Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Boļšunovam uzlikts naudas sods un noteikts pārbaudes laiks

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Boļšunovam uzlikts naudas sods un noteikts pārbaudes laiks
Aleksandrs Boļšunovs. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Slēpošanas federācijas vadītāja Jeļena Vjalbe atklāj, ka par Pasaules kausā notikušo incidentu slēpotājam Aleksandram Boļšunovam uzlikts sods un noteikts arī pārbaudes laiks uz pieciem startiem.

Minētās sankcijas ir par Lahti posmā notikušo incidentu, kad finiša taisnē krievs mēģināja sist ar nūju un pēc finiša uzgrūdās virsū somu slēpotājam Joni Meki [video]. Pēc soma notriekšanas Aleksandrs Boļšunovs skaidroja, ka tikai vēlējās aprunāties un neizdevās nobremzēt.

"Viņam noteikts pārbaudes laiks uz pieciem startiem, tātad uz visu pasaules čempionātu. Tur ir divi punkti - bloķēšana un nesportiska uzvedība. Ja viens no šiem punktiem tiks pārkāpts, tad viņu automātiski nepielaidīs diviem nākamajiem FIS startiem. Bez tam viņam uzlika sodu 2000 Šveices franku apmērā [aptuveni 1813 eiro] - tas ir par komisāra darbu, kurš taisīja papīru. Visiem tas šķiet dīvaini, mums arī," atklāj Jeļena Vjalbe.

"Šajā lēmuma pieņemšanas procedūrā bija daudz kļūdu. Mēs nepiekritām minētajam lēmumam un nosūtījām vēstuli Starptautiskajai slēpošanas federācijai (FIS) un augstāk stāvošām instancēm. Sašu informējām par to, ka īstenībā jābūt uzmanīgākam, jo zem vārda "bloķēšana" viņi var izdomāt jebko," norāda funkcionāre.

Atgādinām, ka šajās dienās Vācijā notiek pasaules čempionāts distanču slēpošanā.

Izmantotie resursi:
Match TV / sport-express.ru

  +4 [+] [-]

, 2021-02-25 18:28, pirms 3 gadiem
Visiem šķiet dīvaini ka šis orangutāns nav diskvalificēts uz atlikušo sezonas daļu.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 19:08, pirms 3 gadiem
Ļoti dīvains lēmums! Tīra Rusofobija!

     [+] [-]

, 2021-02-25 21:36, pirms 3 gadiem
Kurā vietā bija bloķēšana no Boļšunova puses?