Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas izlase izlaidīs nākamos divus PK posmus, neplāno startēt arī "Tour de Ski"

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Norvēģijas izlase izlaidīs nākamos divus PK posmus, neplāno startēt arī "Tour de Ski"
Juhanness Hesflots Klēbo sacensībās Rukā. Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas Slēpošanas federācija šodien paziņoja, ka norvēģu distanču slēpotāji Covid-19 risku dēļ nepiedalīsies nākamajos Pasaules kausa posmos pirms Ziemassvētkiem, kas paredzēti Davosā un Drēzdenē. Tāpat šobrīd zem jautājuma zīmes ir arī izlases dalība prestižajā "Tour de Ski" seriālā.

"Šis ir ļoti sarežģīts lēmums, tomēr pēc pamatīgām diskusijām federācijas iekšienē izlēmām, ka tas ir pareizs šī brīža situācijā priekš distanču slēpošanas," teica distanču slēpošanas komitejas vadītājs Tūrbjerns Skūgstads. Tikmēr Norvēģijas izlases sporta direktors Espens Bjervigs norādīja, ka lēmums par piedalīšanos "Tour de Ski" var tikt mainīts, ja Covid-19 situācija Eiropā līdz decembra beigām uzlabosies. Izlases galvenais mērķis gan šajā sezonā joprojām paliek nemainīgs - pasaules čempionāts februāra beigās un marta sākumā Oberstdorfā, Vācijā.

Nākamie divi Pasaules kausa posmi plānoti 12.-13. decembrī Davosā (Šveice), kā arī 19.-20. decembrī Drēzdenē (Vācija), savukārt "Tour de Ski" slēpošanas seriāls paredzēts no 1. līdz 10. janvārim trijās dažādās norises vietās Itālijā un Šveicē. Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) distanču slēpošanas sacensību direktors Jirgs Kapols respektē Norvēģijas pieņemto lēmumu, tomēr neslēpj savu nožēlu. "Esam mazliet vīlušies par viņu lēmumu, taču tā, protams, ir viņu pašu izvēle," teica Kapols. Publiski izskanējusi informācija, ka Norvēģijas piemēram varētu sekot arī Zviedrija, taču oficiāli tas vēl nav apstiprināts.

Jau vakar kā pirmie par izstāšanos no sacensībām šajā kalendārajā gadā paziņoja Norvēģijas vīriešu izlases līderi Juhanness Hesflots Klēbo un Emīls Iversens. Klēbo jau pēc "Ruka Triple" sacensībām Somijā aicināja FIS atcelt visus posmus, kas plānoti pirms Ziemassvētkiem: "Uzskatu, ka šobrīd ir pilnīgi nepareizi ceļot uz ārzemēm. Tas sevī ietver kontaktu ar daudziem cilvēkiem lidostās, autobusos un citās sabiedriskās vietās. Nevēlos sevi tajā iesaistīt. Esmu jau labu laiku domājis par šo lēmumu. Viss sākās jau ar Pasaules kausa sezonas nobeigumu vēl pagājušajā sezonā, bet pavisam par to pārliecinājos pagājušajā nedēļas nogalē Rukā."

Pēc neveiksmīgi aizvadītās sprinta kvalifikācijas pagājušajā piektdienā par izstāšanos no pārējām sacensībām Rukā paziņoja arī Heidi Venga. "Viņa vienkārši ir pārāk nobijusies koronavīrusa dēļ," par savu māsīcu teica Lota Udnesa Venga. Viņas bailes daļēji saistītas ar to, ka martā, kad Norvēģijas izlase bija devusies uz Kanādu, lai piedalītos sezonas pēdējās sacensības, kuras vēlāk tika atceltas, viņai nācās gaidīt lidostā ļoti ilgu laiku, lai tiktu atpakaļ uz Norvēģiju. Heidi Vengu ļoti negatīvi iespaidoja lidostā piedzīvotais: "Mēs domājām, ka būs jāgaida vairāki mēneši pirms varēsim aizlidot atpakaļ uz Norvēģiju. Cilvēki lidostā bija patiešām nobijušies. Un tad, kad tik daudzi cilvēki apkārt ir nobijušies, arī es pati sāku sajust bailes."

Pagājušajā nedēļas nogalē Rukā, Somijā, tieši norvēģu slēpotāji bija stiprākie, izcīnot uzvaras "Ruka Triple" minitūrē gan vīriešu, gan dāmu konkurencē. Vīriešiem savu trešo panākumu karjerā šajās sacensībās svinēja Juhanness Hesflots Klēbo, bet starp sievietēm neapturama jau ceturto reizi bija Terēse Jūhauga.

Izmantotie resursi:
NRK.no
SVT.se

     [+] [-]

, 2020-12-02 11:09, pirms 4 gadiem
Vismaz kaut kur pasaulē veselais saprāts ir ņēmis virsroku ! Nav iepriecinoši ne atlētiem ne līdzjutējiem, bet šī brīža loģisks lēmums.