Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Daudzi augstas klases sprinteri netiek finālā, pārliecinoši uzvar krievs Terentjevs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Daudzi augstas klases sprinteri netiek finālā, pārliecinoši uzvar krievs Terentjevs
A.Terentjevs. Foto: Doug Stephen

Pasaules čempionātā distanču slēpošanā junioriem/U23, kas notiek Vuokati (Somija), U23 grupā klasiskā stila sprintā pārliecinošu uzvaru izcīnīja regulārs pasaules kausa posmu pusfinālists Aleksandrs Terentjevs no Krievijas, daudziem no pasaules kausa posmos labus rezultātus uzrādījušajiem slēpotājiem netiekot finālā. Tikmēr kvalifikācijā vīriešiem 68 dalībnieku konkurencē Raimo Vīgants no Madonas uzrādīja 37. laiku (+13,45 sek.), līdz ceturtdaļfinālam jeb trīsdesmitniekam pietrūkstot trijām ar pusi sekundēm.

Konkurence vīriešiem bija ļoti spēcīga, jo piedalījās šogad pasaules kausos sprinta kvalifikācijā labāko pieciniekā tikušie četri slēpotāji – čehs Ondrejs Černi, amerikānis Džeims Klintons Šūnmeikers un šveicieši Valerio Gronds (vienreiz tika arī finālā) un Janiks Rībli, šogad piecas reizes pusfinālu sasniegušais krievs Aleksandrs Terentjevs, trīsdesmitniekā iekļuvušie amerikānis Gūss Šumahers, itālis Davide Gracs, šveicietis Sirils Fendrihs, igaunis Martins Himma, kā arī pagājušā gada U23 sprinta čempions Vebjorns Hegdāls no Norvēģijas un 2019.gada vicečempions Sergejs Ardaševs (Krievija), kurš pasaules kausā vienreiz ticis pusfinālā.

Daudzi no pasaules kausa posmos labus rezultātus uzrādījušajiem, piemēram, Gronds, Černi, Rībli nesasniedza finālu, savukārt Gracs, Fendrihs un Šūnmeikers nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, bet Šumahers palika aiz Raimo Vīganta vien 41.vietā.

Ja sievietēm bija ļoti aizraujošs fināls, tad vīriešiem tas nebija interesants, jo no konkurentiem jau sākumā aizmuka biežais pasaules kausa posmu pusfinālists Terentjevs, kurš pērn palika tieši aiz trijnieka, bet šogad ļoti pārliecinoši uzvarēja, atkārtojot savu 2019.gada panākumu junioru konkurencē. Ja pagājušā gada čempions brīvā stila sprintā Vebjorns Hegdāls izstājās ceturtdaļfinālā, tad norvēģiem medaļu ar otro vietu sarūpēja 2019.gada junioru grupas finālists un šī gada Norvēģijas čempionāta 7.vietas ieguvējs pieaugušajiem Arons Okre Ristads, kurš pērn Vācijā pirmajā gadā U23 palika aiz ceturtdaļfināla 33.vietā. Trijnieku noslēdza Sergejs Ardaševs, kurš jau trešo gadu pēc kārtas sprintā izcīnīja medaļu. Tagad Krievijas slēpotājam, kurš junioros sprintā augstāk par 9.vietu netika, U23 grupā šajā disciplīnā ir sudrabs un divas bronzas. Par prieku mājiniekiem 4.vietu ieguva Lauri Mannila, kurš pasaules kausa posmos nav ticis trīsdesmitniekā, bet pērn U23 čempionātā sprintā palika 38.vietā.

Fināls sprintā klasiskajā stilā U23 vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs TerentjevsKrievija3:01.72
2.Arons Okre RistadsNorvēģija+5.54
3.Sergejs ArdaševsKrievija+7.70
4.Lauri MannilaSomija+9.77
5.Deniss FiļimonovsKrievija+10.37
6.Andrejs KuzņecovsKrievija+26.62