Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krieviem kuriozs kritiens pirms finiša maksā pilnu pjedestālu, Vīgants ārpus Top60

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Krieviem kuriozs kritiens pirms finiša maksā pilnu pjedestālu, Vīgants ārpus Top60
Aleksandrs Boļšunovs. Foto: EPA/Scanpix

Val Mustairā, Šveicē, ar 15 km masu startu klasiskajā stilā turpinājās 15. "Tour de Ski" sacensības distanču slēpošanā. Latvijas sportists Raimo Vīgants finišēja ārpus labāko sešdesmitnieka, kamēr pārliecinošu uzvaru svinēja Krievijas izlases līderis Aleksandrs Boļšunovs. Krievi varēja aizņemt pirmās četras vietas, taču kritiens neilgi pirms finiša to neļāva.

21 gadu vecais madonietis Raimo Vīgants vakar ar 44. vietu brīvā stila sprinta kvalifikācijā (pietrūka 3.54 sekundes līdz ceturtdaļfinālam) laboja savu personisko rekordu Pasaules kausa posmos. Līdz šim viņš bija piedzīvojis progresu vietu ziņā visās PK sacensībās, kurās piedalījies (64. vieta debijā pērnās sezonas decembrī Planicā, Slovēnijā, un pēc tam attiecīgi 52., 48. un 44. vieta). Šodien gan diemžēl lielisko progresa sēriju turpināt neizdevās, tiesa, jāatzīmē, ka šīs bija viņa pirmās PK sacensības klasiskajā stilā.

Pēc nepilniem četriem kilometriem Vīgants, kurš startēja ar 62. numuru 77 dalībnieku konkurencē, bija viens no pēdējiem, kuri neatpalika no lielās slēpotāju grupas, proti, 67. pozīcijā (19.8 sekundes aiz līdera). Taču ar laiku arī viņš sāka atpalikt no pārējiem un finišu sasniedza vairāk kā četras minūtes aiz uzvarētāja, ieņemot 65. vietu. Jāpiemin, ka tieši aiz Vīganta finišēja pazīstamais francūzis Lukass Šanavā, kurš vakardienas sprintā startēja finālā.

Vīriešu sacensībās atšķirībā no dāmu masu starta ļoti ilgi neizveidojās neviena līderu grupa un visi favorīti turējās kopā. 15 sprinta bonusa punktus pie četru ar pusi kilometru atzīmes nopelnīja Krievijas izlases līderis Aleksandrs Boļšunovs, kurš tikai par trim sekundes desmitdaļām šajā vietā apsteidza pieredzējušo Itālijas sprinta speciālistu Federiko Pellegrīno, kurš bija vakardienas sprinta sacensību uzvarētājs.

Desmitajā kilometrā savu ātrumu attiecībā pret konkurentiem sāka palielināt Boļšunovs, un 11.1 km kontrolpunktā viņš bija iekrājis gandrīz piecu sekunžu pārsvaru. Tuvākie sekotāji bija teju visi viņa tautieši, kā arī šveicietis Dario Kolonja, kuram šī ir dzimtā vieta, un francūzis Moriss Manifikā. Drīz vien krievu vadošais distanču slēpotājs aizbēga pavisam un finišu sasniedza lepnā vientulībā - vairāk kā 20 sekundes priekšā pārējiem. Interesantākā cīņa notika par pārējām divām vietām uz pjedestāla, par kurām spēkojās četri sportisti - trīs Krievijas slēpotāji un Kolonja. Pavisam negaidīts kritiens pagriezienā neilgi pirms finiša diviem Krievijas pārstāvjiem Aleksejam Červotkinam un Jevgeņijam Belovam maksāja pilnu goda pjedestālu Krievijai. Finišā Červotkins, kurš beigās ieņēma 7. vietu, bija ļoti neapmierināts uz savu komandas biedru, kurš izraisīja šo kritienu. Savukārt neilgi pēc finiša diskvalifikāciju saņēma tieši Červotkins, kamēr Belovs pacēlās no devītās vietas uz astoto. Vakardienas sprinta sacīkšu uzvarētājs Federiko Pellegrīno beigās finišēja 26. vietā (+1:29.6).

"Viena minūte ir jau pieklājīgs pārsvars, bet tajā pašā laikā tas ir atspēlējams. Turklāt arī rīt sacensības notiks augstkalnē (1600 m virs jūras līmeņa), tādēļ visādi var notikt," piesardzīgs pēc uzvaras par savu pārsvaru kopvērtējumā bija Boļšunovs.

Rīt tiks noslēgtas sacensības Val Mustairā, kad pulksten 12:35 pēc Latvijas laika notiks 15 km iedzīšana brīvajā stilā vīriešiem un pulksten 16:25 10 km iedzīšana brīvajā stilā dāmām. Pēc tam paredzēta viena brīvdiena, bet otrdien "Tour de Ski" turpināsies Toblahā, Itālijā.

15 km masu starts klasiskajā stilā vīriešiem, "Tour de Ski" 2. posms, Val Mustaira (Šveice)

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija34:09.8
2.Dario KolonjaŠveice+23.5
3.Ivans JakimuškinsKrievija+25.3
4.Moriss ManifikāFrancija+27.7
5.Deniss SpicovsKrievija+34.4
6.Oskars SvensonsZviedrija+36.3
65.Raimo VīgantsLatvija+4:18.0

"Tour de Ski" kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsLaiks
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija36:19
2.Artjoms MaļcevsKrievija+1:00
3.Oskars SvensonsZviedrija+1:10
4.Dario KolonjaŠveice+1:11
5.Ivans JakimuškinsKrievija+1:16
6.Federiko PellegrīnoItālija+1:22
66.Raimo VīgantsLatvija+5:22

     [+] [-]

, 2021-01-02 17:56, pirms 4 gadiem
NABAGI