Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas slēpotāji pasaules čempionāta komandu sprintā nepārvar kvalifikāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas slēpotāji pasaules čempionāta komandu sprintā nepārvar kvalifikāciju
Raimo Vīgants. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas distanču slēpotāji svētdien Planīcā pasaules čempionāta komandu sprinta sacensībās brīvajā stilā nepārvarēja kvalifikāciju.

Sieviešu konkurencē Samanta Krampe un Kitija Auziņa finišēja septiņās minūtēs un 13,79 sekundēs, kas deva 19. vietu 26 duetu konkurencē, Auziņai esot par 11 sekundēm ātrākai nekā Krampei. Uzvaru izcīnījušās amerikānietes Džesija Diginsa un Džūlija Kērna bija 58,89 sekundes ātrākas, bet labāko piecpadsmitnieks, kas vēlāk startēs finālsacensībās, bija 23,54 sekunžu attālumā.

Vīriešiem Raimo Vīgants un Lauris Kaparkalējs bija 17. vietā no 34 duetiem, finišējot piecās minūtēs un 44,24 sekundēs, Vīgantam esot piecas sekundes ātrākam nekā Kaparkalējam. Ātrākie bija norvēģi Pols Golbergs un Juhanness Klēbo, kuriem latvieši zaudēja 22,81 sekundi, bet līdz 15. pozīcijai Vīgantam un Kaparkalējam bija tikai 4,55 sekundes.

Planīcā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā Latviju pārstāv 12 sportisti.