Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Odermats pēc Švarca kļūdas kļūst par pasaules čempionu milzu slalomā, Gedram 37. vieta

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Odermats pēc Švarca kļūdas kļūst par pasaules čempionu milzu slalomā, Gedram 37. vieta
Marko Odermats. Foto: EPA/Scanpix

Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats piektdien Francijā kļuva par pasaules čempionu milzu slalomā, izcīnot šajā čempionātā un arī karjerā otro zelta medaļu, jo nepārspēts šveicietis bija arī nobraucienā. Pasaules čempionātā labāko rezultātu milzu slalomā no Latvijas pārstāvjiem sasniedzis cēsnieks Žaks Gedra, kuram 37. vieta.

Otro zeltu šajā čempionātā nopelnīja šveicietis Marko Odermats, šoreiz čempionu titulu izcīnot grūtākā cīņā ar konkurentiem nekā nobraucienā. Pēc divām bronzām 2021. gadā Kortīnā pirmo medaļu šajā čempionātā un augstākā kaluma karjerā nopelnīja otrs šveicietis Loiks Meijārs, kuram sudrabs, uzrādot ātrāko laiku otrajā braucienā un pakāpjoties no 4. vietas uz otro.

Tikmēr līderis pēc pirmās trases Marko Švarcs no Austrijas tāpat kā pirms diviem gadiem ieguva bronzu, nopelnot otro medaļu šajā čempionātā, jo bija otrais kombinācijā. Austrietis ne tik sekmīgi veica otrā brauciena beigu pusi. Titula aizstāvētājs Matjē Fevrs no Francijas palika tikai 19. vietā.

Vakar kvalifikācijā Žaks Gedra uzrādīja 10. laiku (+1,80 sek.), ļoti labi veicot otro braucienu ar 8. laiku, un pārliecinoši kvalificējās pamatsacensībām, esot vienūgajam no mūsējiem, kas to paveica. Pamatsacensības kopā ar pasaules vadošajiem Žaks Gedra iesāka ar 45. laiku (+9,46 sek.) no 100 startējušajiem un 64 finišu sasniegušajiem dalībniekiem, tiekot uz otro braucienu.

Tā kā otrajā trasē no priekšā esošajiem pāris kalnu slēpotāju nefinišēja, Gedram izdevās par dažām vietām pakāpties, iegūstot 37. vietu (+16 sek.). Līdz ar to ceturtajā pasaules čempionātā startējošais cēsnieks, kurš trešdien ar komandas biedriem bija piecpadsmitais paralēlajā slalomā, šodien uzrādīja savu labāko individuālo rezultātu, jo pirms četriem gadiem Orē milzu slalomā bija 39. vietā.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Francijas kalnu kūrortos Kurševelā un Meribelā norisināsies līdz svētdienai. Rīt noslēdzošajā disciplīnā slalomā sacentīsies sievietes, uz starta izejot arī Dženiferai Ģērmanei.

     [+] [-]

, 2023-02-17 17:58, pirms 2 gadiem
Gedram +16 sek. Manos normatīvos iekļaujas.
Švarcs vēl uzpumpēja pārsvaru un likās, ka sados Odermatam, bet atslēgas mietu nespēja apbraukt tīri.

     [+] [-]

, 2023-02-17 18:41, pirms 2 gadiem
Teicamas sacensības ar kārtīgu intrigu un ko tu Odermātam padarīsi! Iespaidīgi!
Gedra vismaz neizgāzās, ar ko arī apsveicam! .. bet tie 3 mūsējie, kuri nekvalificējās starp 60 labākajiem - viņi bija vēl vājāki par Āfriku?.. tur tie no Togo u. c. zaudēja pa 40+ minūtes.. ⛷️

     [+] [-]

, 2023-02-17 20:40, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Teicamas sacensības ar kārtīgu intrigu un ko tu Odermātam padarīsi! Iespaidīgi!
Gedra vismaz neizgāzās, ar ko arī apsveicam! .. bet tie 3 mūsējie, kuri nekvalificējās starp 60 labākajiem - viņi bija vēl vājāki par Āfriku?.. tur tie no Togo u. c. zaudēja pa 40+ minūtes.. ⛷️
No kvalifikācijas iekļuva 25. Pēc tam varēja braukt pa vienam pārstāvim no katras valsts, no kurām neviens nebija kvalificējies.