Mikeila Šifrina. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Titulētā ASV kalnu slēpotāja Mikeila Šifrina trešdien Zemmeringā, Austrijā, guva panākumu Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, uzvarot otro dienu pēc kārtas.

Šifrina pēc pirmā brauciena ieņēma otro vietu, taču, pateicoties sāncenšu neveiksmīgākiem startiem, viņa divu braucienu summā finišēja divās minūtēs un 3,51 sekundē, izcīnot pirmo vietu.

Otro vietu ieņēma šveiciete Lara Guta-Berami, kura piekāpās amerikānietei tikai 0,10 sekundes. Viņa pēc pirmā brauciena bija līdere, taču otrajā sasniedza vien 14.labāko laiku, kas liedza pacīnīties par pirmo vietu. Labāko trijnieku, zaudējot uzvarētājai 0,47 sekundes, noslēdza Itālijas kalnu slēpotāja Marta Basīno.

Šifrinai šis bija trešais panākumus pēc kārtas. Viņa uzvarēja milzu slalomā dienu iepriekš turpat Zemmeringā, bet pirms nedaudz vairāk kā nedēļas izcīnīja pirmo vietu supergigantā Sanktmoricā, Šveicē.

27 gadus vecā ASV kalnu slēpotāja Pasaules kausā svinējusi kopā 79 uzvaras, kas ir par trim mazāk nekā rekordistei sieviešu konkurencē Lindsijai Vonai no ASV. Savukārt par septiņiem panākumiem vairāk ir absolūtajam rekordistam, leģendārajam zviedram Ingemāram Stēnmarkam.

Pasaules kausa kopvērtējumā Šifrina ar 775 ir pārliecinoša līdere. Viņas tuvākajai sekotājai, ātruma disciplīnu speciālistei Sofijai Godžai no Itālijas ir par 305 punktiem mazāk, bet vēl par 14 punktiem atpaliek Petra Vlhova.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-29 10:22, pirms 2 gadiem
Šifrina patreiz uzvar tajās trasēs, kur pirms sacensībām ir daudz trenējusies!...tā bija Levi un tagad Austrijā...bet ja atbrauc uz konkrēto trasi tikai dienu iepriekš, tad sanāk čuššs...11..vieta utt....
Nav jau tā, ka viņa tad nav trenējusies, ir un pat ļoti, bet ne konkrētajā vietā...ar vecumu viņai vairāk jāpierod pie dotās vietas sniega un ledus, citādi sanāk kā Pekinā.

     [+] [-]

, 2022-12-29 10:29, pirms 2 gadiem
...un PK kopvērtējums dāmām ir galīgi neinteresants, bet ļoti aizraujoši sanāk tieši šajā disciplīnā -milzu slalomā un tieši šo punktu tabulu gaidu no autoriem, kuri raksta par kalnu slēpošanu!