Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Apsprieda variantu Boļšunovu nelikt stafetē, lai pataupītu šodienas 50km

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Apsprieda variantu Boļšunovu nelikt stafetē, lai pataupītu šodienas 50km
A.Boļšunovs.

Piektdien Obertsdorfā pasaules čempionātā distanču slēpošanā norisinājās aizraujoša stafete vīriešiem, kur pašās beigās Johannes Klēbo tika galā ar Aleksandru Boļšunovu, nodrošinot Norvēģijai kārtējo uzvaru. Sudraba medaļas iegūšanā lielu lomu Krievijas izlasē nospēlēja Aleksejs Červotkins pirmajā posmā un, protams, Aleksandrs Boļšunovs noslēdzošajā. Taču pirms stafetes tika apspriests variants Boļšunovu nelikt, lai pataupītu 50km distancei pēdējā čempionāta dienā.

Trešdien 15km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu Aleksandrs Boļšunovs un arī Krievija palika bez medaļas, pasaules kausa līderim ierindojoties 4.vietā. Pirmo reizi viņš šajā sezonā bija parādījis, ka nav robots un ka arī var piekust. Līdz ar to radās varianti par to, ka Boļšunovu vajadzētu pataupīt karaliskajai 50km distancei, neliekot viņu stafetes komandā. Krievijas puse uzskatīja, ka zeltu viņiem tāpat neizcīnīt, jo kopumā norvēģi ir stiprāki, turklāt viņiem ir labākais sprinteris un finišētājs Klēbo. Krievi saprata, ka medaļu – sudrabu vai bronzu - viņi visticamāk tāpat izcīnītu, taču, ja arī nē, tad tik un tā būtu vērts ziedot stafetes otro vai trešo vietu, lai 50km Boļšunovs varētu būt pirmais. Taču pats Krievijas izlases līderis, kurš pirms čempionāta bija izteicies, ka negribētu startēt visās distancēs, kategoriski noraidīja tādu iespēju par nestartēšanu stafetē. Un pareizi darīja, jo nav jau izlutināts ar zelta medaļām, ka sudrabs stafetē nederētu. Starp citu, uzvara skiatlonā viņam bija pirmā zelta medaļa lielajos čempionātos.

Boļšunovs ir pieradis intensīvi startēt, turklāt pēc stafetes ir viena diena brīva līdz 50km distancei. Un skiatlona uzvarētāja lēmumu var pilnībā saprast un atbalstīt. Viņš ir maksimālists un vēlas tikai zeltu, tāpēc arī atstāja komandu sprintā Gļebu Retivihu vienu guļam zemē pēc finiša, jo bija vīlies par trešo vietu (daudzi nosodīja tādu Boļšunova rīcību – aut.piez.). Taču stafete ir ļoti prestiža, nevar salīdzināt ar komandu sacensībām kalnu slēpošanā, kur komandas pataupa vairākus līderus. Tāpat kā biatlonā arī slēpošanā komandu līderi allaž startē, netaupoties individuālajai distancei.

Bez Boļšunova komandu sprintā krievi varēja palikt bez medaļas, un tas varēja atkārtoties arī stafetē. Krievijas komandu vajā dažādas likstas – satraumējās Olimpiskais bronzas medaļas ieguvējs 15km slidsolī Denis Spicovs, mājās aizbrauca Sergejs Ustjugovs, līdz ar to bez Boļšunova krievi nevarēja iztikt. Pat 15km distancē piekto vietu ieguvušais Artjoms Maļcevs nekādu nozīmīgu pienesumu trešajā posmā nedeva, un diez vai, piem., Andrejs Meļņičenko pēdējā posmā būtu ticis galā ar desmit sekundes priekšā esošajiem frančiem un zviedriem. Boļšunovs izdarīja ļoti labu darbu, bet tas, ka viņš „izkausēja” 35 sekunžu deficītu pret Klēbo, ir drīzāk norvēģa apzināta mierīga braukšana, lai beigās „izrēķinātos” ar Boļšunovu.

