Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo nervozējis pēdējā posmā, jo trokšņa dēļ nav dzirdējis teiktos laikus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo nervozējis pēdējā posmā, jo trokšņa dēļ nav dzirdējis teiktos laikus
Johannes Hesflots Klēbo. Foto: Terje Pedersen/NTB.

Johannes Hesflots Klēbo izcīnīja savu trešo “Tour de ski” titulu, taču pēdējā posmā kalnu slēpošanas kalna iekarošanā viņam neklājās viegli. Lai arī uzvara sanāca samērā pārliecinoša, tomēr, tā kā viņš pēdējos kilometros nedzirdēja teiktos laikus, Klēbo ir nervozējis un viņam nācās finišēt ar pilnu jaudu, lai nosargātu “Tour de Ski” kopvērtējuma uzvaru.

“Pēdējā posmā sacensības bija ļoti smagas. Es zinu, ka Simens Krīgers (uzvarēja pēdējā posmā šī gada "Tour de ski" - aut.piez.) ir ļoti spēcīgs šajā kalnā, un es nedaudz baidījos, ka viņš pēdējā posmā brauks pārāk ātri priekš manis,” uzvaras intervijā stāsta Klēbo.

Viņš Norvēģijas medijam NRK skaidro: “Kad bijām nokļuvuši klanu slēpošanas kalna pakājē, es sapratu, ka Simenam šeit ir ļoti apņēmīgi plāni, un tad es vienkārši centos būt pietiekami gudrs, lai nepieļautu kļūdu, “skrienot” viņam līdzi. Beigās nebija iespējams dzirdēt nevienus teiktos laikus, tāpēc man nebija ne jausmas, kā man iet kopvērtējumā. Tāpēc es sāku stresot un saspringt par to, cik ātri iepriekš iekrātais pārsvars var dilt. Līdz ar to ar pilnu gāzi devos līdz finišam,” atzīst pasaules labākais slēpotājs.

“Nedzirdēju, jo Arilds (treneris Arilds Munsens – aut.piez.) stāvēja tieši tur, kur bija zvanu un motorzāģu trokšņi. Viņam nav tāda balss, lai to pārbļautu. Man šķiet, ka tas ir jautri, ja cilvēki rada trokšņus un ir tāds dzīvīgums (Klēbo komandas biedrene Heidi Venga Norvēģijas medijos gan ļoti kritizēja šos trokšņus, jo tādas skaņas radot galvas sāpes –aut.piez.).”

Klēbo apstiprina, ka viņš bija patiesi nervozs, iespējams, nervozāks, nekā šķita. “Tas bija vienkārši tāpēc, ka man nebija ne jausmas, kāda ir situācija kopvērtējumā. Kad es sasniedzu finišu, es sapratu, ka vēl ir palikusi minūte, un tad es varēju atviegloti uzelpot.”

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...