Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Mūsu labākās juniores 5km distancē apsteidz dažas spēcīgākas konkurentes

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu labākās juniores 5km distancē apsteidz dažas spēcīgākas konkurentes
Līva Šahno. Foto: A.Veckalniņš.

Pasaules čempionātā junioriem un U23 grupai distanču slēpošanā, kas norisinās Somijas pilsētā Vuokati, juniorēm (2001.g.-2005.g.) 5km brīvajā stilā ar intervāla startu šoreiz no Latvijas pārstāvēm labākās bija madoniete Līva Šahno un cēsniece Estere Volfa, kuras 86 dalībnieču konkurencē ierindojās viena aiz otras 67. un 68.vietā, bet ātrākajai mūsu sprinterei rīdziniecei Samantai Krampei šoreiz 79.vieta.

Pēc reitinga mūsu trīs pārstāves 86 dalībnieču vidū bija noslēdzošajā desmitā, līdz ar to minimālais uzdevums bija iekļūt astondesmitniekā, mēģinot pacīnīties par tikšanu septiņdesmitniekā. Vecuma ziņā vairāk nekā sešdesmit konkurentes bija gadu vai divus vecākas par latvietēm. Ja sprintā ātrākā bija Samanta Krampe, tad 5km distancē, ņemot vērā kontroltreniņa rezultātus janvāra vidū, lielākas iespējas saistītājās ar Līvu Šahno un Esteri Volfu.

Jau ar pirmajām kontrolatzīmēm bija skaidrs, ka labāko rezultātu mūsu vidū uzrādīs 17 gadus vecā Šahno. Madoniete distanci veica 16:34,7 un tāpat kā sprintā iekļuva septiņdesmitniekā, ierindojoties 67 vietā un uzvarētājai zaudējot mazāk par trim minūtēm (2:50). Pēdējā puskilometrā viņai nedaudz pietuvojās un beigās septiņas sekundes piekāpās divus gadus jaunākā Volfa. Priekš faktiski pašas jaunākās čempionāta dalībnieces, olimpietes Ievas Volfas meitas, tas ir ļoti labs veikums. 17 gadus vecā Krampe visu laiku turējās astotā desmita vidū, bet pēdējā puskilometrā sagura vairāk nekā dažas tuvumā esošās konkurentes, noslīdot uz 79.vietu.

Negaidīti ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja krieviete Veronika Stepanova, kura pērn 15km brīvajā stilā ar masu startu, kur mūsu Patrīcija Eiduka ar izcīnīto 4.vietu sasniedza visu laiku labāko Latvijas rezultātu pasaules junioru čempionātos, ierindojās 20.vietā, bet desmitniekā bija 5km klasikā. Tikmēr pagājušā gadā masu starta distancē tālajā 41.vietā finišējusī krieviete Jevgēņija Krupickaja spēja parādīt milzīgu progresu, izcīnot šogad sudraba medaļu. Šogad janvārī Norvēģijas pieaugušo čempionātā 11.vietu izcīnījusī Margrēte Bergane, kura pērn pasaules junioru čempionātā brīvā stila distancē ierindojas 18.vietā, šogad ar trešo ātrāko laiku nopelnīja savu pirmo medaļu. Tikmēr sprinta vicečempione Moa Hansone bija ļoti tuvu otrajai medaļai un varēja kļūt par vienīgo, kam abās disciplīnās izdotos tikt trijniekā, bet beigās zviedriete tikai par 0,9 sekundēm piekāpās norvēģietei un ieņēma 4.vietu. Savukārt tieši aiz trijniekā sprintā palika šodienas uzvarētāja Stepanova.

Viena no pretendentēm uz uzvaru Dinigēra Jilamužianga (Ķīna), kura decembra vidū Davosā pasaules kausā 10km slidsolī, kur Eiduka izcīnīja vēsturisko 8.vietu, bija deviņpadsmitā, šajā čempionātā nenostartēja sekmīgi. Vakar ķīniete, kura grūti pacieš šādu aukstumu tuvu -20 grādiem, palika ārpus trīsdesmitnieka, bet šodien ieņēma sesto vietu. Šodien nestartēja vakardienas uzvarētāja Monika Skindere no Polijas.

Vēlreiz varēja priecāties mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi, jo atkal igaunietes bija trīsdesmitniekā. Ja vakar Top30 sasniedza trīs viņu pārstāves, tad šodien paveica divas – dvīņu māsas Kāsiku, kuras ieguva 16. un 17.vietu, Keidi par sekundi apsteidzot Kaidi. Tikmēr lietuvietes atkal ierindojās aiz mūsu slēpotājām.

Pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanā, 5km brīvajā stilā ar intervāla startu juniorēm, 86 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Veronika StepanovaKrievija13:44.3
2.Jevgēņija KrupickajaKrievija+16.5
3.Margrēte BerganeNorvēģija+27.4
4.Moa HansoneZviedrija+28.3
5.Lisa IngesoneZviedrija+31.6
6.Dinigēra JilamužiangaĶīna+37.3
67.Līva ŠahnoLatvija+2:50.4
68.Estere VolfaLatvija+2:57.4
79.Samanta KrampeLatvija+3:51.2

     [+] [-]

, 2021-02-12 11:51, pirms 3 gadiem
Volfai, izskatās, ir potenciāls. Kā saprotu, tad viņa nodarbojas arī ar biatlonu.