Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gedram pasaules čempionātā milzu slalomā 45. vieta pēc pirmā brauciena

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gedram pasaules čempionātā milzu slalomā 45. vieta pēc pirmā brauciena
Žaks Gedra. Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

LETA--AP. Latvijas kalnu slēpotājs Žaks Gedra piektdien Francijā pasaules čempionāta milzu slaloma sacensībās uzrādīja 45.rezultātu pirmajā braucienā, kurā pārliecinoši ātrākais bija austrietis Marko Švarcs.

Gedra startēja ar 65.numuru 100 slēpotāju konkurencē un trasi veica vienā minūtē un 28,93 sekundēs. Otrajā braucienā, kas sāksies plkst.14.30 pēc Latvijas laika, startēs 60 ātrākie sportisti, vispirms trasi veicot no 30. līdz pirmajai pozīcijai.

Švarcs pirmajā braucienā finišēja vienā minūtē un 19,47 sekundēs jeb 0,58 sekundes ātrāk par vicelīderi Marko Odermatu no Šveices. Vēl 0,18 sekundes atpalika slovēnis Žans Kraņecs.

Pirms diviem gadiem par čempionu kronētais francūzis Matjē Fevrs atpalika gandrīz četras sekundes un ieņem 25.vietu.

Gedra bija 9,46 sekundes lēnāks. Finišu sasniedza un pie ieskaitīta rezultāta tika 65 kalnu slēpotāji.

Gedra bija vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, kas kvalificējās pamatsacensībām. Ceturtdien notikušajā atlasē startēja arī Lauris Opmanis, Elvis Opmanis un Gustavs Harijs Ābele.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Francijas kalnu kūrortos Kurševelā un Meribelā norisināsies līdz svētdienai.