Šodien mūs, cerams, sagaidīs interesantas sacensības cīņā par uzvaru. Vakar sievietēm interesanta bija sudraba un bronzas medaļu sadale. Bez līdzšinējiem favorītiem – Boļšunova un norvēģiem - noteikti jāmin Olimpiskais čempions 50km Īvo Niskanens, kurš pirms trim gadiem Korejā neļāva pie pirmā zelta tikt Boļšunovam, atstājot krievu otro. Varbūt vēl kāds, kurš uzsvaru licis tikai uz 50km, sagādās pārsteigumu šodien.

Latvija arī būs pārstāvēta, jo startēs Indulis Bikše, kuram tas būs jau trešais piecdesmitnieks pasaules čempionātos. Tikpat daudz ir arī Jānim Teterim. Iepriekšējās divas reizes Indulis ierindojās 57. un 55.vietā, un šoreiz ir labas iespējas būt augstāk, jo bez latvieša pieteikušies vēl 58 slēpotāji. Taču jāņem arī vērā, ka iepriekšējās divas reizes bija slidsolī, bet tagad klasikā. Starts paredzēts plkst.14.00 pēc Latvijas laika.

1 2 45 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 10:26, pirms 4 gadiem
Pēc pāru sprinta arī Stupaka baigi nekorekti uzvedās un intervijā nekautrējās izrādīt savu sašutumu par to, ka Ņeprjajeva nenoturēja medaļu un krievietes atkal palika ceturtās. Zvaigznītes.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 11:00, pirms 4 gadiem
Bolšunovs ir ārkārtīgi fiziski spēcīgs, tas ir neapstrīdams fakts, tā pat neapstrīdams fakts ir tas, ka viņš ir dumjš kā zābaks. Brīžiem rodas sajūta, ka viņam smadzenēs ir viena rieva, un to pašu bērnībā tēvs vai treneris ir ar slēpi iedauzījis. Un to es saku ne tikai tāpēc, ka neviens viņam nav iemācījis elementāras pieklājības un uzvedības formas (ko var gribēt, ja austrumu kaimiņa izlases treneri, ne tikai attaisno bet brīžiem pat atbalsta viņa debilos izlēcienus), bet arī tāpēc, ka trasē visi viņa sasniegumi ir balstīt uz brutālu spēku, nulle taktikas un situācijas analīzes. Pikantrops uz slēpēm.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 11:14, pirms 4 gadiem
Jautājums slēpošanas speciem - cik reāli Kolonjam ir izcīnīt medāli šodien? Vakar 40gadnice Išida parādīja ļoti cienījamu sniegumu. Ko šodien parāīs cits 40gadnieks Gaijārs no Francijas?

     [+] [-]

, 2021-03-07 12:02, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Bolšunovs ir ārkārtīgi fiziski spēcīgs, tas ir neapstrīdams fakts, tā pat neapstrīdams fakts ir tas, ka viņš ir dumjš kā zābaks. Brīžiem rodas sajūta, ka viņam smadzenēs ir viena rieva, un to pašu bērnībā tēvs vai treneris ir ar slēpi iedauzījis. Un to es saku ne tikai tāpēc, ka neviens viņam nav iemācījis elementāras pieklājības un uzvedības formas (ko var gribēt, ja austrumu kaimiņa izlases treneri, ne tikai attaisno bet brīžiem pat atbalsta viņa debilos izlēcienus), bet arī tāpēc, ka trasē visi viņa sasniegumi ir balstīt uz brutālu spēku, nulle taktikas un situācijas analīzes. Pikantrops uz slēpēm.
Nu neesi tik skarba pret krievu Ledlauzi!

Man kā neitrālam fanam interesantāk ir redzēt Bolšunova stilu, nevis Klebo taupīšanos un izšaušanu finiša spurtā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 12:43, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu neesi tik skarba pret krievu Ledlauzi!


Man kā neitrālam fanam interesantāk ir redzēt Bolšunova stilu, nevis Klebo taupīšanos un izšaušanu finiša spurtā.
Gaumes lieta un es jau nesaku, ka slikti, ka viņš ir, protams, ka tas padara sacensības tikai interesantākas. Viss, uz ko norādīju varbūt nedaudz skarbi, ka domāšana nav viņa stiprā puse, manieres arī ne. Šajā gadījumā karogs, ko viņš pārstāv, ir pat sekundārs, lai gan, man ir grūti iedomāties, ka jebkurā skandināvu komandā tiktu pieļauta tāda uzvedība. Paskaties, kā tie paši norvēģi attiecas viens pret otru un arī pret citiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 12:44, pirms 4 gadiem
Katram savs..Kolonjam būtu labi finišet desmitniekā.Norvēģijā daudzi cer uz Iversenu. Būs interesanti!
P.S. Tikko Vasaloppet uzvarēja Tords Asle Jerdalens ar rekordlaiku 3:28,18 ,sievietēm Lina Korsgrena 3:52,08 kurai 42 sekundes zaudēja 40 gadus vecā Marita Bjorgena!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 12:55, pirms 4 gadiem
v-mann rakstīja: Katram savs..Kolonjam būtu labi finišet desmitniekā.Norvēģijā daudzi cer uz Iversenu. Būs interesanti!
P.S. Tikko Vasaloppet uzvarēja Tords Asle Jerdalens ar rekordlaiku 3:28,18 ,sievietēm Lina Korsgrena 3:52,08 kurai 42 sekundes zaudēja 40 gadus vecā Marita Bjorgena!
Es par kādu, kas nav no Krievijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas 50 km. Piemēram, par Kolonju un Manifikā.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 13:08, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es par kādu, kas nav no Krievijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas 50 km. Piemēram, par Kolonju un Manifikā.
No ne Krievijas,Norvēģijas,Somijas,Zviedrijas es liktu uz Masgreivu,bet arī Kolonja um Manifikā ir vērā ņemami.Žēl ka čehiem pēc Lukaša Bauera nav nekā konkurentspējīga.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-07 13:11, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Gaumes lieta un es jau nesaku, ka slikti, ka viņš ir, protams, ka tas padara sacensības tikai interesantākas. Viss, uz ko norādīju varbūt nedaudz skarbi, ka domāšana nav viņa stiprā puse, manieres arī ne. Šajā gadījumā karogs, ko viņš pārstāv, ir pat sekundārs, lai gan, man ir grūti iedomāties, ka jebkurā skandināvu komandā tiktu pieļauta tāda uzvedība. Paskaties, kā tie paši norvēģi attiecas viens pret otru un arī pret citiem.
Kā izskatās pēc komentāriem, tad tieši karogs spēlē galveno lomu. Latvijā pārliecinošākā latviešu daļa ir rusofobizēti un viss tas laužas ārā neapzināti. Tu vienkārši neredzi neko citu un meklē baļķus Boļšunova "acīs".
Iespējams arī autors kaut ko piekrāso lai spilgtāk izskatītos. Palasi dažus rakstus atpakaļ kā jaukā norvēģu ģimenē daži izsakās ka netiek ielikti stafetē. Tāpat paintwresējies kāda loma ir vai kā jūtās, kāds statuss komandā ir Sundbī? Paanalizē kā slēpo Holunds salīdzinājumā ar Boļšunovu. Kurš tur ir lielāks spēka izmantotājs. Kas bija jādara Boļšunovam skiatlona distancē kad viņš viena izrēķinājās ar visu Norvēģijas (5 slēpotājiem!!!) izlasi?
Krievi vienkārši pēc tautības ir savādāki un tiešāki visās izpausmēs, nevis tik gļēvi indīgi un melīgi, kā rietumnieki, arī tādi norvēģi un īpaši somi. Lai arī noteikumu robežās tas maki izgājiens bija izcili nesportisks tieši no sportiskā viedokļa.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 13:17, pirms 4 gadiem
v-mann rakstīja: No ne Krievijas,Norvēģijas,Somijas,Zviedrijas es liktu uz Masgreivu,bet arī Kolonja um Manifikā ir vērā ņemami.Žēl ka čehiem pēc Lukaša Bauera nav nekā konkurentspējīga.
Atceros, ka čehiem Bauera laukos pat medaļa stafetē OS bija.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 13:24, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Krievi vienkārši pēc tautības ir savādāki un tiešāki visās izpausmēs, nevis tik gļēvi indīgi un melīgi, kā rietumnieki, arī tādi norvēģi un īpaši somi. Lai arī noteikumu robežās tas maki izgājiens bija izcili nesportisks tieši no sportiskā viedokļa.
aizmirsi vēl poētiski kko piebilst par plašo krievu dvēseli un to, ka rietumi visam vēl klāt ir arī sapuvuši ja es esmu rusofobe, tad tu esi rusofīls, pie tā arī paliksim.

     [+] [-]

, 2021-03-07 13:26, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: aizmirsi vēl poētiski kko piebilst par plašo krievu dvēseli un to, ka rietumi visam vēl klāt ir arī sapuvuši ja es esmu rusofobe, tad tu esi rusofīls, pie tā arī paliksim.
Pēc kā spried, ka Boļšunovs ir tik ļoti tups? Intervijas taču ar viņu neesi redzējusi, jo nesaproti krieviski. Vnk interesējos. Es tik daudz slēpošanai nesekoju, tāpēc nezinu, cik viņš gudrs/tups.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 13:40, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Krievi vienkārši pēc tautības ir savādāki un tiešāki visās izpausmēs, nevis tik gļēvi indīgi un melīgi, kā rietumnieki, arī tādi norvēģi un īpaši somi.
Ar ko somi tik īpaši?

     [+] [-]

, 2021-03-07 13:40, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pēc kā spried, ka Boļšunovs ir tik ļoti tups? Intervijas taču ar viņu neesi redzējusi, jo nesaproti krieviski. Vnk interesējos. Es tik daudz slēpošanai nesekoju, tāpēc nezinu, cik viņš gudrs/tups.
es spriežu no tā, ko esmu redzējusi, varbūt kļūdos un viņš ir inteliģents un patīkams cilvēks.

p.s. krievu valodu saprotu pietiekami labi, ja tas pa tiešām ir vajadzīgs, vnk ļoti jāiespringst un tā kā angļu valodā informācija netrūkst, tad īsti neredzu vajadzību mocīties.

     [+] [-]

, 2021-03-07 13:43, pirms 4 gadiem
Starp citu, izskatās, ka Latvijas sieviešu izlasei Pekinas olimpiādē būs četras vietas, bet vīriem divas.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 13:43, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: es spriežu no tā, ko esmu redzējusi, varbūt kļūdos un viņš ir inteliģents un patīkams cilvēks.

p.s. krievu valodu saprotu pietiekami labi, ja tas pa tiešām ir vajadzīgs, vnk ļoti jāiespringst un tā kā angļu valodā informācija netrūkst, tad īsti neredzu vajadzību mocīties.
Man jau šķiet, ka mūsdienās ir divas gudrības- kā cilvēks, kā profesionālis savā jomā! Šie stipri mēdz atšķirties!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 13:58, pirms 4 gadiem
Nu nemïl krievus nekur un neviens, vairãk gan vainojumi atseviśķi sportisti, bet gan agresîvã valsts vara ar Pûķinu priekśgalã. Somi sevi cienośa tauta, kas sasita krievus gan kara laukã, gan bieži sportã, kã hokejã.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-07 14:38, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: aizmirsi vēl poētiski kko piebilst par plašo krievu dvēseli un to, ka rietumi visam vēl klāt ir arī sapuvuši ja es esmu rusofobe, tad tu esi rusofīls, pie tā arī paliksim.
Paldies, manu viedokli spilgti apstiprināji izceļot tikai šo daļu, bet uz pārējo nereaģējot. Man tak vienalga par ko tu mani turi vai kā vērtē.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 15:01, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Man tak vienalga par ko tu mani turi vai kā vērtē.
Abpusēji

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 16:16, pirms 4 gadiem
jopcik, kas par drāmu

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 16:18, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: jopcik, kas par drāmu
komēdija

     [+] [-]

, 2021-03-07 16:27, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: komēdija
pagaidām ir drāma, ceru, ka nekļūs par komēdiju. Krievam sūdīga karma, ko tur vairāk piebilst. un tagad gaidu, kā visi rusofīli, komentāros norādīs, cik ļoti nesportiska rīcība bija no Boļšunova puses tā cenšoties nogriezt ceļu norgem

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 16:35, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: pagaidām ir drāma, ceru, ka nekļūs par komēdiju. Krievam sūdīga karma, ko tur vairāk piebilst. un tagad gaidu, kā visi rusofīli, komentāros norādīs, cik ļoti nesportiska rīcība bija no Boļšunova puses tā cenšoties nogriezt ceļu norgem
komēdija tajā, ka vai tiešām jāslēpo 50 km , lai noteiktu ātrāko sprinteri
nez man agrāk likās ar intervālu bija labāka gonka. masu starts ir labs, bet nu neredzu īsti atšķirību starp distancēm no sprinta līdz 50 km jebkādā solī.
protams gaumes lieta.

     [+] [-]

, 2021-03-07 16:45, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: komēdija tajā, ka vai tiešām jāslēpo 50 km , lai noteiktu ātrāko sprinteri
nez man agrāk likās ar intervālu bija labāka gonka. masu starts ir labs, bet nu neredzu īsti atšķirību starp distancēm no sprinta līdz 50 km jebkādā solī.
protams gaumes lieta.
Piekrītu par intervālu startu.

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:01, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: komēdija tajā, ka vai tiešām jāslēpo 50 km , lai noteiktu ātrāko sprinteri
nez man agrāk likās ar intervālu bija labāka gonka. masu starts ir labs, bet nu neredzu īsti atšķirību starp distancēm no sprinta līdz 50 km jebkādā solī.
protams gaumes lieta.
50 km ir gana daudz, lai mēģinātu salauzt sprinteri. Skiatlonā Boļšunovs to veiksmīgi izdarīja, šeit pietrūka spēka, man pat šķiet, ka kopsummā Klēbo iespējams pat ilgāk bija priekšā, kā Boļšunovs (vismaz sajūta tāda radās, skatoties). Man personīgi laikam tomēr masu starti vairāk iet pie sirds, tur ir vairāk taktikas, spriedzes utt., ja patīk skatīties uz cipariņiem, tad ok, man vairāk patīk šitādi sīvie finiši, neatkarīgi no tā, kas uzvar, tur taču pavisam cits adrenalīns. Tajā pašā biatlonā sprinta finišos norges regulāri pagrūž frankiem, kas galīgi nav mani favorīti un tik un tā, man masu starts vienmēr būs tuvāks

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:03, pirms 4 gadiem
Ar intervālu uzvarētu labākais. Tagad finiša šovs, šodien itsevišķi īpašs

Boļšunovam sudrabs būtu labs panākums, parasti viņš neatsēž. Tadad Ivarsenam jādod zelts

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 17:06, pirms 4 gadiem
Beidzot norges arī dabūja iekš

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:11, pirms 4 gadiem
nicks rakstīja: Beidzot norges arī dabūja iekš
diskābeli iedeva?

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:13, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: diskābeli iedeva?
Aha.

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:14, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Aha.
abiem? vai tikai Klebo?

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:15, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: abiem? vai tikai Klebo?
Cik saprotu, tad tikai Klebo. Nav laika tik síki baudīt, biatlonam jāseko.

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:17, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cik saprotu, tad tikai Klebo. Nav laika tik síki baudīt, biatlonam jāseko.
pajāt. es pateikšu kā biatlons beidzās

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:18, pirms 4 gadiem
nu Klebo pa labi gāja garām , kur nav finiša celiņa. Boļšunovs viņu stūma prom
principā abiem dsq un pofig. komedianti

     [+] [-]

, 2021-03-07 17:18, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: abiem? vai tikai Klebo?
ganjau tikai Klēbo, baigi gribētos redzēt oficiālu detalizētu skaidrojumu. Dīvaina situācija, lai neteiktu vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 17:20, pirms 4 gadiem
noslēpot 50 km un beigās dabūt dsq, nevis medaļu farss
1 2 45 komentāri