Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zviedru slēpotājas dusmīgas uz medijiem pēc Karlsones drāmas: "Liela necieņa"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zviedru slēpotājas dusmīgas uz medijiem pēc Karlsones drāmas: "Liela necieņa"
Slēpotājas, viņu vidū arī F.Kārlsone un P.Eiduka, bezspēkā finišējušas pēdējā posmā "Torr de ski". Foto: sport1.de/imago

Zviedrijas distanču slēpotāja Frīda Karlsone pēc uzvaras “Tour de Ski” tika aiznesta no finiša zonas uz nestuvēm. Komandas biedrenes Moa Ilara un Anna Dīvika ļoti spēcīgi reaģē un kritizē medijus par Karlsones fotografēšanu un filmēšanu, kamēr viņa saņēma aprūpi.

“Manuprāt, tā ir liela necieņa no mediju puses filmēt un fotografēt, kad cilvēks guļ un gandrīz cīnās par savu dzīvību. Ir robeža, un mediji to šodien pārkāpa,” norvēģu medijam VG (Verdens Gang) saka Ilara.

Karlsone pēdējā posmā “monstra kalnā” finišēja 15. vietā – divas vietas aiz Baltijas vadošās slēpotājas Patrīcijas Eidukas, taču ar to bija pietiekami, lai uzvarētu “Tour de Ski” kopvērtējumā. Taču tas prasīja ļoti daudz. Apmēram piecpadsmit minūtes viņa gulēja finiša zonā pilnīgi izsmelta. Veselības aprūpes darbinieki, policija, slēpotājas un atbalsta personāls bija pie Karlsones, pirms viņa tika aiznesta uz nestuvēm.

Tajā pašā laikā finiša zonā klātesošie mediji kameru objektīvus novirzīja uz Karlsoni. Komandas biedrenes Ilara un Dīvika mēģināja tos bloķēt. Viņas lūdza medijiem noņemt kameras, un pēc brīža organizators Karlsonei priekšā uzlika reklāmas plakātu.

“Mēs ar Annu mēģinājām panākt, lai cilvēki novāc kameras. Es domāju, ka ir jābūt lielākai cieņai,” pauž Ilara. “Manuprāt, tā ir necieņa. Ja pārējās slēpotājas būtu bijušas Frīdas situācijā, viņas netiktu filmētas. Tas bija lieki,” VG norāda Dīvika.

Ilara uzskata, ka situācija varētu atgādināt to, kad dāņu futbolists Kristians Eriksens 2021. gada vasarā Eiropas čempionāta spēles laikā cieta sirds apstāšanos. “Ir jābūt robežām. Mēs esam cilvēki. Tas cilvēkiem ir jāsaprot un jāiemācās,” skaidro Ilara.

Izmantotie resursi:
Nyheter fra Norges mest leste nettavis – VG

     [+] [-]

, 2023-01-10 09:30, pirms 2 gadiem
Žurnālisti arī ar tādiem brīžiem pelna naudu.

Futbolā piemēram Dānijas izlase EČ, kad bija kritiskā situācija Ēriksenam, nostājās apkārt, lai neviens netiek pie tādiem attēliem