Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīgants izstājas Pasaules kausa desmit kilometru klasikā, uzvar Golbergs

Agris Suveizda

Vīgants izstājas Pasaules kausa desmit kilometru klasikā, uzvar Golbergs
Raimo Vīgants. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants sestdien Beitustēlenē, Norvēģijā, nefinišēja Pasaules kausa trešā posma desmit kilometru sacensības klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet uzvaru svinēja norvēģis Pols Golbergs.

Vīgants startēja ar otro numuru un veica apmēram pusdistanci, pēc tam sacensības neturpinot. Kā pastāstīja sportists, ieslidoties pirms starta, viņam sarāva krampī cirksni, kā dēļ bija nepatīkamas sāpes, tāpat neveiksmīgo startu, iespējams, ietekmējis tas, ka sacensības notiek samērā augstu virs jūras līmeņa - Beitustēlenē tie ir apmēram 900 metri.

Visātrāk desmit kilometrus klasiskajā stilā - 23 minūtēs un 55,6 sekundēs - mēroja Golbergs, 7,6 sekundes lēnāks bija viņa tautietis Dīdriks Tēnsets, bet 10,3 sekundes zaudēja birts Endrū Masgreivs. Golbergs Juhannesa Klēbo prombūtnē kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi, savu tautieti apsteidzot jau par 326 punktiem.

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka šajā posmā nestartē, bet sestdienas sacensībās uzvaru svinēja somiete Kertu Niskanena, kura finišēja 26 minūtēs un 56,3 sekundes. Otrās vietas ieguvēja, norvēģiete Anne Hjersti Kalvē bija 12,7 sekundes lēnāka, bet trešo pozīciju guvusī zviedriete Frīda Kārlsone atpalika 16,5 sekundes.

Eiduka arī pēc šī posma saglabās U-23 kopvērtējuma līderes zaļo kreklu, jo šajā etapā nestartēja viņas vecuma grupas sīvākās konkurents. Jau ziņots, ka piektdien sprinta klasikā Vīgants kvalifikācijā ieņēma 59.vietu. Vīgants Pasaules kausa sezonu sāka ar dalību pirmajā posmā Rukā, kur sprintā klasiskajā stilā ieņēma 51.vietu, desmit kilometros klasikā bija 69.vietā un divtik garākā distancē iedzīšanā brīvajā stilā bija 60.pozīcijā.

Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-10 15:47, pirms gada
Te nu bija NBA pašpasludonātais čalis..., līdz tādam līmenim vēl tāls ceļš ejams!