Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bondare Baltijas kausa posmā paralēlajā slalomā apsteidz olimpieti Gasūnu

Andrejs Siliņš

Bondare Baltijas kausa posmā paralēlajā slalomā apsteidz olimpieti Gasūnu
Liene Bondare
Foto:Infoski.lv, E.Lukšo

LETA. Baltijas kausa otrā posma kalnu slēpošanā paralēlā slaloma sacensībās piektdien Liene Bondare apsteidza Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieci Leldi Gasūnu.

Tikmēr vīru sacensībās triumfēja Žaks Gedra, kurš finālā uzveica lietuvieti Roku Zavecku.

Bondare sacensības iesāka ļoti neveiksmīgi, pieļaujot kļūdu kvalifikācijā un tajā sasniedzot vājāko, septīto, rezultātu, kas deva potenciāli grūtāku zaru ceļā uz finālu.

Tomēr viņa aizkļuva līdz izšķirošajai cīņai, kur prognozējami iekļuva arī Gasūna, kura sacensībās iesaistījās vien no pusfināla.

Finālā pēc pirmā brauciena Gasūnai bija 0,17 sekunžu pārsvars, tomēr otrajā favorīte startā nedaudz zaudēja laiku un Bondare bija labāka, triumfējot arī summā.

Ļoti dramatiska izvērtās cīņa par trešo vietu. Pirmajā braucienā Arta Irbe izstājās, līdz ar to pirms otrā brauciena Betija Burkovska ieguva pussekundes handikapu. Otrajā braucienā trases vidū Burkovska krita, kas trešo vietu būtu devis Irbei, tomēr īsu brīdi vēlāk jau pie nākamajiem vārtiem kļūdījās arī konkurente. Līdz ar to trešo vietu sacensībās ieņēma Burkovska.

Tikmēr vīriem finālā pēc pirmā brauciena Gedram bija pussekundes pārsvars pār Zavecku. Otrajā trases veikšanas reizē lietuvietis bija par 0,16 sekundēm labāks, tomēr ar to nebija pietiekami, lai viņš atņemtu Gedram uzvaru.

Savukārt trešo vietu pēc lieliska otrā brauciena izcīnīja Roberts Brikša, kaut pēc pirmās trases viņam bija 0,03 sekunžu deficīts pret Danielu Losu.

Pirms tam kvalifikācijā dāmām triumfēja Gasūna, saņemot 51,68 FIS kategorijas punktus. Savukārt vīriem Gedra ar uzvaru kvalifikācijā nopelnīja 68,01 FIS punktu.

Baltijas kausa otrais posms sestdien noslēgsies ar slaloma sacensībām.

Pirmajā Baltijas kausa posmā, kas novembra sākumā risinājās Lietuvā, triumfēja Evelīna Gasūna un Kristaps Zvejnieks, kuri šoreiz nestartēja. Evelīna Gasūna pašlaik trasē nevar doties smadzeņu satricinājuma dēļ, bet olimpietis Kristaps Zvejnieks devies atpakaļ uz Āziju, lai piedalītos sacensībās Japānā.

Kā jau pēdējos gados ierasts, Baltijas kausa izcīņa norisinās trīs posmu garumā. Sezona noslēgsies marta vidū, kad divu nedēļu garumā Somijas ziemeļu ciematiņā Pihē tiks aizvadīts trešais posms.

Sacensības Druskininkos un Siguldā norisinās "Entry league" statusā, jo trases vertikālais kritums atpaliek no Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumos noteiktā.

Izmatotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-02 18:07, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: zaudēja amatierei
Viņa pati ar ir amatiere

     [+] [-]

, 2018-03-02 20:07, pirms 6 gadiem
Par Leldi! 👍