Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

LSF rīkotājā BK kalnu slēpošanā 2. posmā Itālijā startēs 40 valstu pārstāvji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LSF rīkotājā BK kalnu slēpošanā 2. posmā Itālijā startēs 40 valstu pārstāvji
Foto: Emīls Lukšo/Infoski.lv

Trešdien, 18 .janvārī, Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā sāksies FIS sacensības un prestižā Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas atkal abās slaloma disciplīnās pulcēs spēcīgu un kuplu sastāvu, jo pieteikušies 40 valstu pārstāvji.

Prestižā un LSF rīkotā Baltijas kausa sezona kalnu slēpošanā kā allaž sākās novembrī “Snow arena” hallē Lietuvas pilsētā Druskininkos, kur vairāku jauniešu grupu un Master grupas kalnu slēpotāji sacentās slalomā, paralēlajā slalomā un superslalomā. Šajā nedēļā Itālijā Baltijas kauss turpināsies ar otro posmu jau krietni kuplākā un spēcīgākā sastāvā. Itālijas posmā tāpat kā iepriekš piedalīsies juniori un pieaugušie. Šī būs jau trešais gads pēc kārtas, kad LSF rīkos Baltijas kausa posmu Itālijā.

2021 .gadā LSF rīkotais Baltijas kauss Itālijā notika pirmo reizi un bija ļoti sekmīgas sacensības, kurās FIS grupās startēja ap 150 kalnu slēpotājiem no 30 valstīm, kas tobrīd bija jauns rekords un neiedomājams skaits Baltijas kausam kalnu slēpošanā. Augstā līmenī noorganizētās Baltijas kausa sacensības Pocā di Fassā bija par iemeslu, lai nākamajā jeb 2022. gadā dalībnieku un valstu skaits augtu. Pērn sacentās ap 170 kalnu slēpotāju no 39 valstīm, kuru vidū bija pārstāvētas ar kalnu slēpošanas lielvalstis – Austrija, Itālija, Francija, Šveice, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, kā arī Kanāda un ASV. Titulētākā no visām bija kanādiete – 2018. gada olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja Alpu kombinācijā Valērija Grenjē, kura Pasaules kausa posmos pāris reizes ir tikusi desmitniekā, bet pirms nedēļas svinēja savu pirmo uzvaru.

Šogad pieteikušies rekrodliels dalībnieku skaits - tuvu 250 kalnu slēpotājiem no 40 (!) valstīm. No Pasaules kausa posmos panākumus guvušajiem kalnu slēpotājiem dalību apstiprinājuši tādi kā Pasaules kausa posmos desmit reizes uz goda pjedestāla kāpušais vācietis Stefans Lucs, kura kontā ir pagājušā pasaules čempionāta bronza komandu sacensībās, pāris reizes Pasaules kausa posmos desmitniekā tikušās Simone Vilda (Austrija) un Katarina Hūbere (Austrija), kura pērn OS Pekinā izcīnīja 5. vietu Alpu kombinācijā, olimpisko spēļu 10. vietas ieguvēja slalomā Alīna Danoi un itālis Rikardo Tonetti, kurš sešas reizes PK posmos ir ticis pieciniekā un divas reizes pasaules čempionātos bijis labāko sešiniekā.

Savukārt no Latvijas vadošajiem kalnu slēpotājiem Baltijas kausa 2 .posmā piedalīsies Liene Bondare, Žaks Gedra, ka arī daži juniori. Diemžēl iztrūks abu līderu – Dženiferas Ģērmanes un Mika Zvejnieka. Dženiferai pēc kritiena pirms dažām dienām Eiropas kausā pāris dienas ir jāievēro mierīgs režīms, jo nākamnedēļ jāstartē pasaules junioru čempionātā, bet Mikam ir starts Pasaules kausa posmā Šladmingā.

Gatavojoties trešajam Baltijas kausa izlaidumam Itālijā, LSF pagājušajā nedēļā sarīkoja FIS sacensības slalomā, kur sievietēm bija ļoti spēcīgs sastāvs ar vairākām Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušām kalnu slēpotājām, kā arī pagājušo sestdien un svētdien sadarbībā ar itāļiem pirmo reizi piedalījās aiz Pasaules kausa nākamo augstāko līmeņa sacensību – Eiropas kausa – rīkošanā, divas dienas sievietēm sacenšoties slalomā. Šobrīd ir padarīti visi darbi, lai arī 2023. gadā Baltijas kausa posmu Itālijā varētu noorganizēt kā iepriekš augstā līmenī.

LSF prezidents un sacensību direktors Dinārs Drošs: ”Priecē, ka atkal piedalīsies daudz dalībnieku no ļoti daudzām valstīm. Solījušies abās disciplīnās piedalīties vismaz 40 valstu pārstāvji, kas ir jauns rekords. Turklāt arī sastāvs būs ļoti spēcīgs. Mēs ar savu darbu esam pierādījuši, ka varam noorganizēt ļoti augstā līmenī sacensības, tāpēc arī ārzemniekiem ir vēlme piedalīties. Vēlētos arī uzsvērt, ka šis Baltijas kauss Itālijā ir svarīgs arī mūsu jaunajiem kalnu slēpotājiem, kuri sākuši startēt FIS sacensību apritē. LSF ar šo Baltijas kausa rīkošanu ir nodrošinājusi viņiem ļoti labus treniņu apstākļus, kā arī iespēju trenēties kopā ar ļoti augstas klases kalnu slēpotājiem. Tas ir tas, pēc kā allaž tiecas mūsu junioru un kas viņiem pietrūkst pēc viņu teiktā. Lūk, šeit viņiem tiek piedāvāta lieliska iespēja, kas var palīdzēt izaugsmei.”

Baltijas kausa posmā Itālijā tāpat kā pērn ir paredzētas sešas sacensību dienas. Pirmajās trīs dalībnieki sacentīsies milzu slalomā, bet pēc trim brīvdienām noslēdzošajās trīs dienās ir paredzēts slaloms. Šī posma ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts, sadalot medaļu komplektus milzu slalomā un slalomā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv