Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Venga negaidīti pārspēj zviedrietes un izcīna sudrabu 30km klasikā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Venga negaidīti pārspēj zviedrietes un izcīna sudrabu 30km klasikā
Terēze Juhauga ir ļoti priecīga, jo apzinās, ka ilgi vairs nestartēs. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Pasaules čempionātā distanču slēpošanā 30km klasiskajā stilā ar masu startu sievietēm aizraujošā cīņā par sudraba medaļu norvēģiete Heidi Venga apsteidza zviedrietes Frīdu Karlsoni un Ebu Andersoni, samērā negaidīti izcīnot otro vietu un nodrošinot Norvēģijai dubultuzvaru. Kā jau to varēja paredzēt, pārliecinošu uzvaru izcīnīja Terēze Juhauga un tika pie ceturtās pirmās vietas šajā čempionātā, nopelnot 14.zelta medaļu karjerā un pārspējot šajā aspektā savu tautieti Peteru Nortugu. Marita Bjergena ir izcīnījusi visvairāk zelta medaļas - astoņpadsmit.

Šodien pasaules čempionātu distanču slēpošanā noslēdza sievietes, kā ierasts kopējā startā sacenšoties pašā garākajā un grūtākajā distancē – 30km, kas šoreiz bija jāveic klasiskajā stilā. Ja citām tā bija grūtākā distance, tad norvēģietei Juhaugai nebija starpības, jo tāpat „iet kā tanks”. Pirmos trīs kilometrus pavadot kompānijā ar citām, pēdējo gadu pasaules labākā distanču slēpotāja „atvadījās” neatskatoties un palielināja savu pārsvaru pakāpeniski un daudz, beigās tam pārsniedzot divas ar pusi minūtes.

Tikmēr pavisam cita interese bija skatīties cīņu par pārējām godalgām, kur bija iesaistītas četras slēpotājas. Ap 20km kritienu piedzīvoja Eba Andersone, paraujot līdzi Frīdu Karlsoni un Heidi Vengu, tādējādi Terēza Štadlobere varēja nostabilizēties otrajā vietā ar nedaudz vairāk kā 20 sekunžu pārsvaru. Taču austrietes cerības uz sudrabu nebija ilgas, jo jau pēc dažiem kilometriem viņu noķēra. Pēdējā kilometrā rāvienu veica Venga, un viņas mēģinājums attaisnojās. Lai kā centās Karlsone, finiša taisnē pat panākot, bet tomēr norvēģieti neapsteidza.

Venga, kas ir sasniegusi daudz slēpošanā, šo sezonu neaizvada veiksmīgi un līdz šim Oberstdorfā bija ieguvusi 9. un 15.vietu, tāpēc šīs dienas sudrabs ir pārsteigums. Karlsone diviem sudrabiem pievienoja bronzu un tāpat kā Juhauga visās trijās distancēs nopelnīja medaļu, kamēr viņas komandas biedrene Andersone pirmo reizi distancē palika šajā čempionātā bez godalgas. Štadlobere tā arī netika pie savas pirmās medaļas, samierinoties ar kārtējo vietu sešiniekā.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, 30km klasiskajā stilā ar masu startu sievietēm, Oberstdorfa (Vācija), 50 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Terēza JuhaugaNorvēģija1:24:56.3
2.Heidi VengaNorvēģija+2:34.2
3Frīda KarlsoneZviedrija+2:34.8
4.Eba AndersoneZviedrija+2:36.3
5.Terēza ŠtadlobereAustrija+2:46.6
6.Anna Čersti KalvoNorvēģija+3:30.2

     [+] [-]

, 2021-03-06 18:08, pirms 3 gadiem
Karlsone tajā kritienā diezgan spēcīgi savainojusies laikam, ar visu to, gandrīz finiša spurtā Vangu noķēra. Jagaida jaunumi, tieši ar cik lielu traumu viņa tos pēdējos 5+ km noslēpoja un vēl pamanījās medaļu izcīnīt.

     [+] [-]

, 2021-03-06 18:11, pirms 3 gadiem
Juhaugas pārsvars tik nepieklājīgs, ka virsrakstā jāraksta par vicečempioni?

Bet nu tiešām neinteresanti, ka kādam ir tik milzīgs pārspēks. Juhauga monstrs.

     [+] [-]

, 2021-03-06 18:15, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Karlsone tajā kritienā diezgan spēcīgi savainojusies laikam, ar visu to, gandrīz finiša spurtā Vangu noķēra. Jagaida jaunumi, tieši ar cik lielu traumu viņa tos pēdējos 5+ km noslēpoja un vēl pamanījās medaļu izcīnīt.
Lūzums neesot. Nesapratu tik, kāpēc pēdējā taisnē Karlsonei vajadzēja sākumā iebraukt tajās pašās sliedēs, kur Venga. Tā pārkārtošanās tiesa šķiet beigās arī pietrūka.

     [+] [-]

, 2021-03-06 18:28, pirms 3 gadiem
RobertsK rakstīja: Lūzums neesot. Nesapratu tik, kāpēc pēdējā taisnē Karlsonei vajadzēja sākumā iebraukt tajās pašās sliedēs, kur Venga. Tā pārkārtošanās tiesa šķiet beigās arī pietrūka.
Jā, tas man ar iekrita acīs. Nu tur jau tikai minēt var, ja tas notika apzināti, tad varbūt doma bija slipstream noķert, jo tā finiša taisne jau diezgan gara, ja neapzināt, tad it kā jau saprotams, ka ar visām sāpēm viņa tur iepsējams pilnīgā autopilotā gāja.